FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Studiul mai rău îi încurcă! Cum pregătesc steliștii meciurile și cum ajung să își surprindă propria echipă

Articol de - Publicat miercuri, 28 octombrie 2015 00:00

”N-am marcat întîmplător cu Pandurii, îi studiaserăm și știam că au probleme la faze fixe”, a zis Dică. Dar echipa lui Iordănescu era cea mai bună din campionat la faze fixe defensive! Roș-albaștrii s-au încurcat și cînd l-au titularizat pe Alcenat.

Steaua chiar a avut noroc să scoată un punct din meciul cu Pandurii. A jucat slab și a profitat exact de punctul cel mai tare al adversarului. Culmea, campionii s-au pregătit pentru asta, crezînd că punctul forte ar fi, de fapt, călcîiul lui Ahile!

Secundul Nicolae Dică a respins ideea că echipa lui ar fi egalat cu noroc: "Am pregătit fazele fixe în mod special, știam că Pandurii suferă în astfel de momente. Am ținut cont de acest aspect și la alcătuirea echipei, am ales cît mai mulți jucători înalți, capabili să cîștige duelurile din careu".

Nu erau slabi. Erau excelenți!

Ce înseamnă că sufereau gorjenii? Primiseră un singur gol din momente statice de-a lungul primelor 14 etape! Erau cei mai buni din campionat la acest capitol! Steaua a crezut că echipa lui Iordănescu nu știe să se apere în astfel de faze.

Pînă la urmă, roș-albaștrii au izbutit să le înscrie oltenilor al doilea gol dintr-o lovitură liberă, într-o fază în care a greșit mai ales nou-intratul Ciucur, care l-a pierdut din marcaj pe Muniru.

A profitat Răduț, nu Alcenat!

Nu e singurul caz în care Rădoi și asistenții lui au procedat ciudat în pregătirea partidei de duminică. În formula de start a apărut, în mod surprinzător, Alcenat. Haitianul pierduse echipa în ultima vreme, în fața lui Rîpă sau a lui Papp.

Tot Dică a dezvăluit logica titularizării lui Jean Sony: "Ne-am gîndit că e un jucător rapid și care poate să profite de faptul că Răduț nu se apără grozav".

Pe teren, planurile nu s-au potrivit. Într-un joc condus de oaspeți, cu posesie superioară și cu mai multe inițiative în ofensivă, Alcenat a fost constrîns să se apere mai mult decît să atace. Iar Răduț a profitat de slăbiciunile defensive ale internaționalului din Haiti. Adică invers decît calculaseră steliștii!

Și marcatorul a fost întîmplător

Nu doar situația din care au înscris roș-albaștrii a fost una norocoasă, o fază fixă la care Pandurii se apăra bine de obicei. Și marcatorul a apărut tot din hazard. Sulley Muniru a înscris duminică primul lui gol în Liga 1, la al 55-lea meci.

Mijlocașul cumpărat de la CFR Cluj cu 350.000 de euro a apărut în fața porții, nu a fost urmărit de un adversar și a înscris lejer. Golul a venit chiar în ziua în care a împlinit 23 de ani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  29 Octombrie 2015, 00:28
Postat de Lazar Teodora pe 28 Octombrie 2015, 17:12

pentru fcsb-isti ganditul duneaza grav sanatatii. Si pentru unii din jurnalisti din pacate e adevarat .

si pt fcrbisti si fcdbisti la fel

709175385858212
Lazar Teodora  •  28 Octombrie 2015, 17:12

pentru fcsb-isti ganditul duneaza grav sanatatii. Si pentru unii din jurnalisti din pacate e adevarat .

plischi
plischi  •  28 Octombrie 2015, 13:49

asta fiindca sunt mai interesati de un STUDIO (cu perne pufoase si o fata alaturi) decat de STUDIU!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează