FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA 2-0

Steaua tot mai speră! » "Roş-albaştrii" au ajuns pe podium şi vorbesc iar de titlu

Articol de GSP - Publicat joi, 06 mai 2010 00:00

Steaua a jucat dezinvolt, dar a fost şi ajutată de gafele fundaşilor Astrei ori de arbitri. Roş-albaştrii urcă iar pe podium şi scapă de ameninţarea lui Dinamo.
Vezi golul de 1-0 marcat de Bogdan Stancu! (video)

Ştefan Iovan a fost căpitanul de la Sevilla. Mîine se împlinesc 24 de ani de la cîştigarea Cupei Campionilor Europeni. Aseară, Iovan s-a uitat trist din tribuna de la Buzău cum urmaşii săi luptă din greu pentru locul 5.
Vezi golul de 2-0 marcat de Arman Karamian! (video)

Steliştii au jucat în mare măsură dezinvolt şi relaxat, aşa se întîmplă cînd nu mai are ce rău să se întîmple. Ce-i drept, meciul le-a fost făcut uşor şi de gafa lui Oprsal, degajarea "raşchetată" de el facilitînd golul lui Bogdan Stancu. Pornind practic de la 1-0, oamenii lui Stoichiţă au combinat destul de bine şi au reuşit ceea ce antrenorul lor regreta la fiecare rezultat slab: un joc bun pe laterale. Golanski şi Tănase pe dreapta, plus Karamian pe stînga, au dus destul de multe mingi în careu.

Plus arbitrii
A rezultat ocazia uriaşă a lui Kapetanos (19), care, singur cu portarul, a reluat în pieptul acestuia. Tot grecul a scăpat în minutul 30, dar a lobat peste poartă din faţa lui Miron. Astra, dezavantajată şi de arbitri, s-a mulţumit să joace pe o carte, probabil bine repetată, care i-a ieşit de cîteva ori: momeala combinaţiei în centru şi brusc minge lungă pentru Strătilă, în spatele lui Emeghara. Ploieştenii au avut cîteva situaţii de poartă şi o bară (25), cînd Zapata a scăpat mingea la o centrare din dreapta şi Strătilă a reluat în stîlpul porţii.

Nici la reluare apărarea Astrei nu a înţeles cum să stea în teren în faţa unei echipe cu un singur vîrf. Şi repriza a doua a început precum prima, cu gol, Mihalache ducîndu-se după pasul fals al lui Kapetanos şi lăsîndu-l singur pe Arman Karamian pentru 2-0. O victorie care însă n-o duce pe Steaua spre vreo mare performanţă. Ci spre amintiri. Acum 24 de ani ...

Astra a avut penalty la 0-1
În prima repriză, cînd Steaua avea 1-0, în careul roş-albaştrilor s-a petrecut o fază clară de penalty. La o lovitură liberă a prahovenilor, Jelev l-a luat pur şi simplu în braţe pe Rohat şi l-a trîntit pe fundaşul ploieştean în careu (foto). Arbitrul Buşi a trecut cu vederea infracţiunea şi a lăsat eronat jocul să continue. "Centralul" a mai greşit în favoarea Stelei şi în minutul 67, cînd l-a iertat de eliminare pe Ovidiu Petre, care l-a călcat pe piept pe japonezul Takayuki.

Steliştii îl susţin pe Majearu
Suporterii stelişti de la peluză au afişat bannere de susţinere pentru fosta glorie Mihail Majearu, care trece printr-o situaţie financiară precară. "Fii lîngă Majearu şi ai tăi eroi, căci doar împreună Steaua sîntem noi!" şi "Atîtea clipe ce nu vor fi uitate / Gloriile Stelei trebuie ajutate" au fost mesajele fanilor. GSP oferă mîine DVD-ul "Drumul spre Sevilla", care costă 7 lei împreună cu ziarul. La Majearu vor ajunge 2 lei din fiecare DVD vîndut.

Stoichiţă nervos şi la 2-0
Mihai Stoichiţă n-a avut stare pe bancă nici după ce scorul a devenit 2-0. Antrenorul Stelei a ţipat de mai multe la Toja şi la Ovidiu Petre, nemulţumit de felul cum cei doi mijlocaşi au tratat anumite momente ale jocului. Nici Marin Barbu n-a fost mai calm şi l-a schimbat la puază pe Oprsal, pe care l-a pedepsit pentru gafa comisă la faza din care Bogdan Stancu a deschis scorul.

Andrey vrea la Dinamo!
Fostul portar al Stelei, brazilianul Andrey a declarat pentru Ştirile Sportive ale Antenei 1 că ar dori să revină în campionatul din România. "Mi-ar plăcea să joc din nou în Liga I. Cel mai mult aş vrea să ajung la Dinamo ca să-i demonstrez lui Gigi Becali ce a pierdut atunci cînd m-a dat afară", a declarat Andrey, ajuns acum la 26 de ani. După ce a plecat din Ghencea, în toamna lui 2007, Andrey a mai evoluat la Cruzeiro.

"Mor că plec!"
Mihai Stoichiţă şi-a lăudat jucătorii pentru atitudinea arătată cu Astra. "Probabil, au luptat şi pentru mine, le mulţumesc! Normal că mă doare că voi părăsi echipa, dar asta e situaţia, sînt realist şi încerc să mă împac cu ideea. Mor de fiecare dată cîte puţin cînd plec de la Steaua!", a spus "Lippi". Antrenorul a scos în evidenţă evoluţia lui Cristi Tănase: "A jucat foarte bine, dar continuu să cred că locul lui nu e în bandă. E mai bun în centru, dar a trebuit să-l bag în lateral din cauza absenţei lui Bănel".

"Noi ne facem datoria pînă la capăt, în orice condiţii şi cu orice presiune. Nu mai avem şanse la titlu, dar avem şanse să urcăm un loc sau două"
Mihai Stoichiţă, antrenor Steaua

"Sperăm să se încurce CFR-ul etapa asta ca să ne putem bate în continuare pentru titlu"
Arman Karamian, mijlocaş Steaua


> Fanii Stelei i-au cîntat "La mulţi ani!" lui Anghel Iordănescu, fosta glorie stelistă care a împlinit marţi 60 de ani. (Răzvan Rotaru)
> Deşi era în lotul deplasat la Buzău, Bicfalvi n-a fost păstrat nici măcar rezervă, din cauză că nu s-a refăcut complet după o accidentare mai veche

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
 •  07 Mai 2010, 00:23

cica inca mai spera la titlu =)))))))))))))

 •  06 Mai 2010, 13:58

Doamne in ce hal am ajuns... Sa ne dam mari ca am batut Astra, care 80% din pase le-au dat la adversar, cu ajutorul clar al arbitrilor. Nu stiau prahovenii cum sa ii mai puna in situatii favorabile, doar un inconstient a dat bara. Bine ca n-a dat gol, ca avea soarta lui Bunica.

 •  06 Mai 2010, 13:57

PLESAN SI OV.PETRE TREBUIAU SA JOACE LA IASI PENTRU POLI. IAR IONESCU SI ONICAS TREBUIAU PASTRATI LA STEAUA - LA FEL TREBUIAU SA RAMANA PANA LA VARA -GHIONEA SI RADA . OV.PETRE SI PLESAN TREBUIE SA PLECE IMPREUNA CU P.MARIN SUNT MORTI IN TEREN MECI DE MECI . O.PETRE FUGE DE PARCA AR PURTA PANTOFI CU TOCURI . STOICHITA A GRESIT LOTUL PENTRU RETUR ETC.ETC.ETC.DACA AVEA CARACTER TREBUIA SA-L LASE PE BERGODI SA CONTINUE CE A INCEPUT ACUM PLATESTE CU ADIO STOICHITA.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează