FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - POLI TIMIŞOARA 1-1

Steaua şi Timişoara au terminat la egalitate un derby obosit » Judo fără ipon

Articol de - Publicat luni, 30 august 2010 00:00

Steaua n-a reuşit să ţină de golul lui Păcurar, fiind egalată pe final de veteranul Timişoarei, al cărui contract cu bănăţenii expiră mîine. Roş-albaştii s-au aflat ieri în postura lui Grasshopper: au dominat, au ratat mai mult, dar nu s-au bucurat la final.

Timişoara, ultima redută a Provinciei în acest debut de sezon, în care CFR, Vaslui şi Urziceni s-au pierdut prin clasament, a venit ambiţii mici în Ghencea. Cu o formulă ultradefensivă, doar să limiteze opţiunile ofensive ale Stelei. A ieşit un fotbal leneş, în care băieţii lui Ilie n-au prea reuşit să atace, iar bănăţenii au încercat să se apere. După numai 12 minute, gazdele rămîneau şi fără căpitan, Tănase, accidentat, cerînd schimbarea.

Doar de la distanţă
În faţa blindajului bănăţean, Steaua a găsit soluţii doar de la distanţă. Stancu (9, 28) şi Bicfalvi (38, 43) n-au prins spaţiul porţii. Doar Latovlevici (35), singurul care aleargă şi loveşte mingea precum "viteziştii" de pe vremea lui Ilie, l-a întins pe Pantilimon. Dincolo, Curtean şi Goga, "armele" Timişoarei, n-au avut fitil. Tătăruşanu a şomat, Timişoara a făcut doar bloc în jumătatea proprie. Alexa a jucat la intimidare, Bourceanu la baionetă. Muşchi şi atît. Deh!, inima Banatului bate în altă parte, în Ştefan cel Mare. Firesc, 0-0 la pauză. 

Lunetistul Păcurar şi "vulpea" Contra
Ilie l-a lăsat la vestiare pe Bicfalvi şi l-a adus pe Păcurar. Inspirat. În minutul 52, Alexa a bîlbîit o minge la 17 metri. Fault ! Stancu a nimerit bara din lovitură liberă şi, de la vreo 25 de metri, Păcurar a tras fără somaţie, direct în vinclu pentru 1-0!

A reacţionat şi Petrovici. Magera, Contra şi Zicu au fost trimişi în jumătatea Stelei, iar orgoliul Timişoarei a început să împingă jocul tot mai periculos spre Tătăruşamu. Steaua s-a jucat cu ocaziile. Pînă cînd Zicu i-a luat pe roş-albaştri la croşetă. A scos o lovitură liberă de la marginea careului, iar veteranul Contra, pentru care meciul din Ghencea ar putea fi ultimul, a amuţit Ghencea. Steaua n-a mai avut putere să o ia de la capăt şi a experimentat senzaţiile trăite joi de elveţienii de la Grasshopper: au fost mai buni, au ratat mai mult, însă au plecat trişti la vestiare.

Gigi supărat pe camerele video
DigiSport, televiziunea ce a transmis partida de aseară, a amplasat un podium înalt de 15 metri în mijlocul zonei unde este rezervată masa presei pentru a instala o cameră video. Gigi Becali s-a arătat deranjat de improvizaţie, întrucît aceasta era exact pe partea lojei sale şi nu mai putea vedea poarta din stînga, cea la care a apărat Tătăruşanu în prima repriză. Bombănind, patronul Stelei s-a mutat în altă lojă. (Remus Răureanu)

Narcis nu mai vine
Anunţată ca iminentă, venirea lui Narcis Răducan în Ghencea ca director sportiv nu se va mai produce. Fostul jucător al Stelei în perioada '95-'96 şi '97-'98 începuse deja munca în Ghencea, el fiind observator la meciul Manchester City - Poli Timişoara pentru a-i face un raport complet lui Ilie Dumitrescu. Contractul urma să fie parafat aseară, însă în ultima clipă totul a picat, iar şansele ca Răducan să mai ajungă la Steaua sînt infime.

Nicoliţă aclamat
Chiar dacă nu a jucat aseară, Bănel Nicoliţă a fost ovaţionat de cei 20.000 de fani din tribune. Mijlocaşul stelist este accidentat, iar la turul cu Grashopper, în momentul schimbării sale cu Răduţ, el a fost huiduit de suporteri din cauza randamentului scăzut. (Răzvan Rotaru)

Szekely la meci

Steaua a avut parte de suporteri de lux. Janos Szekely s-a întors de la Bologna, unde s-a recuperat, după ce în luna aprilie a fost operat de menisc. Mijlocaşul dreapta ar putea intra începînd de săptămîna viitoare în programul echipei. În tribune s-a aflat şi echipa de rugby a roş-albaştrilor, care a cîştigat ieri dimineaţă derby-ul cu Dinamo, 37-7. (Răzvan Rotaru)

Bezele între Burcă şi Anghelov
Ovidiu Burcă (30 de ani) şi Stanislav Anghelov (32 de ani) au fost adversari aseară pentru prima dată în carieră, cei doi fiind coechipieri la Energie Cottbus, în perioada 2007-2010. Cei doi s-au îmbrăţişat înainte de startul partidei şi au stat cîteva zeci de secunde de vorbă, făcîndu-şi semne că vor discuta mai mult la finalul partidei. (Remus Răureanu)

Cadou pentru fani
Suporterii stelişti care ieri şi-au sărbătorit ziua de naştere au avut parte de un cadou deosebit din partea clubului. La iniţiativa Departamentului de marketing din Ghencea, numele tuturor celor născuţi ieri au apărut în pauza meciului pe tabela de marcaj împreună cu mesajul "La mulţi ani!".

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (16)
henrry
henrry  •  30 August 2010, 17:38

pai mai fratilor sunteti varza cu televizarile zau ca montati 2 camere si alea prost o reluoare buna nu puteti da tot palavrageste comentatoreiea varza si ei cred cai ofsait sau cred ca nu nustiu nuse vede bine reluoarea este prea departe totusi faza de comentat vaide capul lor de ratati si al vostru cu camerele lafel degeaba ne punem in fata televizoarelor ca nu vedem nimic bun luoati si voi exemplu pe la alti cum se televizeaza si cum se comenteaza ratatilor

ersan
ersan  •  30 August 2010, 11:25

CEA MAI BUNA APARARE ESTE ATACUL ! ILIE DIN CAUZA TA AM PIERDUT 2 PUNCTE IMPORTANTE! IN LOC SA-L BAGI PE IONESCU IN LOCUL LUI RADUT TU IL BAGI PE ABRUDAN! GARDOS A JUCAT EXCELENT IN CUPLU CU GERALDO ! AI VRUT SA INCHIZI JOCUL DAR TOT AI PIERDUT ! MACAR DACA JUCAM OFENSIV SI LUAM UN GOL MAI ZICEAM.... DAR ASA ....! DATA VIITOARE CU MAI MULT TUPEU ILIE! RESPECT ! FORTZA STEAUA !

eu_baiatul_yo
eu_baiatul_yo  •  30 August 2010, 11:17

. .. . . . . . . . . . . Fete sexy!DETECTOR DE FRUMUSETZE! Vrei sa afli cat de sexy esti? Intra pe ww w.Sexy Metru.co m (faraspatii)si fa testul de frumusete ! . . . . . . . . . .

Vezi toate comentariile (16)
Comentează