FOTBAL  »  Superliga  »  STIREA 4 / BATE BORISOV - STEAUA, MIERCURI, 20:00, PRO TV

"Sub Zaglebie"

Articol de GSP - Publicat marti, 14 august 2007 00:00

Secundul Mihai Teja a spionat-o pe BATE Borisov si spune ca daca Steaua va juca serios, nu va putea rata calificarea in grupele Champions League

Cel care a fost responsabil cu stringerea datelor despre adversari in "dubla" cu Zaglebie Lubin, Mihai Teja, si-a primit din nou acest rol din partea lui Hagi si inaintea primei manse cu BATE Borisov. Secundul "Regelui" a vazut din tribuna ultimul meci oficial al campioanei Belarusului, 4-1 cu Vitebsk, in etapa a 16-a din campionatul intern.

- Mihai, toata lumea se intreaba cum joaca BATE Borisov. Tu i-ai vazut live, ce impresie ti-au lasat?

- Echipa bunicica, e campioana Belarusului. si acum sint pe primul loc, au 6 puncte avans de locul 2 si un meci mai putin intr-un campionat care nu e chiar foarte jos ca nivel.

- Ce ai vazut la ei?
- E o echipa fara talie, dar care paseaza bine, incearca sa iasa cu mingea la picior, construieste destul de interesant. Joaca intr-un sistem 4-4-2, pe care il stapineste bine.

" Rodionov e cel mai bun, bine ca nu joaca"

- Cine e cel mai periculos jucator de la ei?
- Atacantul Rodionov, de departe. El nu va juca macar in primul meci si asta este o veste buna. A dat doua goluri cu Vitebsk, e un fotbalist care trage efectiv echipa dupa el, e puternic, e incisiv si marcheaza goluri.

- Au jucat cu echipa de baza?
- Cam da. N-a evoluat portarul titular, Fedorovici, si fundasul central Radjkov. In rest, antrenorul lor a folosit echipa pe care noi ne asteptam sa o bage pe teren si miercuri, mai putin atacantul Rodionov, care-i suspendat.

- Ca sa ne facem o impresie, comparativ cu Zaglebie, cum sint?
- Ceva mai slabuti. Repet, n-au talia polonezilor, nici macar forta acestora. Daca insa ii vom lasa sa joace, au sanse, daca ii vom bloca bine, atunci sintem favoriti. Oricum, echipa foarte slaba nu e, asta e clar, altfel nu ar fi terminat pe primul loc si n-ar fi reusit sa treaca doua tururi preliminare intr-o competitie precum Liga Campionilor.

"Echipa de batut"

- Sa fim optimisti sau precauti?
- BATE e o echipa de batut. Daca vom trata meciul la fel de serios si vom fi concentrati ca si in dubla cu Zaglebie, vom trece in grupe. Avem in fata o trupa accesibila, insa fotbalul nu trebuie sa-l pacalesti niciodata pentru ca surprize pot aparea oricind.

- Terenul e bun sau prost?
- Foarte bun, nu are portiuni in care sa lipseasca iarba. E neted, e OK. Tribunele sint micute, nu incap mai mult de 5.000 de oameni si nici atmosfera nu este una foarte incinsa. si vremea e buna, nici prea cald, nici foarte frig, la ora meciului cu Vitebsk, 19:00 la Bucuresti, au fost 25-26 de grade.

"BATE provine din scoala ex-sovietica, are jucatori tehnici si care sint foarte bataiosi in toate duelurile, insa nu e Fenerbahce sau Spartak Moscova"
Mihai Teja

"In mod normal, daca nu se va intimpla ceva neprevazut, daca vom juca exact ce trebuie sa jucam, vom trece mai departe si vom juca in grupe"
Mihai Teja

"Campionatul romanesc este in crestere. Inainte, romanii traiau din vinzarea de jucatori, acum sint la un alt nivel"
Igor Kriusenko, antrenor BATE Borisov

si ei au spionat
Antrenorul lui BATE Borisov, Igor Kriusenko, a dezvaluit ca nici stafful sau n-a stat cu miinile in sin si i-a pus la dispozitie trei casete cu meciurile Stelei. "Am vizionat partidele cu Farul, Zaglebie si Poli Iasi, adica ultimele lor 3 jocuri oficiale. Steaua este un adversar tare, insa nu exista cineva slab in turul 3 preliminar. Daca tot am ajuns atit de sus, avem datoria de a muri pe teren pentru a reusi ceva fantastic, sa jucam in grupe", a spus tehnicianul din Borisov.

"Sa nu ne relaxam"
Hagi cere concentrare maxima jucatorilor sai pentru partida de miine. "Daca vom trata serios adversarul acesta, avem sanse mari de a trece mai departe. Nu vreau sa ne relaxam. Sa nu-i subestimam si ne vom califica. Cit la suta avem sanse? Procentele ti le cistigi pe teren, nu in declaratii. Oricum, sint de acord ca sintem aproape de grupe", a spus Hagi.

Azi se decide soarta lui Rodionov
Eliminat in returul cu Hafnarfjordur (1-1), atacantul Rodionov va fi sigur suspendat pentru meciul de miine seara. UEFA a anuntat ieri ca nu s-a luat inca o decizie in privinta lui deoarece nu s-a intrunit Comisia de Disciplina a forului de la Nyon. Aceasta va avea loc azi si se va decide daca Rodionov va sta pe bara unul sau mai multe meciuri, existind sanse ca el sa nu aiba drept de joc nici in returul de pe 29 august, din Ghencea.

"Steaua se va califica din prima mansa"
Dorian Arbanas, transferat anul trecut de la Gloria Bistrita la Sheriff Tiraspol, a jucat un amical cu BATE Borisov in luna februarie, intr-un turneu disputat la Moscova. "Steaua a avut un noroc incredibil la tragerea la sorti. Cind am jucat noi cu cei de la BATE, i-am batut lejer cu 2-0 si mi-au lasat impresia unei echipe foarte slabe. Nu pot avea pretentii de grupele Champions League. Suta la suta, Steaua se va califica. De fapt, va obtine accesul in grupe din primul meci. Daca ar juca in Romania, BATE ar fi la retrogradare", a declarat Arbanas. (Beniamin Osman)

"BATE e buna in Belarus. Atit"
O alta parere autorizata despre BATE Borisov a avut si antrenorul lui Sheriff Tiraspol, Leonid Kutciuk, originar din Belarus. "BATE e o echipa buna pentru nivelul campionatului intern, dar nu poate avea niciodata sanse in fata unei trupe ca Steaua", a spus acesta. (Beniamin Osman)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close