FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua şi-a găsit liderul! » Bourceanu a fost căpitan în toate cele 19 meciuri din acest sezon

Bourceanu, cel mai constant căpitan al Stelei din ultima vreme
Bourceanu, cel mai constant căpitan al Stelei din ultima vreme

Articol de , - Publicat miercuri, 12 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 11 decembrie 2012 20:03

Alex Bourceanu a fost singurul căpitan al roş-albaştrilor în toate cele 19 meciuri din Liga 1 jucate în acest sezon. O asemenea constanţă nu se mai înregistrase de pe vremea lui Rădoi.

După ce banderola de căpitan la Steaua s-a plimbat de la un jucător la altul, Bourceanu a reuşit să o confişte în ultimul an şi jumătate. La meciul cu Astra, acesta a bifat meciul 60 din postura de căpitan al roş-albaştrilor, record absolut în Ghencea după plecarea lui Mirel Rădoi, în 2008, la Al-Hilal.

Din momentul transferului fundaşului de la Steaua, nu mai puţin de 13 jucători au fost desemnaţi să fie căpitani. Alexandru Bourceanu a reuşit să fie primul dintre ei care a avut stabilitate. "Bourceanu este cel mai bun jucător pe care-l avem acum la Steaua! E mai bun şi decît Chiricheş, chiar dacă ăla e mai artist, aşa. Bourceanu e motorul echipei, el dirijează Steaua din teren, e un jucător senzaţional, pe care mi-e greu să-l dau chiar dacă primesc şi o ofertă mare pentru el", a dezvăluit Gigi Becali, cel care i-a dat banderola în sezonul trecut.

Preferatul tuturor
De atunci, Ilie Stan, Mihai Stoichiţă şi Laurenţiu Reghecampf l-au păstrat pe Bourceanu ca lider al echipei din teren, dar şi din vestiar. "Gladiatorul" a fost de 60 de ori căpitan începînd cu meciul din Europa League jucat în Cipru cu AEK Larnaca, 1-1. El este urmat la mare distanţă de Sorin Ghionea (35 de banderole), Ciprian Tătăruşanu (30) şi Cristi Tănase (22). În schimb, Janos Szekely, Florin Gardoş, Tibi Bălan şi Eric Bicfalvi au fost căpitani în doar cîte un meci pentru Steaua.

Doar Găman îl egalează
În afara Stelei, unde Bourceanu a fost căpitan la toate meciurile din Liga 1 în acest sezon, şi Astra se poate mîndri cu aceeaşi performanţă. Fostul jucător al Universităţii Craiova, Valerică Găman, a fost titular în toate cele 19 meciuri ale Astrei, dar şi căpitan, chiar dacă giurgiuvenii au schimbat mai mulţi antrenori în acest sezon. La polul opus se află Severin, care a avut şapte jucători care au purtat banderola, urmaţi de Ceahlăul, cu şase jucători!

543773-caseta-steaua.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"E greu să fiu titular la Steaua"
Gabriel Iancu a jucat ultimul meci în tricoul Viitorului Constanţa. Zilele acestea, atacantul de 18 ani va semna contractul cu Steaua pentru următorii 5 ani, apoi, după reluarea pregătirilor, va ajunge sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf. "Domnul Hagi mi-a spus că la Steaua este un alt nivel, este o echipă cu mari pretenţii în Liga 1 şi cea mai bună echipă din România. Mă simt foarte pregătit, sper să fac un cantonament foarte bun alături de noua mea formaţie. Steaua are jucători foarte valoroşi şi e foarte greu să joci ca titular într-o echipă ca asta", a precizat Iancu.

"Nu mai pierd titlul"
Mihai Stoichiţă, fostul antrenor al roş-albaştrilor, îi laudă pe jucătorii Stelei pentru maniera în care au terminat acest sezon al Ligii 1. "Trebuie acceptată superioritatea Stelei de anul acesta pentru că e clară. Steaua nu mai are cum să scape titlul. E echipa cea mai motivată, cea mai entuziastă şi cea mai valoroasă. Sînt oameni în jurul lor care îşi fac treaba profesionist şi rezultă ceea ce vedem în fiecare meci", a spus Stoichiţă.

Gol după 2 ani în Liga 1
Andrei Prepeliţă a marcat luni seară primul său gol în Liga 1 pentru Steaua. Reuşita fostului oltean vine după o pauză de doi ani, atunci reuşind să înscrie într-un meci al Universităţii Craiova, cîştigat cu 4-1 în faţa celor de la FCM Tg. Mureş. "E mai important că am reuşit să cîştigăm şi să fim la 10 puncte faţă de locul 2. Asta a contat cel mai mult pentru noi, dar, evident, sînt şi eu fericit că am cîştigat", a spus Prepeliţă la finalul meciului.

"Gigi a făcut o echipă redutabilă"
Managerul general al Stelei, Mihai Stoica, a vorbit despre investiţiile făcute de Gigi Becali la Steaua în acest an şi despre terminarea sezonului: "Sîntem cea mai puternică echipă din ţară, la o distanţă irecuperabilă de formaţiile din Bucureşti. Prima parte a sezonului a fost mult peste aşteptări. Cînd alţii făceau economii şi pregăteau insolvenţa, Gigi Becali a investit pentru o echipă redutabilă".

Şi rivalii merg cu Steaua :)
Ştefan Bărboianu, fundaşul Astrei, e convins că Steaua nu mai poate pierde titlul de campioană din acest sezon, după ce a reuşit să se impună cu 2-0 în meciul direct cu ocupanta locului doi: "Steaua este o echipă foarte bună, cea mai bună din campionat în momentul de faţă. Cred că s-a decis campioana în mare parte, nu cred că mai poate pierde titlul dacă joacă în ritmul acesta".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
lolica123
lolica123  •  12 Decembrie 2012, 12:44
Postat de napoca.republic pe 12 Decembrie 2012, 03:38

Si au ales oile pana la urma magarul,daca se poate numi pigmeul asta magar.

Au venit iarasi frustratii sa comenteze pe aici? :))

kingcrimson
kingcrimson  •  12 Decembrie 2012, 09:35
Postat de imperator pe 12 Decembrie 2012, 03:50

Napoca.republic ? Este egalul lui Bălăceanca. republic !

Poate asa il cheama :)

bilaro
bilaro  •  12 Decembrie 2012, 09:02

Bourceanu e jucatorul cu cea mai spectaculoasa crestere ! Un capitan adevarat !

Vezi toate comentariile (7)
Comentează