FOTBAL  »  Superliga  »  GRUPA D / GERMANIA - CEHIA 0-3

Strategie nemteasca?

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 octombrie 2007 00:00

Paradoxal, esecul cu cehii i-ar putea aduce Germaniei o grupa mai usoara la Euro. Nemtii si-au sifonat serios blazonul, miercuri, in derby-ul cu Cehia: 0-3. Ziarele de ieri i-au tavalit serios pe jucatori, dar n-au acuzat esecul, ci doar modul "jalnic" in care s-au "predat". De ce? Pentru ca, oricit de ciudat ar parea, infringerea de la Munchen le prinde bine elevilor lui Joachim Low la tragerea la sorti a grupelor Euro 2008.

In acest moment, cu un coeficient de 2,400, Germania a pierdut pozitia 1 in ierarhia UEFA pe baza careia se vor alcatui urnele valorice si, implicit, locul in prima dintre acestea, alaturi de tarile organizatoare, Austria, Elvetia, si de detinatoarea trofeului, Grecia. Avantajul? Cazuta in a doua urna valorica, va evita la tragerea din decembrie celelalte echipe tari de aici, Croatia, Suedia si Italia, iar pe de alta parte, ii poate fi repartizata fie Austria, fie Elvetia sau Grecia din prima urna.

Nemtii i-au pacalit astfel pe "dusmanii de moarte", olandezii. Desi sint in urma "tricolorilor" in clasamentul grupei G, elevii lui Marco van Basten stau mai bine la coeficient, 2,454, fata de 2,227, cit avem noi, si, ajunsi mai nou lideri in clasamentul UEFA, au urcat in prima urna, in locul Germaniei.

Caz special
Nemtii au fost tratati ca un caz special de UEFA la alcatuirea clasamentului coeficientilor. Chiar daca ierarhia s-a stabilit functie de rezultatele din ultimele preliminarii (CM 2006, Euro 2008), Germaniei i s-au luat in calcul doar partidele din calificarile la turneul final din 2008, intrucit in celelalte n-a jucat, fiind tara organizatoare a competitiei.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează