FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

O casă de pariuri vrea să cumpere denumirea noului stadion din Giulești: „Deja am fost contactați”

Stadionul Rapid-Giulești +23   FOTO
Stadionul Rapid-Giulești

Articol de GSP - Publicat vineri, 07 ianuarie 2022 09:51 / Actualizat vineri, 07 ianuarie 2022 10:05

Agenția de pariuri Superbet vrea să cumpere denumirea noului stadion din Giulești, a cărui modernizare a fost finalizată oficial în urmă cu câteva zile.

Pe 4 ianuarie, stadionul modernizat din Giulești a fost predat oficial către Clubul Sportiv Rapid, în prezența oficialităților și a constructorului.

Denumirea oficială a noului stadion este „Rapid-Giulești”, dar conducerea CS Rapid se gândește că vânzarea denumirii pe anumite perioade de timp ar aduce bani importanți în conturile clubului.

Cum să dispară Giuleștii din București?
EDITORIAL
Cum să dispară Giuleștii din București?

Superbet ar putea cumpăra denumirea noului stadion din Giulești 

„Cam un milion de euro pe an va costa întreținerea noii arene din Giulești. Suntem deschiși pentru vinderea numelui către o companie mare. Deja am fost contactați de cei de la Superbet, care sunt foarte interesați de cumpărarea numelui stadionului. Urmează să avem mai multe discuții în curând”, a spus Valentina Ionescu-Caciureac, președintele CS Rapid.

Președintele CS Rapid a transmis și că primul meci pe noul stadion ar putea avea loc la sfârșitul lunii februarie. O altă informație importantă enunțată este aceea că vor fi acceptate negocieri cu toate formațiile care vor să joace în Giulești.

  • Fondat în 2008, Superbet se auto-intitulează drept liderul industriei de pariuri sportive și un important contributor la bugetul de stat.
+19 FOTO

Dotările noului stadion Rapid-Giulești

Noul stadion beneficiază de un teren cu o suprafață de joc de 105 cu 68 metri, gazonul este unul natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigatie și încalzire pentru sezonul de iarnă.

Arena beneficiază de o pista de atletism pentru antrenament sub tribune, o sală de sport dotată aflată sub peluza nord dedicată pentru haltere, box, lupte/judo/karate, tenis/volei/baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare şi pistă. Mai mult s-a construit inclusiv o zonă de cazare pentru sportivi de 28 de locuri.

Există locuri speciale pentru persoanele cu dizabilități (75 de locuri), spații pentru mass-media cu sală de conferință și zona de flash interviu, dar și spatii VIP cu aproape o mie de locuri. În total, capacitatea arenei este de 14.050 locuri și 184 locuri de parcare. Din noul stadion nu lipsesc spații administrative, spatii dedicate publicului cu magazine plus o zonă de food, dar și un muzeu al clubului din Grant.

Sistem de iluminat de ultimă generație în Giulești 

Giuleștiul, ca și Ghencea beneficiază de un sistemul de iluminat de ultimă generație.

„Este posibilă proiectarea culorilor echipelor la fiecare meci, oferind un stimul suplimentar fanilor pe măsură ce intră pe stadion. De asemenea, sistemul poate schimba culoarea iluminării atunci când se marchează un obiectiv sau poate crea spectacole de lumină concepute special pentru fiecare ocazie, dând un alt imbold fanilor din tribună", spun cei care au montat luminile, care mai sunt folosite de echipe galonate ca Juventus, Chelsea sau Atletico Madrid.

Lucrările de construire a complexului sportiv au demarat în toamna anului 2019, iar valoarea totală a investiției a fost de 185.333.607,39 lei, aproximativ 38 de milioane de euro.

Citește și: 

Planul FCSB în privința stadionului: „Nu mai tresar când trec prin Ghencea”

Rapid a început pregătirile pentru a prinde play-off-ul » Giuleștenii au plecat în cantonamentul din Antalya

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
ucluj2011
ucluj2011  •  07 Ianuarie 2022, 16:55
Postat de Costel Tudor pe 07 Ianuarie 2022, 11:24

Eu știu ca banul contează , dar pt. Rapidiști și in special pt. Giulesteni , vinzarea numelui este cea mai grea palma pe care o putem primi !!! In al doilea rând , Dna. Caciureac sa nu uite ca firmele de pariuri sportive reprezintă GROPARUL sportului in general și a fotbalului in mod special ! Sunt convins ca exista și alte mijloace de a obține banii necesari !

Stai liniștit că stadionul nu se va numi (doar) SuperBet. Stadionul se va numi Rapid sau Giulești-Superbet , așa cum este cazul cu sutele de stadioane CONSTRUITE de MultiNaționale prin Franța , Germania , Anglia... Stadionul Giulești nici măcar nu a fost construit de vreo MultiNațională , așa că... CU ATÂT MAI MULT nu se va numi (doar) SuperBet!!!

the_cobbler
the_cobbler  •  07 Ianuarie 2022, 11:32
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Nu că suporterii celorlalte echipe, prezenți în tribune, ar fi dintre cei propuși pentru Nobel.

the_cobbler
the_cobbler  •  07 Ianuarie 2022, 11:30
Postat de gicab pe 07 Ianuarie 2022, 11:28

Ziceam ca terenul nu mai e chiar așa aproape de tribune...cu cornete la un leu

Eu m-am referit la tovarășii din tribune, care au un anumit nivel de educație.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează