FOTBAL  »  Superliga  »  URZICENI - U CRAIOVA 2-2

Suficienţă

Articol de - Publicat duminica, 09 martie 2008 00:00

Deşi a condus cu 2-0, Unirea s-a văzut egalată, ba chiar a tremurat pe final la incursiunile Ştiinţei

Unirea, revelaţia ce se vrea certitudine. Mai ales că Universitatea pare doar o stea care care pîlpîie mai mult din amintiri. Pe teren însă, craiovenii dau tonul, dar Dina (4) nu nimereşte poarta. Dan Petrescu e un vulcan în erupţie. Ai lui stau mai mult pe contre. La una dintre ele, dintre "centralii" Craiovei, lei cu dinţi de lapte, Mara (16) se înalţă şi-l bate pe Bornescu, care plonjează tîrziu, după ce mingea trecuse de linia porţii.

Oltenii nu acuză şocul, parcă domină mai mult mijlocul, iar Baird (30) îi dă emoţii lui Stelea. Onofraş (31) profită de un nou moment de amnezie din centrul defensivei lui Napoli şi dă foc tribunelor, care ard ca într-o zi toridă din Bărăgan. E 2-0. Suficienţi, albii ignoră zicala că e cel mai periculos scor. Iar oltenii cu sînge de import, care ştiu de Craiova Maxima doar din poveşti, nu renunţă.

Loviţi de punkist
Dina cere schimbare. Intră Tănasă, care-şi face repede simţită prezenţa. Craiova joacă mai elaborat. Împinge jocul spre careul lui Stelea. Baird mai trosneşte un voleu (35), după care, la o acţiune-fulger, servit de Tănasă, australianul loveşte sec, a la Van Basten, cu creasta de punkist. Şi Napoli strigă mereu: "Urcaţi! Atacaţi!".

Wobay a dormit în prima repriză. Napoli l-a trezit la vestiare şi leonezul şi-a început recitalul. L-a tot învîrtit pe Bordeanu. I-a subtilizat mingea şi l-a "spintecat" pe Stelea pentru 2-2. Unirea n-a reuşit să-şi revină din pumni. Schimbările lui Petrescu n-au avut efect. Băieţii Urziceniului au abuzat de centrări, însă Dănălache a fost aproape inexistent. Mara şi Onofraş s-au pierdut şi ei undeva, la mijlocul terenului. Iar Craiova a fost mai mereu periculoasă, profitînd de spaţiile lăsaste de o echipă disperată, care a avut tot, dar s-a ales doar cu o nouă remiză.

Ştirile meciului
- Bogdan Stancu a fost doar spectator aseară, acuzînd în continuare dureri la ligamentele genunchiului drept.

- Directorul general adjunct al Rapidului, Grigore Sichitiu, a spionat aseară jocul echipei oltene, întrucât, duminica viitoare, giuleştenii evoluează în Bănie. ( George Şeitan)

- George Copos l-a sunat după meci pe Adrian Mititelu să-l felicite pentru punctul obţinut la Urziceni. "Georgică, tu urmezi! Băieţii îmi vor face cadou victoria de ziua mea", i-a replicat olteanul.

- La pauză, Adrian Mititelu, vizibil supărat, a fost în vestiarul echipei şi a avut un dialog dur cu propriii jucători: "Cu Pandurii aţi avut noroc. Treziţi-vă, nu se poate altfel! Faceţi clubul de râs, reveniţi-vă sau plecaţi cu toţii!".

- La final, Mititelu a declarat: "Nu Craiova arată de 11 şi Unirea de 4! Este invers. Am pierdut două puncte, dar să nu-L mâniem pe Dumnezeu. Arbitrii ne-au ciupit din nou. Bogaciu a dovedit incompetenţă". (George Şeitan)

- Napoli a precizat: "Mă bucur că am înscris de două ori în faţa unei echipe ce nu mai primise gol de 5 etape. Am luat două goluri din neatenţie, dar am revenit şi meritam egalul, poate chiar victoria".

- Dan Petrescu era mîhnit după partidă: "Orice scuză e de prisos, cînd ai 2-0 nu mai poţi să acuzi pe nimeni că nu baţi! De 5 ani de cînd antrenez nu mi s-a întîmplat aşa ceva. Felicit Craiova! Toţi cei de la Urziceni sîntem de vină".

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (18)
 •  09 Martie 2008, 12:31

Margarit a dat notele la misto.Chiar ai vazut meciul neicusorule ? Daca da atunci habar n-ai sa punctezi esti un bun scriitoras de gazeta dar cu fotbalul stai rau de tot

 •  09 Martie 2008, 11:54

Un meci frumos,un meci care merita privit pentru placerea de a vedea si ALTCEVA in acest campionat deranjat de arbitraje de 2 lei si zbieretele bucurestene contra clujenilor.

 •  09 Martie 2008, 11:33

dan petrescu a jucat la chelsea in echipa cu zola. nu imi place deloc de el dar cred ca si ca fotbalist si ca antrenor e peste napoli

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close