FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua vrea concurenţă la nivelul portarilor » Soluţia Vâtcă!

Articol de , - Publicat sambata, 08 ianuarie 2011 00:00

Fostul goalkeeper al Stelei e cel pe care MM Stoica i l-a propus lui Becali pentru a-l readuce la echipă şi a le face concurenţă lui Tătăruşanu şi Cezar Lungu

După Nicolae Dică şi Gabriel Matei, Steaua va aduce aproape sigur şi un portar, care să accepte şi să împartă statutul de rezervă al lui Tătăruşanu împreună cu Cezar Lungu. Mihai Stoica deja l-a ales pe înlocuitorul lui Zapata, care şi-a reziliat contractul luna trecută. Numele lui: Cosmin Vâtcă, de la Gaz Metan.

MM s-a oprit asupra actualului goalkeeper al trupei din Mediaş şi pentru că Vâtcă a venit la Steaua în prima jumătate a lui 2007 la propunerea lui şi a antrenorului de atunci, Cosmin Olăroiu. "E un portar foarte bun, are experienţă în prima ligă, are calităţi, acceptă postura de rezervă, ne va ajuta foarte mult" a fost argumentul lui Stoica în faţa lui Gigi Becali.

Patronul nu s-a arătat însă prea încîntat, susţinînd că există deja la echipă un portar de rezervă, e vorba despre Lungu. "Gigi, n-are experienţă, n-a jucat nici măcar un meci în prima divizie, nu ne putem baza doar pe el în cazul în care Tătăruşanu va fi accidentat sau suspendat", a insistat managerul general.


"Vâtcă e cea mai bună soluţie. Va fi motivat să se revanşeze după prima sa experienţă în Ghencea. În plus, e un portar cu mari calităţi. E peste Zapata, de exemplu"
MM către Gigi Becali


A stat 18 luni, n-a jucat deloc în campionat
Vâtcă a semnat pentru Steaua înaintea sezonului 2007-2008, însă a avut un mare ghinion. El fusese dorit de cuplul MM-Olăroiu, care a plecat în acea vară din Ghencea. Vâtcă n-a reuşit apoi să-i impresioneze pe următorii antrenori şi, timp de un an şi jumătate n-a jucat niciodată într-un meci de Liga 1. A bifat doar 3 partide, toate în Cupa României, în rest, a fost de nu mai puţin de 27 de ori rezerva lui Zapata.

O medie de 9 meciuri pe an
Din vara lui 2007, de cînd a trecut de la Oţelul la Steaua, Vâtcă nu a izbutit să se impună ca portar de bază şi să aibă continuitate în evoluţii. A bifat doar 33 de meciuri în trei ani şi jumătate, adică o medie de sub 10 partide pe an competiţional.

Vâtcă în ultimii trei trei ani şi jumătate

Sezonul Echipa Meciuri jucate Media notelor GSP
2010-2011 (tur) Gaz Metan 3 6,33
2009-2010 Gaz Metan 10 5,67
2008-2009 (retur) Gaz Metan 17 6,35
2008-2009 (tur) Steaua 1 -
2007-2008 Steaua 2 -


4 meciuri a jucat Vâtcă în tot anul 2010: trei în campionat şi unul în Cupă, toate pentru Gaz Metan

20 partide a evoluat Cezar Lungu (22 de ani) în tot anul 2010: două pentru echipa naţională de tineret, ambele amicale, şi restul pentru Steaua II

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
gazistu
gazistu  •  08 Ianuarie 2011, 11:28

nu mai vine vatca la steaua inco o data ... el se lupta pt un post de titular cu plesca si buchta, in cazul in care il vom vinde pe buchta, doar el si plesca vor ramane...care e cel mai in forma sa apere...

gazistu
gazistu  •  08 Ianuarie 2011, 11:28

nu mai vine vatca la steaua inca o data ... el se lupta pt un post de titular cu plesca si buchta, in cazul in care il vom vinde pe buchta, doar el si plesca vor ramane...care e cel mai in forma sa apere...

hiromatsu
hiromatsu  •  08 Ianuarie 2011, 09:34

Aud ca Tiberiu Lung este pregatit sa accepte postul de rezerva, cu foarte multa experienta (atat in Romania, cat si in Africa de Sud, printre altele). Daca nu, Carlos sau Andrey abia asteapta un telefon. Auzi la ei - "concurenta la nivelul portarilor" plecand din start de la premisa ca unul trebuie sa frece mereu banca de rezerve fara mari pretentii financiare sau dorinta de afirmare, insa neaparat trebuie sa fie experimentat.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează