FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII

Superofertă pentru prietenii lui Oprea » Steaua: 4.500 lei/zi, Pandurii: 200 lei/zi

Ghencea, motiv de dispută între Steaua și Pandurii
Ghencea, motiv de dispută între Steaua și Pandurii

Articol de , - Publicat vineri, 13 noiembrie 2015 00:00

MApN nu s-a înțeles cu Becali, iar Steaua a ajuns să se pregătească în Ilfov, în timp ce baza de pregătire din Ghencea e închiriată gorjenilor pe o sumă modică.

Steliștii au ajuns să nu mai știe unde merge autocarul cînd pleacă spre antrenament! Buftea, Mogoșoaia sau Domnești sînt cele trei locuri în care roș-albaștrii se pregătesc! Fosta casă, Ghencea, nu le mai e deschisă, după ce MApN și Gigi Becali nu s-au înțeles pentru prelungirea contractului care a expirat la finalul sezonului trecut.

Oficialii clubului roș-albastru au avut cîteva întîlniri cu cei de la MApN, însă nu au ajuns la o înțelegere, iar acum sînt nevoiți să se deplaseze de fiecare dată în Ilfov pentru a se pregăti.

Baza de pregătire nu a stat însă degeaba. MApN a găsit repede un chiriaș, iar acela este Pandurii Tîrgu-Jiu. Gorjenii își renovează stadionul și au fost nevoiți să-și găsească o altă casă. Meciurile de pe teren propriu le dispută la Severin, dar se pregătesc în București, fiind cazați la un hotel situat vizavi de stadionul din Ghencea.

Gorjenii au bătut palma cu MApN și trei zile pe săptămînă se antrenează în fosta bază a campioanei României. Chiria este una ridicolă, de doar 200 de lei pe zi! Asta în condițiile în care Steaua plătea înainte aproape 30.000 de euro pe lună, adică aproximativ 1.000 de euro pe zi. Mai mult, la această sumă se adăugau și cheltuielile de întreținere, ceea ce nu e cazul celor de la Pandurii.

Comandantul CSA Steaua, George Boroi, a declarat pentru digisport.ro: "Este vorba doar de o oră, ocazional, şi nici măcar nu folosesc vestiarele, ci doar terenul. Noi ne aflăm într-o perioadă de evaluare pentru a vedea în ce condiţii putem scoate baza sportivă spre închiriere celor care vor fi interesaţi".

De mai multe ori, Gigi Becali a dat vina pe Gabriel Oprea, fostul vicepremier și ministru de interne în Guvernul Ponta și cel care s-a aflat la conducerea MApN între 2009 și 2012, în ceea ce privește problemele pe care Steaua le are cu ministerul.

Finanțatorul roș-albaștrilor a anunțat că Oprea e cel care se opune unei noi înțelegeri pentru baza de pregătire din Ghencea. Acum, acesta ar putea fi bănuit că se află și în spatele înțelegerii dintre Pandurii și MApN. De ce? Antrenorul gorjenilor este Edi Iordănescu, băiatul lui Anghel Iordănescu, un foarte bun prieten de-ai lui Oprea.

Gigi își vrea investiția înapoi

Becali a aflat că Pandurii se antrenează în Ghencea pentru o sumă modică și s-a enervat! Patronul Stelei a trimis o notificare prin care îi înștiințează pe cei de la CSA Steaua că a investit 4 milioane de euro în baza din Ghencea și că vrea să primească bunurile înapoi.

Patronul roş-albaştrilor cere ca Armata să-i înapoieze nocturna, tabela, sistemul de supraveghere video, lifturile și lojele din Ghencea. CSA Steaua nu a răspuns pînă acum solicitării.

"De ce să nu-și ceară banii înapoi? În acest stadion trebuie băgați vreo 10 milioane de euro pentru a-l face la standarde europene. Becali e dispus să o facă, doar dacă i se concesionează stadionul. Pînă acum, a tot băgat bani în el și uite că nu s-a ales cu nimic", a spus Helmuth Duckadam, președintele de imagine al Stelei.

"Nu mă interesează de ce Steaua și MApN nu se înțeleg, noi ne antrenăm ocazional în Ghencea. Chiar nu știu cît plătim, dar sînt sigur că e același preț pe care-l plătim și atunci cînd închiriem alte terenuri"
Narcis Răducan, președinte Pandurii

"Ultima dată am vorbit acum o lună cu cei de la Armată și ni s-a spus că ne vor ține la curent. Totul ține de evaluările pe care le fac, pentru a ne propune un nou contract"
Valeriu Argăseală, președinte Steaua

"Cel mai corect era ca stadionul Ghencea să fie concesionat Stelei, cu anumiți termeni de renovare. Așa se rezolva problema. Trebuia concesionat către Becali pentru 20 de ani. Acest lucru trebuia făcut de mult. Acum nu mai ai cu cine să discuți"
Helmuth Duckadam, președinte de imagine Steaua

"Dacă asta e decizia lor, asta e, ce să mai fac? Dar mă întreb ce o să mai închirieze ei după ce o să le luăm și tabela, și nocturna și tot ce se află în patrimoniul firmei. Eu ce pot să mai fac? Dacă ei vor să distrugem o bază, o distrugem!"
Gigi Becali, la DigiSport

150 de leie taxa de închiriere pentru o oră la un teren sintetic de minifotbal în cartierele bucureștene

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (48)
1087216004651893
Cornel Mich  •  14 Noiembrie 2015, 00:37

Cred ca dupa ce isi ia Gigi Becali tot ce apartine de firma lui se va alege praful din stadion.

capitza1967
capitza1967  •  13 Noiembrie 2015, 18:56

Intr-o tara normala cei de la CSA si cei de la MAN erau trasi de mult la raspundere pentru pagubele aduse si aducerea stadionului in paragina . Dar la noi se poate si asa .

andy_2008
andy_2008  •  13 Noiembrie 2015, 18:03

Oprea si marele general UNPR Iordănescu fac aceste jocuri murdare.Boroi doar o sa plătească pentru vasalitatea lui.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează