FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - TG. MUREŞ, AZI, 22:00 DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Steliştii cred că echipa ar trebui să fie la fiecare meci ca la Sofia: ”Levy să joace mereu 4-3-3!”

Articol de - Publicat duminica, 28 august 2011 00:00 / Actualizat sambata, 27 august 2011 23:09

Argumentul numărul 1 pentru care israelianul e sfătuit să păstreze tactica din Bulgaria e că sistemul cu trei atacanţi se potriveşte perfect cu istoria şi cu tradiţia ofensivă a clubului


Ronny Levy a schimbat tactica tocmai înaintea duelului decisiv cu ŢSKA Sofia şi i-a ieşit perfect, fiindcă Steaua s-a calificat în grupele Europa League fără emoţii. Cu 4-3-3 în loc de 4-4-2, antrenorul i-a găsit loc în primul "11" şi lui Andrei Prepeliţă, într-o linie de mijloc alături de Bourceanu şi de Brandan.

Cei mai importanţi antrenori din istoria Stelei, Emeric Ienei şi Anghel Iordănescu, aprobă întru totul ideea israelianului. "Lotul actual se potriveşte pentru aşezarea 4-3-3, mai ales că Tănase s-a comportat la Sofia perfect pentru o extremă, adică a şi marcat, a şi coborît suficient de des în ajutorul fundaşului stînga", a văzut Ienei.

Iordănescu îl consideră pe Prepeliţă omul-cheie din formula asta: "Andrei aleargă mult, e un fotbalist foarte bun. Nu e pus la punct cu pregătirea fizică, dar în curînd îşi va pune amprenta asupra jocului echipei, va deveni un punct de reper. El a demonstrat deja la Sofia că e un jucător de calitate. Avantajul felului în care joacă Levy acum e că are în faţa apărării trei mijlocaşi capabili să se apere foarte bine: Prepeliţă, Bourceanu şi Brandan".


"Cînd zici 4-3-3 te gîndeşti prima oară la Barcelona, dar să nu-i pretindă nimeni Stelei să joace ca spaniolii doar fiindcă foloseşte acelaşi sistem!"
Emeric Ienei

"Linia de trei mijlocaşi a făcut tot jocul contra lui ŢSKA. Tactic, echipa a funcţionat foarte bine în aşezarea nouă a lui Ronny Levy"
Marius Lăcătuş

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
sebaa
sebaa  •  28 August 2011, 13:26
Postat de buranu0875 pe 28 August 2011, 08:00

si cind Gigi spunea ca Steaua trebuie sa joace 4-4-3, toata lumea a sarit in sus ca de ce se baga ciobanul..se pare ca avea dreptate...tin sa subliniez ca nu sunt fan GG

de ce nu un sistem 5-5-5? :))

cristy19
cristy19  •  28 August 2011, 11:51

Echipa ideala a stelei: Tatarusanu- Matei, Gardos, Geraldo, Brandan - Prepelita, Bourceanu, Radut - Tanase, M. Costea, Tatu(FL. Costea)

imperator
imperator  •  28 August 2011, 10:16

Auziti fratilor ce tupeu pe unguri , vor sa ne bata acasa , atunci sa aducem covoarele ! :))

Vezi toate comentariile (18)
Comentează