FOTBAL  »  LIGA 1  »  STEAUA

Steliştii nu au voie să meargă acasă pînă nu dorm de prînz în cantonament » Program de grădiniţă

Articol de - Publicat marti, 11 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 11 octombrie 2011 09:01

Ilie Stan are reguli stricte: elevii săi trebuie să vină la Mogoşoaia la 9:00 dimineaţa, unde sînt obligaţi să rămînă pînă la ora 17:00


Ilie Stan conduce echipa cu mînă de fier. După ce şi-a dus jucătorii pentru 5 zile într-un cantonament spartan la Săcele, tehnicianul roş-albaştrilor nu-i va slăbi pe aceştia nici în zilele cu antrenamente normale înaintea partidelor din campionat.

I-a lăsat să respire doar două zile
După perioada de la munte, Stan le-a dat lui Costea şi compania două zile libere. A fost unul dintre puţinele momente de respiro de care se vor bucura pe viitor Geraldo şi compania. Asta pentru că antrenorul de 43 de ani are reguli stricte în privinţa programului.
Prima: fotbaliştii sînt chemaţi în cantonamentul de la Mogoşoaia de la ora 9:00 dimineaţa, chiar dacă şedinţa de pregătire va începe abia la ora 11:00! Stan le-a transmis elevilor săi că nu va accepta nici o întîrziere, iar cei care vor încălca această regulă vor fi amendaţi. Dacă vor întîrzia şi a doua oară, jucătorii riscă să fie scoşi din lot.

Recuperarea şi odihna sînt obligatorii
O altă "lege" instaurată de noul antrenorul se referă la recuperare sportivilor. "E foarte important ca după un antrenament tare să vă recuperaţi ca la carte! Deci după şedinţa de pregătire toată lumea în bazin!" a fost ordinul lui Stan. Steliştii vor mînca împreună pentru că "relaţiile între voi nu se pot lega în doar două ore pe terenul de antrenament, ci stînd mai mult timp împreună!", motivează tehnicianul.

O altă regulă este şi somnul obligatoriu la prînz. Asemănător programului de la grădiniţă, unde copiii sînt mereu la odihnă după masă, acest lucru va fi obligatoriu şi la Steaua. Roş-albaştrii vor avea voie să plece din cantonament abia după ora 16:00.

E pe gustul lui Becali
Din cauza ultimelor escapade din lotul echipei, cînd mai mulţi fotbalişti au avut ieşiri în decor, Becali a vrut la echipă un antrenor dur. "Jucătorii trebuie verificaţi, numai aşa se pot obţine performanţe. «Dacă nu eşti în casă la ora 23:00 ai probleme»!" este una dintre regulile patronului preluată şi de Stan, care le-a transmis elevilor săi: "Nu permit ieşirile în decor de nici un fel!".

La Brăneşti era mai rău
În perioada petrecută la Victoria Brăneşti, Ilie Stan avea o altă regulă de la care nu făcea rabat. Jucătorii nu aveau voie să meargă la şedinţele de pregătire cu maşinile personale, deşi locul de cantonament era la baza de la Pustnicu, în afara Bucureştiului. Locul de întîlnire stabilit de tehnician era la staţia de metrou Republica, de unde se pleca în cantonament cu autocarul!

Lui Cîrţu nu i-a ieşit
Sorin Cîrţu a fost printre tehnicienii care au încercat să implementeze metode similare la Steaua. În mandatul său, jucătorii trebuia să vină la stadion înainte de prînz, mîncau împreună, apoi urmau şedinţele de pregătire. Chiar şi aşa, rezultatele nu au fost cele aşteptate. Bonfim şi Ricardo au evadat într-una dintre nopţile în care ar fi trebuit să stea în cantonament. Cei doi au sfîrşit prin a fi daţi afară, însă aceeaşi soartă a avut-o şi Cîrţu din cauza rezultatelor sub aşteptări.

Cum va arăta o zi obişnuită din viaţa unui stelist
ora 7:00 trezirea
ora 9:00 trebuie să ajungă în cantonament la Mogoşoaia
ora 11:00 antrenament
ora 13:00 recuperare obligatorie
ora 14:00 masa de prînz
ora 15:00 odihnă obligatorie
ora 16:00 plecarea acasă

Playtech: Doliu în lumea fotbalului. A murit electrocutat în baie, din cauza telefonului mobil


Comentarii (17)
saviola2_8
saviola2_8  •  11 Octombrie 2011, 17:20
Postat de the_cezar pe 11 Octombrie 2011, 04:54

penibil articol,cui ii pasa ce fac amatorii astia,ca dorm sau nu dupamasa zero performante,joaca ca niste bucatari in timpul liber

pe tine te intereseaza ot se ce scrie de steaua.Nu exista articolal stelei sa nu comentezi si tu.Deci tie isi pasa de steaua, noua ne pasa de ma`ta , niciodata n`o foutem in pistda doar in guritsa sau in crets ca sa ti`o pastram virgina.De dinamu` ce mai se aude? te mai uiti la meciuri daca jucati de la 11?proasta pewla a fost la couru ma`tii, spartanUS obosit.

hanibal
hanibal  •  11 Octombrie 2011, 14:09

E normal programul sportivilor, ma mira ca acest ziarist rade de ei, de parca ar fi batut in cap.

shift569
shift569  •  11 Octombrie 2011, 13:08
Postat de alpin pe 11 Octombrie 2011, 09:27

Lapticul e si el obligatoriu?! Inainte sau dupa whisky?! Altfel, Ilie Stan are dreptate; relatiile intre stelisti nu se pot materializa in doar doua ore petrecute impreuna! Unii au nevoie de "stimulente", de alifie!!! Atentie, insa! Lui Gigi nu-i plac relatiile acestea... "Relatiile" sunt in grup - gen Fetele de la Capalna - sau pe perechi?!?

cel mai tare comentariu! ia sa vezi ce sar in sus oile! felicitari!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează