FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Elias Charalambous, o marionetă care a venit la București pentru a închiria o licență sau mai mult de atât? » Șumudică dă verdictul: „I-am făcut o ofertă”

Articol de , , - Publicat sambata, 01 aprilie 2023 09:00 / Actualizat sambata, 01 aprilie 2023 09:22

Marius Șumudică i-a influențat cariera lui Elias Charalambous, noul antrenor principal de la FCSB, pe care l-a adus pentru prima oară în România ca jucător. Șumi îl apreciază pe cipriot și ca tehnician și a încercat să-l coopteze în staff-ul său.

Elias Charalambous nu e luat foarte în serios, chiar dacă el a fost deja prezentat ca antrenor principal al FCSB-ului. Cipriotul a fost adus fiindcă are licența Pro, iar clubul lui Becali avea nevoie de un om cu calificarea aceasta ca să respecte regulamentul. 

În prima conferință la FCSB, Elias Charalambous a rostit două cuvinte în română: „Glumesc, îmi amintesc mai multe!” + Ce l-a surprins la întâlnirea cu jucătorii
FCSB
În prima conferință la FCSB, Elias Charalambous a rostit două cuvinte în română: „Glumesc, îmi amintesc mai multe!” + Ce l-a surprins la întâlnirea cu jucătorii

Roș-albaștrii au avut dreptul la un interimat de o lună după ce Leo Strizu a demisionat. Pintilii a putut conduce echipa în mod oficial în perioada aceasta de grație, una care era aproape să expire, de aceea FCSB a avut nevoie de Charalambous.

Marius Șumudică l-a vrut secund pe Elias Charalambous

Imaginea pe care o are Elias acum e aceea a unei marionete care a venit la București pentru a închiria o licență de care avea nevoie un club. 

Marius Șumudică îl cunoaște pe cipriot și el spune că Charalambous e mai mult de atât: "Îl știu fiindcă am jucat cu el la Omonia, l-am găsit acolo când am mers și am fost colegi de cameră. Pe urmă, când eu eram antrenor la Vaslui și el încă mai juca, l-am adus acolo. E un tip foarte inteligent, dintr-o familie bună. Știe mult fotbal, eu am vrut să îl iau în staff-ul meu ca secund, dar a refuzat atunci când l-am ofertat".

Elias are 42 de ani și s-a retras din cariera de jucător în aprilie 2017, atunci când a evoluat ultima oară într-un meci pentru AEK Larnaca. Pentru Omonia, formația în care a fost coleg și cu Șumudică, a jucat cel mai mult: el a adunat 172 de prezențe și 11 goluri pentru formația din Nicosia, ca fundaș central. 

66 de meciuria disputat Charalambous pentru echipa națională a Ciprului. Ultimul său meci internațional a avut loc în martie 2017: un egal cu Estonia, 0-0, în preliminariile Campionatului Mondial

Șumi l-a adus la Vaslui în iulie 2012, după o perioadă în care cipriotul jucase la Karlsruher, în Germania, unde fusese coleg cu Ionuț Rada. 

Elias Charalambous a refuzat naționala de tineret a Ciprului

Și unele surse din Cipru îl descriu cu complimente pe Charalambous: "E un antrenor foarte talentat, e bine cotat aici, ca un tehnician cu un potențial foarte mare. Are o reputație bună și pentru că a fost un fotbalist important, cu multe meciuri în echipa națională. A avut oferte să meargă secund la oricare club mare din Cipru și a refuzat ca să urmeze o carieră ca "principal"". 

18 partide și un gola bifat Elias într-un sezon la FC Vaslui, o stagiune pe care a început-o sub comanda lui Șumudică. Antrenorul nu a încheiat în Moldova campionatul acela, a fost demis pe parcurs

Aceleași surse povestesc că noul angajat de la FCSB a avut o propunere și din partea Federației cipriote, care-i oferise postul de selecționer al lotului de tineret. El a respins și oferta aceea. 

Sunt fericit să fiu din nou în România și să lucrez pentru cel mai mare club de aici. Sunt o persoană care crede în muncă și am rămas uimit de condițiile de pregătire excelente care există aici.

- Elias Charalambous, antrenor FCSB

„Cum îi va spune? Haralambie?”

Florin Prunea a glumit la DigiSport, referindu-se la obișnuința lui Gigi Becali de a le poci, uneori intenționat, alteori fără intenție, numele antrenorilor și pe ale fotbaliștilor săi: 

"Sunt foarte curios cum îi va spune Becali lui Charalambous, probabil că-i va zice Haralambie, că tot are și o conotație religioasă". 

Gigi nu se joacă doar cu numele străinilor, el "îi botează" și pe români. Nici măcar numele lui Pintilii nu-l pronunță corect, îi spune "Pintilie". Lui Alibec îi spunea "De Alibec", o poreclă în care combinase și numele lui De Amorim, brazilianul pe care îl luase de la Astra în același timp în care îl adusese de acolo și pe Denis. 

VIDEO Elias Charalambous a susținut prima conferință de presă la FCSB: „Este cel mai mare club din țară!”

Citește și alte articole:

Charalambous, știi unde ai revenit? » Liga 1 s-a transformat total: 7 schimbări majore în ultimii 10 ani
FCSB
Charalambous, știi unde ai revenit? » Liga 1 s-a transformat total: 7 schimbări majore în ultimii 10 ani
Gazeta Sporturilor a intrat în posesia unor dezvăluiri explozive din interiorul echipelor naționale! Și-au bătut joc de jucători?
DEZVĂLUIRI
Gazeta Sporturilor a intrat în posesia unor dezvăluiri explozive din interiorul echipelor naționale! Și-au bătut joc de jucători?

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
luisharcsa
luisharcsa  •  01 Aprilie 2023, 18:44
Postat de legio.sud pe 01 Aprilie 2023, 16:40

Nu am neapărat o problemă ,dar ar fi bine să nu vă mai dați “scule “ că nu sunteți , cel mult sunteți niște martori ai vieții din România .

Cu ce ne dam mari scule? Ca mi e greu sa inteleg ce vrei sa spui

costeltudor
costeltudor  •  01 Aprilie 2023, 17:01

Când îl văd pe BUFONUL asta atotștiutor ( Sumudica ) , îmi vine sa sparg tableta !!!

legio.sud
legio.sud  •  01 Aprilie 2023, 16:40
Postat de luisharcsa pe 01 Aprilie 2023, 12:16

Si care i problema ta daca se saluta in maghiara?

Nu am neapărat o problemă ,dar ar fi bine să nu vă mai dați “scule “ că nu sunteți , cel mult sunteți niște martori ai vieții din România .

Vezi toate comentariile (18)
Comentează
Close