FOTBAL  »  Superliga  »  STUDIU

Superliga e pe locul 20 în lume la procentul de transformare a penalty-urilor. Doar două din 10 se ratează în medie

Superliga e pe locul 20 în lume la procentul de transformare a penaltyurilor. Foto: Imago Images
Superliga e pe locul 20 în lume la procentul de transformare a penaltyurilor. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 19 aprilie 2023 16:18 / Actualizat miercuri, 19 aprilie 2023 16:31

Superliga e pe locul 20 în lume la procentul de transformare a penalty-urilor. 80,0% e rata cu care se marchează din lovituri de la 11 metri în prima ligă a României. Un penalty se acordă în medie o dată la 258 de minute, potrivit CIES Football Observatory. Studiul e făcut de la 1 ianuarie 2020 până pe 1 aprilie 2023 pe 75 de campionate din lume.

Nu se acordă prea des penalty-uri în Superliga, dar procentajul de transformare e remarcabil. CIES Football Observatory a publicat un nou studiu, făcut în ultimii trei ani și trei luni, pe 75 de campionate din lume, pe marginea frecvenței cu care se acordă lovituri de la 11 metri și a ratei cu care acestea se reflectă în goluri pe tabela de marcaj.

Dan Șucu i-a decis soarta lui Adrian Mutu: „E foarte clar!”
RAPID
Dan Șucu i-a decis soarta lui Adrian Mutu: „E foarte clar!”

Superliga, aproape de Premier League la procentul de transformare a penalty-urilor

Prima ligă a României se plasează pe locurile 19-20 la procentul de transformare a loviturilor de pedeapsă, 80% în medie, adică se ratează doar de două ori din zece execuții de la punctul cu var. Campionatul nostru e la egalitate cu prima ligă din Danemarca și se plasează la trei poziții în spatele Premier League (80,3%) și două de Premiership din Scoția (80,2%). 

Cel mai bine concretizează penaltyurile jucătorii din Ligue 1, având un procentaj mediu de 82,2%, topul primelor zece ligi fiind încheiat de Serie A, cu 81,3%.

Prima ligă din Portugalia e pe locul 72

Bundesliga este pe locul 26, cu 79,2%, în timp ce LaLiga se regăsește abia pe locul 61, cu o precizie de transformare de 74,9%, la egalitate cu prima ligă din Ecuador și cu diviziile secunde din Turcia și Portugalia. 

Prima ligă din Portugalia este la coadă, pe 72 (73,4%), iar ultima în ierarhie este liga întâi din Africa de Sud (71,4%).

Superliga este la mijloc, la media minutelor

În ceea ce privește numărul mediu al minutelor jucate pentru un 11 metri fluierat de arbitru, Superliga este în a doua parte a clasamentului, locul 39 cu 258 de minute, aproape trei meciuri. În spatele nostru se află, LaLiga (252), Primeira Liga din Portugalia (247), Ligue 1 (245), Serie A (235). Pe ultimele poziții, cu cel mai des dictate penaltyuri sunt diviziile din Rusia, Arabia Saudită și Egipt. 

La polul opus, cu cele mai rare lovituri de pedeapsă se află primele două ligi din Japonia (613 și 520 de minute), urmate de Championship, League One și League Two din Anglia, cu 434, 422 și 402 minute pentru un penalty acordat.

23 de penalty-uridin 95 acordate s-au ratat în sezonul regulat din Super Liga. Peste media calculată de CIES Football Observatory pe 3 ani și 3 luni

VIDEO. Faza care a decis CSU Craiova - FC Argeș. Penalty incredibil comis de Tofan și execuție sigură a lui Ivan

Citește și:

Trei fotbaliști își joacă viitorul la FCU Craiova, în ultimele etape din play-out

Florinel Coman atenționează: „Am mai zis asta și apoi am jucat pentru nimic!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează