FOTBAL  »  Superliga  »  STENOGRAME

Stenograme din dosarul în care patronul Astrei, Ioan Niculae, este trimis în judecată

Ioan Niculae a fost trimis în judecată de procurorii DNA
Ioan Niculae a fost trimis în judecată de procurorii DNA

Articol de GSP - Publicat joi, 12 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 12 ianuarie 2012 16:58

Patronul grupării Astra Ploieşti, Ioan Niculae, este acuzat de procurorii DNA de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi în formă continuată în dosarul privind fondurile pentru campania lui Mircea Geoană.

Site-ul Realitatea.net a publicat azi cîteva extrase din stenogramele ataşate la dosarul Niculae. Este vorba despre discuţii între omul de afaceri şi şeful PSD Brăila, Bunea Stancu, privind numirea viitoarei şefii a Transgaz.

Bunea: Ionuţ (Bazac?). Băi, el (... expresie trivială). Dacă el o strîmbează cu mine, nu durează şi îi retrag şi sprijinul politic. Vezi că l-am sunat pe panarama aia... ştii tu care.
Niculae: Da.
Bunea: Ăla cu subvenţiile. Şi i-am amintit cum a ajuns ministru.
Niculae: ş... înjură
Bunea: Dar am fost un bou când l-am pus pe Steriu.
Niculae: Dă-i un telefon lui (se referă la Ilie Sîrbu, ministrul Agriculturii)... Băi, dacă nici azi n-o faci şi nici cel târziu miercurea viitoare... Am o grămadă de posturi. Trebuie să mi-i pună, ştii? N-au încotro.
Bunea: Nu. Am fost... Ei, toată lumea vrea funcţii. Şi la Bucureşti şi la Brăila, am pus la Agenţia Naţională de Mediu vicepreşedinte. La Agenţia Naţională am propus preşedinte, la Rezervele Statului – preşedinte, la RAAPPS... O grămadă. Am vreo şapte-opt funcţii naţionale, ştii...
Niculae: Ai făcut o treabă bună cu prietenul nostru, domnul ministru. Ai mînă bună. Am fost la Transgaz. Auzi, mă? Dar PSD nu a pus niciun director la Transgaz.
Bunea: O să pună, mă! O să pună, mă. Ai răbdare

Discuţie Ioan Niculae- Bunea Stancu, 5 noiembrie 2009

Niculae: Măi, ai reuşit să vorbeşti cu (expresie trivială). Bagă azi?
Stancu: Nu, nu răspunde, am încercat. Lasă că îl găsesc eu. De cine vorbeşti, de Ilie Sîrbu, nu?
Niculae: De Sîrbu, da!
Stancu: Băi, ăsta chiar este nenorocit?
Niculae: Nenorocit rău!
Stancu: Vorbesc cu Geoană, mă.
Niculae: Vorbeşte cu Geoană!
Stancu: Da, îl sun pe Geoană.
Niculae: Şi spune altfel lui Geoană. Băi, sunt pregătiţi ăştia de e la judeţele Brăila, Vaslui, Galaţi, să vină cu cîteva mii de oameni în Bucureşti să te întrebe unde sînt ăia cinşpe milioane pe hectar pe care i-a promis în campanie...
Niculae: Nu, dar trebuie vorbit cu Geoană. Dacă nu intră pînă luni, s-au dus.
Stancu: Deci trebuie o HG care să ... Da', auzi? Ăsta ce trebuie să facă? O să dea o HG cu îngrăşămintele alea, nu?
Niculae: E făcută HG. Şi el o plimbă de o lună şi jumătate nenorocitul ăsta. Deci are bani în buget."

Ioan Niculae este patronul formaţiei de Liga 1 Astra Ploieşti. E considerat, conform clasamentelor întocmite de revistele financiare din România, drept cel mai bogat om implicat în fotbalul românesc, cu o avere estimată de circa un miliard de euro.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
gabi1919
gabi1919  •  12 Ianuarie 2012, 18:38
Postat de darlosu pe 12 Ianuarie 2012, 17:11

Asta e Romania.. se intampla si in alte tari dar la alta scara (la noi 99% la ei cam 10%). Bine totusi ca e intre romani, decat sa fure doar strainii tara asta..

fura si ungurii stai linistit.....

ciuleavvictorms
ciuleavvictorms  •  12 Ianuarie 2012, 17:51

un hot mizerabil, precum majoritatea parlamentarilor si a guvrenului! e plina tara de oameni fara caracter, de hoti, pungasi, tradatori si alte specii balcanice, mai ales datorita justitiei strambe ce functioneaza peste tot! greu de crezut ca ne vom mai reveni vreodata!

darlosu
darlosu  •  12 Ianuarie 2012, 17:11

Asta e Romania.. se intampla si in alte tari dar la alta scara (la noi 99% la ei cam 10%). Bine totusi ca e intre romani, decat sa fure doar strainii tara asta..

Vezi toate comentariile (4)
Comentează