FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua slăbeşte din cauza pierderilor iminente » Trei probleme grave, una rezolvabilă

Articol de GSP - Publicat joi, 18 decembrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 20 februarie 2015 11:09

Dintre cei 7 roş-albaştri ale căror contracte expiră la vară, 3 sînt oameni extrem de greu de înlocuit, pentru care nu există soluţii suficient de bune în lotul actual.

1. Poarta rămîne goală
E aproape sigur că Arlauskis va pleca de la Steaua, cel mai tîrziu în vară. Înlocuitorul pe care îl propune Helmuth Duckadam, Valentin Cojocaru, nu garantează că postul de portar va rămîne acoperit la fel de bine şi după despărţirea de lituanian.

Arlauskis, 27 de ani, e titularul "naţionalei", un goalkeeper cu experienţă mare şi cu valoare deja demonstrată. Cojocaru, 19 ani, a prins numai două meciuri în Liga 1 în tot anul 2014! Cu el în poartă, "militarii" şi-ar asuma un risc şi un pariu, nu ar beneficia de nici o siguranţă.

2. Alt Sînmărtean nu mai există
Îngrijorătoare pentru stelişti e situaţia lui Sînmărtean. Lucian va face 35 de ani în martie şi caută să dea lovitura cu ultimul contract din carieră. Steaua nu pare dispusă să-i crească salariul vedetei, întrucît Sînmărtean nu ar mai putea fi o afacere în viitor. El nu mai este un jucător care să poată fi vîndut. Destinaţia probabilă e Al Hilal, dacă Reghecampf îşi va păstra postul din Arabia Saudită pînă în vara viitoare, cînd Lucian va avea dreptul să treacă la Riad gratis.

Momentele fără play-maker din acest sezon provoacă fiori: cînd a dispărut Sînmărtean de pe teren, şi Steaua, şi "naţionala" s-au prăbuşit. Asta s-a întîmplat în returul cu Ludogoreţ şi în egalul cu Ungaria, 1-1 la Bucureşti. Posibilul înlocuitor din Ghencea, Nicuşor Stanciu, nu a progresat deloc şi nu arată ca un fotbalist capabil să fie titular.

3. Gaură şi în mijloc
Steaua se găseşte într-o situaţie pe care nimeni din club nu ar fi anticipat-o în urmă cu un an: despărţirea de Prepeliţă ar însemna o pierdere enormă! Andrei a fost titular aproape nonstop de cînd a venit Gâlcă, a jucat din ce în ce mai bine şi a fost chiar căpitanul echipei.

Şefii nu i-au oferit lui "Prepe" prelungirea contractului, deşi alt mijlocaş central, Bourceanu, e şi el nesigur. Alex e împrumutat de la Trabzon pînă în vara viitoare, dar nu e cert dacă va mai continua în Ghencea şi în returul campionatului sau va schimba din nou clubul.

4. Fundaşi sînt destui
Despărţirea de Szukala nu ar slăbi echipa. Polonezul s-a descurcat excelent în Ghencea şi a devenit un punct fix în formaţie, mai ales după despărţirea de Chiricheş şi de Gardoş. Dar Gâlcă ar beneficia de soluţii suficient de bune în defensivă şi fără Lukasz.

Papp-Varela ar fi cuplul de bază şi Luchin va avea loc ca fundaş dreapta. Papp a fost foarte bun ca lateral în a doua jumătate a acestui an, însă el e stoper, de fapt, deci n-ar avea nici o problemă să-l substituie pe Szukala. Polonezul încă nu a primit vreo propunere de prelungire a acordului scadent pe 30 iunie 2015.

7 dintre stelişti au contracte scadente la 30 iunie 2015: Arlauskis, Szukala, Latovlevici, Prepeliţă, Sînmărtean, Bourceanu, Rusescu

Cum ar arăta Steaua fără jucătorii aflaţi la final:
V. Cojocaru - Luchin, Papp, Varela, Toşca - I. Neagu, L. Filip - Ad. Popa, Chipciu, Cr. Tănase - Keşeru

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (26)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  19 Decembrie 2014, 02:25
Postat de whiteredarad pe 18 Decembrie 2014, 11:01

E urat sa jignesti pe " F.C. Gazda", care si-a ales numele asta fortat,de lege si de timpul scurt avut. Cred ca nu agreezi hotararea unui minister corupt (armata se ocupa,nu de razboaie,ci de sporturi profesioniste.. si speculeaza cu legea,privitor la fotbal). La ce ii trebuie Armatei stadionul Ghencea ?. Sau de ce culorile nu pot fi folosite ? Pai alb rosu e si la Dinamo,si la UTA,si la altii,nu sint proprietate. Cit despre stema,se poate face alta. Oricum Steaua nu merita sa fie jignita nici de Justitie,nici de Armata si cu atat mai putin de suporterii altora,care sustin echipe mai mici,mai impotente,ca Steaua a adus ceva glorie fotbalului romanesc,spre deosebire de altii. Asa

sunt din ce in ce mai impacientati ! nu mai au nici emblema, nici sigla, nici culori, nici sediu, nici ... nume !..)))))))))) dar ei cica joaca fotbal.>)) lasa, lasa.. unii scapa, pentru altii ? abia incepe ! ha ha ha ha ha !..)))))))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  19 Decembrie 2014, 02:23
Postat de satyricon pe 18 Decembrie 2014, 12:26

Bahhh trolule, hotarati-va (tu si altii ca tine) s-a terminat sau nu s-a terminat epoca Reghe?! Cand v-a tras-o Steaua de n-ati avut aer ati zis ca au mai ramas "pungutze"de la Reghe, cand a fost eliminta din CL ati zis ca nu mai are pungutze. Cred ca singura constanta si singurul adevar este ca voi sunteti slabi si p r o sti!

siktir.))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  19 Decembrie 2014, 02:23

FORZA DINAMO, ALE !..))

Vezi toate comentariile (26)
Comentează