FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steliştii sînt epuizaţi! » Alarmă pentru Reghecampf înaintea meciului cu Vaslui

Szukala și Chiricheș, doi dintre oamenii care au dus greul în acest sezon competițional // Foto: Cristi Preda
Szukala și Chiricheș, doi dintre oamenii care au dus greul în acest sezon competițional // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat duminica, 17 martie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 16 martie 2013 20:31

Eliminarea din Europa League le foloseşte totuşi la ceva steliştilor: scapă de programul horror pe care l-au avut recent.

Dacă Reghecampf chiar gîndeşte că titlul în Liga 1 e un obiectiv mai important decît era eliminarea lui Chelsea, atunci antrenorul a primit o mînă de ajutor ieşind din Europa.

Parcursul din prima parte a acestui an, conţinînd dublele manşe cu Ajax şi cu Chelsea, i-a ţinut permanent în priză pe stelişti. Echipa a dat un semn de oboseală la Londra, unde a cedat total în repriza a doua, sub presiunea oamenilor lui Benitez.

Chipciu şi colegii lui au mers în Anglia după o perioadă în care s-au aflat aproape permanent în cantonament şi au trecut de la un meci la altul la intervale de cîte trei zile. Steliştii n-au mai avut o zi complet liberă de acum trei săptămîni.

Reghe le oferise o zi întreagă după ce au învins-o pe Ajax la Bucureşti cu 2-0. Dar a urmat un joc slab la Cluj, în victoria cu 1-0 contra lui U, şi regresul a fost pus pe seama programului prea lejer, aşa că din acel moment echipa a fost claustrată.

Calendarul plin al roş-albaştrilor se încheie azi, o dată cu meciul împotriva Vasluiului. Pentru jucători urmează două zile libere, exceptîndu-i pe cei care vor face parte din echipa naţională.

Pînă luni, cînd scapă de "maraton", ei dau astăzi peste o formaţie care a jucat mult mai puţin în acest sezon. Trupa pe care acum o pregăteşte Hizo a avut 27 de partide de cînd a început stagiunea, în vreme ce formaţia lui Reghecampf a disputat cu 10 mai multe.

Au suferit astă-iarnă
Steaua s-a aflat într-o situaţia asemănătoare celei în care se găseşte acum spre finalul anului trecut. Şi atunci alterna jocuri europene cu cele din campionat şi a clacat în cîteva situaţii din pricina programului. A pierdut cu Stuttgart, 1-5 la Bucureşti, şi imediat a cedat şi la Braşov, în campionat, 1-3. Inclusiv eşecul din turul cu Vaslui a urmat tot unui meci european, deplasarea din Lituania, unde Steaua a învins-o pe Ekranas cu 2-0.

Nu menajează pe nimeni
Reghecampf nu odihneşte jucători, gîndindu-se că echipa are ocazia să se refacă în pauza provocată de meciurile echipei naţionale. Azi va folosi împotriva Vasluiului toţi fotbaliştii pe care a mizat la Londra, cu excepţia lui Tănase, care mai are de stat un meci din cauza unei suspendări.

Le Saux i-a "citit"
Chelsea - Steaua 3-1 a fost comentat la un post de radio britanic de către Graeme Le Saux, fostul fundaş stînga al londonezilor, coleg cu Petrescu în echipa de la sfîrşitul anilor '90. Le Saux a remarcat înaintea pauzei: "Steaua plăteşte pentru efortul incredibil din primele 20 de minute. Nu mai poate păstra ritmul, Chelsea nu are decît să profite".

"La Londra s-au făcut greşeli în apărare din cauza oboselii. Aşa se întîmplă cînd eşti obosit, mintea nu-ţi mai funcţionează" (Gigi Becali, patron Steaua)

15 faulturi au făcut steliştii contra lui Chelsea, cu 6 mai multe decît au comis englezii

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
branesteanul
branesteanul  •  17 Martie 2013, 20:28
Postat de daniels7714 pe 17 Martie 2013, 08:05

E greu sa vorbesti de echipa ta ? normal ... cand nu ai despre ce , poate in alte sporturi, da , fotbalistic vorbind voi nu existati ! are dreptate VOCHIN ! , decat sa faci si tu ceva , sa fii si tu la acelasi nivel in fotbal , sau mai sus ... E MAI SIMPLU SA CRITICI STEAUA , DECAT SA-TI CRITICI PROPRIILE ESECURI !!! .... la anul nici macar preliminarii nu prindeti dupa cum se vede , asa ca mai bine ramaneti pe "STERILE " cu voi :)))

PLAGIATORULE

tegean
tegean  •  17 Martie 2013, 17:49

Din cele 43 de comentarii au rămas doar 27 - semn bun.

tiartclau
tiartclau  •  17 Martie 2013, 17:40

Uneori cred ca cei mai indreptatiti sa se planga de efort ar fi marii tenismeni care au meciuri foarte intense, cate unul in fiecare zi si care cu siguranta tine mai mult de 90 de minute. Parca incepe sa se exagereze cu oboseala, din acest motiv sportul in general are o limita de varsta. Din pacate cei care vorbesc si baga in capul jucatorilor de fotbal oboseala sunt cei de pe langa teren. Asta ar fi si motivul pentru care din toti practicantii numai unii ajung la varf si la ce bani iau chiar ar trebui sa faca efort. Dar cred ca nu ei sunt de vina ci noi cei care cautam scuze cand jocul este slab.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează