FOTBAL  »  Superliga  »  EXCLUSIV GSP

Steaua şi Dinamo alianţă la vîrf » Becali îl cunună pe Borcea

Articol de , - Publicat marti, 24 august 2010 00:00

Ca şi divorţat, Cristi Borcea se va recăsători şi va fi cununat de Gigi Becali

Dinamo se bate cu Steaua pentru un nou campionat, reluîndu-şi în Liga 1 vechea rivalitate de 6 decenii. De doi ani n-au mai ocupat cele mai titrate formaţii din România primele două poziţii din clasament. Iar lupta se anunţă a fi lungă şi deschisă oricărui deznodămînt. Dar războiul aprig dintre "cîini" şi roş-albaştri urmează să treacă în umbra evenimentului monden ce se pregăteşte şi îi are în prim-plan pe cei mai importanţi doi oameni ai celor două cluburi.

"Trăiesc separat"
Gigi Becali va fi naşul de cununie al lui Cristi Borcea! Este vestea-şoc pe care mulţi oameni din fotbalul românesc o ştiu, iar Gazeta a pus cap la cap mărturisirile apropiaţilor celor doi: "De mai multă vreme, Cristi nu mai formează un cuplu cu Mihaela, soţia sa, deşi au un mariaj de 22 de ani şi se cunosc din copilărie. Trăiesc separat, îşi duce fiecare viaţa lui. Au fost în vacanţă împreună, în Antalya, în urmă cu două luni, de dragul copiiilor lor, însă nimic mai mult".

Case în străinătate
De cîţiva ani, acţionarul din Ştefan cel Mare trăieşte o poveste de dragoste intensă alături de o femeie din Timişoara. "Cristi are 40 de ani, iar iubita lui, viitoarea soţie, are 26 de ani. Este timişoreancă, înaltă, femeie de afaceri de succes. Cei doi un apartament la Miami şi altul la Monte Carlo. Tocmai de aceea dinamovistul nu mai petrece mult timp în ţară. Tînăra chiar are o maşină cu numărul CBD, iniţialele de la Cristi Borcea Dinamo", a declarat un personaj din Liga 1.

Gigi a ţinut secretul, cît de cît
Oficial, nu s-a produs divorţul între soţii Borcea, însă toate acţiunile celor doi converg către acest deznodămînt. După care, liber fiind, dinamovistul se poate recăsători. Iar Gigi Becali este alesul cuplului pentru a fi naş. "Probabil că este primul secret pe care Gigi nu l-a divulgat la televiziuni! Doar ce-a lăsat să-i scape acele glume cu <finule>, <naşule>, de credea lumea că Borcea va avea un al 4-lea copil. Sau se mai credea că sînt glume de-ale lui Gigi", a mărturisit un oficial de club.

Piţi trecut în plan secund
Culmea este că vineri, 6 august, ziua în care Victor Piţurcă îl anunţa pe Becali că-şi dă demisia de la Steaua, patronul din Ghencea era la el acasă împreună cu Borcea şi cu viitoarea soţie! Cristi venise să i-o prezinte naşilor Gigi şi Luminiţa pe aleasa inimii lui.

Doi băieţi şi o fată
Cristi şi Mihaela au împreună trei copii. Patrick este fiul cel mare, are 13 ani şi l-a însoţit de multe ori pe tatăl său la partidele "cîinilor". Cuplul mai are şi doi gemeni, de 7 ani, Antonia Melissa şi Mihai Angelo. Amîndoi părinţii au avut în ultimii ani diverse tentative să-şi "repare" viaţa de cuplu, întrucît îi iubesc foarte mult pe copii, dar nu s-a mai putut.

Cum se vor împărţi banii?
Partajul reprezintă o chestiune complicată pentru Cristi şi Mihaela Borcea. Averea este consistentă, iar Mihaela e recunoscută ca o fire puternică. "Ea este creierul afacerilor, ea a ţinut companiile cînd soţul ei era implicat pînă peste cap în problemele de la Dinamo. Totuşi, fără conexiunile lui, nu ar fi făcut aproape 100 de milioane de euro din nimic!", afirmă cei care îi cunosc pe amîndoi.

Şi Neţoiu a rupt-o cu Luchi Georgescu
De la începutul acestui an, un alt dinamovist, Gigi Neţoiu, a pus capăt relaţiei sale intime de peste un deceniu cu Luchi Georgescu. Comandantul a rupt şi legătura de afaceri pe care o avea cu concubina sa. Şi din cauza crizei mondiale, Neţoiu s-a retras în agricultură, avînd o moşie în judeţul Dolj.

Turcu o duce bine
Chiar dacă şi el a avut aventuri extraconjugale, Vasile Turcu s-a mai liniştit în ultima perioadă. După ce-a ieşit din acţionariatul lui Dinamo, omul de afaceri a fost văzut de mai multe ori în această vară plimbîndu-se braţ la braţ cu soţia. Singurul punct unde nu o duce bine Turcu este cel financiar, mai ales că Dinamo nu i-a plătit datoriile după investiţiile făcute.

Cristi Borcea
- Deţine o avere de 70 de milioane de euro, potrivit Forbes România
- Are două hoteluri la mare: Bavaria Blue, în Mamaia, şi Muntenia, în Neptun. Deţine şi hotelul Boavista, din Timişoara. Plus un altul la Botoşani. Mai are afaceri în industria alimentaţiei, în imobiliare şi în industria de agrement.

Gigi Becali
- Forbes i-a estimat averea la 200 de milioane de euro. Ocupă locul 3 în topul oamenilor de afaceri implicaţi în fotbal, după Ioan Niculae (1,2 miliarde) şi George Copos (210 milioane)
- Are afaceri în domeniul imobiliar, plus Avicola Iaşi, o fabrică de armament şi o firmă de construcţii. A estimat că Palatul său din Aleea Alexandru face 25 de milioane de euro.

16 octombrie e data la care se va juca derby-ul Dinamo-Steaua, în etapa a 11-a. Meciul tur e programat în Ştefan cel Mare

50 de trofee a cîştigat Steaua din 1947 încoace: 23 de campionate, 20 de Cupe ale României, 5 Supercupe ale României, plus Cupa Campionilor Europeni (1986) şi Supercupa Europei (1987)

31 de trofee a cucerit Dinamo în istoria sa de 62 de ani: 18 campionate, 12 Cupe şi o Supercupă a României

L-a sunat la Vaslui
Victoria Stelei din ultima etapă, 3-0 cu FC Vaslui, l-a aprins pe Borcea la fel de tare ca şi pe Becali. Gigi a povestit că dinamovistul l-a sunat în Moldova înainte de finalul partidei, cînd roş-albaştrii conduceau deja cu 3-0: "Cristi mi-a zis: <Naşule, rămînem să ne batem noi doi pentru titlu pînă la final!>. <Da, finule, ne batem între noi!>, i-am răspuns".

"Borcea costă 300.000!"
În 2007, Dinamo a ajutat-o pe Steaua să prindă locul al doilea şi preliminariile Ligii Campionilor învingînd-o pe CFR Cluj, rivala roş-albaştrilor în acel moment. "Cîinii" au cîştigat cu 1-0 în "Groapă" contra ardelenilor, meci la sfîrşitul căruia Becali a sugerat că i-ar fi premiat pe dinamovişti. S-a referit şi direct la şeful lor: "L-am încercat pe Cristi Borcea. Preţul lui e de 300.000 de euro!".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (44)
rica_ciorbaru
rica_ciorbaru  •  08 Octombrie 2010, 00:42

BORCICA vezi cum scapi de cristea,daca pune ochi pe ea ai cam inbulinato

ciocaneanu
ciocaneanu  •  24 August 2010, 20:29

Daca nu mai merge, n-ai ce-i face! Casnicia nu ti-o lipesti cu scuipat! Copila de 26 de ani, femeie de afaceri de succes, hai ca ma mai inseninati! Lui Borcea i s-a facut de care proaspata si din pricina asta se zice ca barbatii au creierul in pantaloni! Nu lasi un tovaras de-o viata pt. o pustoaica cu aer in cap, dar e viata lui! El le face, el le trage!

laleauaneagra
laleauaneagra  •  24 August 2010, 19:41

o sa te respecte cum il respecta si pe Hagi, omul are nevoie de un doctor nu de un fin.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează