FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 2-1

Ştiai că Florin Niţă e de-abia la prima victorie contra "câinilor"? Alte premiere de la ultimul Derby

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 03 aprilie 2017 12:38

Detaliile fac diferența. Iar FCSB a obținut prima victorie în Derby de România după o serie de 10 meciuri fără succes, dintre care ultimele trei pierdute categoric, cu un golaveraj 3-10.

Bonus, istoric: este prima victorie a roș-albaștrilor împotriva rivalilor de la oficializarea noului nume al formației lui Gigi Becali.

Derby-ul de duminică seară a scos la suprafață câteva superstiții încălcate și, totodată, premiere pentru o parte dintre actorii care au participat în episodul 169 din istoria celei mai renumite confruntări din fotbalul intern. Cei din teren au făcut diferenţa în meci, "câinii" au acuzat şi arbitrajul, dar iată şI câteva detalii din background.

A 9-a oară cu noroc

Florin Niţă, unul dintre remarcaţii ultimului derby, a bifat aseară prima sa victorie în faţa lui Dinamo. Până duminică nu cunoscuse gustul succesului, adunând 8 partide fără succes, una pentru Concordia Chiajna, alte 7 pentru FCSB. La a 9-a, şi cu contribuţia lui directă, goal-keeperul convocat şi la echipa naţională a spart gheaţa.

La debut

"Lampard" a muşcat din "câini"! Ovidiu Popescu este la prima victorie, la rândul său, în faţa roş-albilor, mijlocaşul fiind într-o situaţie nefastă faţă de colegul său dintre buturi.

Ex-timişoareanul avea 4 meciuri şi tot atâtea înfrângeri până la confruntarea de aseară. Într-o situaţie similară s-a aflat Wilfried Moke: şi el a bifat primul succes în confruntările cu Dinamo la
a cincea prezenţă după 4 eşecuri.


Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

S-au sucit până au ameţit

Roş-albii au renunţat la a mai fi "câinii negrii" în Derby de România. Şi s-a văzut pe tabelă. Superstiţia încălcată a jucătorilor a adus şi primul eşec după 10 meciuri.

Deşi jucătorii agreau, iniţial, ideea de a juca în negru - au câştigat ultimele 3 dueluri în acel echipament, golaveraj 10-3! -, în cele din urmă tot ei au renunţat la plan şi-au ales să evolueze în alb.

Culoarea în care au mai fost în primul derby al ediţiei, 1-1 cu FCSB. S-a renunţat la negru pentru că s-a pierdut partida din sferturile Cupei cu CS U Craiova, iar jucătorii au considerat că această culoare le va aduce ghinion şi cu FCSB!

I-a sărit cămaşa

Primul eşec al lui Contra de când e antrenor la Dinamo, după o serie de 7 partide fără înfrângere, mai exact 4 victorii şi 3 remize. Iar "Guriţă" a renunţat înainte de meci la treningul şi geaca roşie de antrenor şi s-a îmbrăcat casual smart, pantaloni gri, cămaşă albă şi pulover gri, însă cu ghinion pentru ai lui.


Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

O echipă întreagă îşi strică palmaresul

11 jucători ai lui Dinamo tocmai au bifat prima înfrângere în faţa marilor rivali în Derby de România: Cerniauskas, Romera, Mihai Popescu, Busuladzici, Mahlangu, Rivaldinho, Maxi Oliva, Hanca, Nistor, Bawab şi Nemec! Se vede că este primul eşec al roş-albilor în faţa roş-albaştrilor în ultimele două sezoane.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
balauru48
balauru48  •  03 Aprilie 2017, 14:26

Stiai ca toata echipa FC FCSB SA este la prima victorie "contra" lui Dinamo? Stiai, Apostol?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close