FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua trebuie să dea 500.000€ pentru Ben Shushan

Ben Shushan (dreapta,
aici în duel cu
Blay) a fost urmărit
de mai mult timp de
Mihai Stoica
Foto: Reuters
Ben Shushan (dreapta, aici în duel cu Blay) a fost urmărit de mai mult timp de Mihai Stoica Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 15 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 14 iunie 2011 22:39

Pentru a-l putea lua pe jucătorul de 26 de ani, roş-albaştrii trebuie să scoată din buzunar o sumă importantă.


Steaua îl vrea pe Ben Shushan, iar Beitar ar fi de acord să-l lase în Ghencea, însă în anumite condiţii. Echipa pe care Ronny Levy a pregătit-o sezonul trecut, şi pe care a salvat-o de la retrogradare, a fixat preţul pentru a renunţa la fotbalistul ei: o jumătate de milion de euro. Jucătorul poate acoperi mai multe posturi în ofensivă, el putînd evolua fie ca vîrf împins, fie extremă dreaptă. "Dacă vom primi o ofertă care să avantajeze clubul nostru, atunci o vom lua în considerare şi o vom analiza!", a spus un oficial al echipei Beitar în presa din Israel.

Cel mai iubit la Beitar
Amit Ben Shushan este om de bază la Beitar, echipă pentru care a evoluat 27 de meciuri sezonul trecut şi pentru care a înscris 4 goluri. Shushan este crescut în pepiniera clubului Beitar, de aceea el este cel mai iubit fotbalist de către suporterii israelieni. Shushan a jucat la toate loturile de juniori ale reprezentativei Israelului, ajungînd să evolueze chiar şi la prima echipă, pentru care are 11 selecţii şi 2 goluri. Totuşi, ultimul meci pentru Israel a fost în urmă cu trei ani, în amicalul Israel - România, 1-0.

Puncte forte: dribling excelent şi şut puternic
Asaf Nahum, ziarist la Mariv în Israel, a acceptat să-i facă o caracterizare fotbalistului de 26 de ani: "Shushan e tehnic, are un dribling senzaţional şi un şut puternic. Îi place să evolueze în banda dreaptă şi să intre cu mingea spre careu, de unde are posibilitatea să finalizeze! Are viteză foarte bună şi îşi depăşeşte de multe ori adversarii în acest fel". Louis Fernandez, actual selecţioner al Israelului, îl lăuda şi el pe Ben Shushan pe vremea cînd o pregătea pe Beitar Ierusalim: "Amit este o bijuterie de fotbalist, îi trebuie mai multă voinţă pentru a ajunge la un club important din Europa!".

Puncte slabe: inconstanţă şi lipsă concentrare
Acelaşi ziarist israelian spune despre Ben Shushan că a avut un sezon destul de şters în acest an, mai ales că şi echipa a luptat pentru evitarea retrogradării: "După trei partide bune, în al patrulea meci el nu se mai ridică la aşteptările antrenorilor şi ale suporterilor. Chiar dacă are un dribling bun şi un şut foarte puternic, nu întotdeauna e concentrat în momentele în care ar trebui să finalizeze!".

158 de meciuri are Ben Shushan în cei şapte ani în care a jucat pentru Beitar. El a marcat şi 31 de goluri

"Steaua e un nume important în Europa, ştiu că a cîştigat Cupa Campionilor în 1986 şi este cea mai importantă echipă din România. Sînt onorat de interesul lor!"
Ben Shushan, atacant Beitar Ierusalim

"Ronny Levy este un antrenor foarte bun, normal că mi-aş dori să colaborăm! Dacă Steaua mă caută, aş vrea să joc pentru această echipă!"
Ben Shushan, atacant Beitar Ierusalim

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
aethist
aethist  •  15 Iunie 2011, 10:37

Nu cred ca scoate oierul bani din buzunar pentru jucatori ... el vrea liber de contract ...

bond16
bond16  •  15 Iunie 2011, 10:21
Postat de bond16 pe 15 Iunie 2011, 10:00

DACA STEAUA SA GANDESTE SERIOS LA TITLU, GIGI TREBUI SA DESCHIDE BUZUNARII SI SA NU ADUCE JUCATORI DE DOI BAN. CA ISRAELIAN POT SA DAU UN SFAT SI SA SPUN CA BEN SHUSHAN NU MERITA BANII SI SA GASESTE IN ROMANIA JUCATORI MAI IEFTIN LA NIVELUL LUI.

LEVY A ZIS CA A SA INCEARCA SA ADUCE 5 JUCATORI DE VALUARE DIN ISRAEL SI PANA LA URMA ADUCE PA CEL MAI SLAB DINTRE IEI CARE NU SA CONSIDERA CA JUCATOR MAI MULT DE CAT MEDIU IN ISRAEL. SUNT ISRAELIAN DIN BUCURESTI. SERGIU .

bond16
bond16  •  15 Iunie 2011, 10:00

DACA STEAUA SA GANDESTE SERIOS LA TITLU, GIGI TREBUI SA DESCHIDE BUZUNARII SI SA NU ADUCE JUCATORI DE DOI BAN. CA ISRAELIAN POT SA DAU UN SFAT SI SA SPUN CA BEN SHUSHAN NU MERITA BANII SI SA GASESTE IN ROMANIA JUCATORI MAI IEFTIN LA NIVELUL LUI.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează