FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA 5-1

Steliştii apelează la perfuzii periculoase » Nu-i ajută la meciuri şi-i expune suspendărilor!

Robinson Zapata, Zapata, Steaua
Robinson Zapata, Zapata, Steaua

Articol de , - Publicat miercuri, 21 aprilie 2010 00:00

### Steliştilor li s-ar administra glucoză şi vitamine intravenos în cantonament.

###
Substanţele sînt permise, dar perfuzia e considerată doping.


###
Medicul din Ghencea susţine că o face doar în cazuri extreme

Vezi un video cu un nou atac al lui Dumitru Dragomir la adresa Stelei! (video)

Steaua apelează la practici riscante. Surse din echipă povestesc că fotbaliştilor li s-au făcut în ultimii ani perfuzii înaintea unor jocuri importante şi că s-ar fi procedat aşa inclusiv în sezonul în curs! "Da, perfuziile sînt obişnuite. Nu la fiecare meci, dar se fac", a povestit unul dintre jucătorii lui Stoichiţă.

Regulamentul e clar
De doi ani, perfuziile au devenit interzise, indiferent de substanţa din ele, potrivit regulamentul WADA, Agenţia Mondială Anti-Doping. Sigura excepţie ar fi probleme medicale reale, ale unor jucători, improbabile însă la un întreg lot.

Pînă în urmă cu doi ani, majoritatea cluburilor din Liga I le administrau intravenos jucătorilor diferite substanţe. "În general, glucoză, ser fiziologic, vitamine", povesteşte un medic. Doctorul lucrează pentru o grupare importantă din Liga I şi explică cazurile în care proceda aşa: "Mai ales cînd erau programate etape intermediare treceam echipa pe perfuzii, deoarece ajutau mult la refacere".

Mărturia medicului
Acelaşi medic spune că a renunţat o dată cu schimbarea regulamentului: "În momentul ăsta, e doping dacă foloseşti perfuzii! Nu contează ce substanţe administrezi, poate să fie glucoză, poate fi orice, nu ai voie! A fost interzisă practica asta de doi ani de zile". Doctorii echipelor sînt obligaţi să anunţe de fiecare dată cînd folosesc perfuzii şi să explice motivul pentru care a fost nevoie să recurgă la asta.

Arbitrează Colţescu
Derby-ul etapei următoare, Steaua - Poli Timişoara, va fi arbitrat de Sebastian Colţescu. Va fi al 4-lea meci dintre cele două echipe la care va oficia "centralul" craiovean. Precedentele trei s-au jucat tot în Ghencea, ultima fiind disputa de acum doi ani, în urma căreia Steaua a făcut un pas important în pierderea titlului, terminînd la egalitate, 1-1, cu bănăţenii.

Stoichiţă s-a închis
Dezastrul din Giuleşti a rupt relaţia dintre Stoichiţă şi jucătorii Stelei. La antrenamentul de ieri dimineaţă, cel dintîi după derby-ul pierdut cu 1-5, antrenorul a evitat să discute cu elevii săi. "A fost destul de tăcut, dar e normal după ce s-a întîmplat. Ce naiba să ne mai zică după un asemenea meci?", a povestit unul dintre fotbalişti.

Cer reprogramarea meciului!
Suporterii Stelei cer ca ora de disputare a jocului cu Poli Timişoara, de duminică, să fie modificată, astfel încît ei să poată asista înainte şi la un meci de handbal! E vorba despre partida Steaua-Granollers, turul semifinalei din Cupa Cupelor, care începe tot duminică, de la 18:45. Trupa lui Stoichiţă o întîlneşte pe Poli Timişoara de la ora 20:00.

- Stoichiţă, Petre Marin, Nicoliţă, Surdu, Toja şi Tătăruşanu au discutat cu cîţiva suporteri ieri, la stadion. Şedinţa a durat o oră, timp în care fotbaliştii i-au rugat să-i susţină duminică, împotriva lui Poli.
- Ilie Dumitrescu: "E normal ca suporterii Stelei să fie supăraţi. Ei îşi doresc cîştigarea campionatului".
- Zapata redevine titular în meciul cu Timişoara. Columbianul a fost scos din poartă în urma gafei din Ştefan cel Mare, cînd a facilitat marcarea celui de-al doilea gol de către Dinamo.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
 •  21 Aprilie 2010, 09:47

fratilor eu sunt de acord cu aceste perfuzii dar de ele cred ca are urgenta nevoie marele merinos si doar in cap

bek
bek  •  21 Aprilie 2010, 09:47

o perfuzie cu mult CREIER le trebuie !

 •  21 Aprilie 2010, 09:17

toate echipele procedeaza la fel.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close