FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

De ce nu mai vrea FCSB să joace pe „Arcul de Triumf”. Se insistă pentru varianta Ghencea

Explic. foto: Fanii FCSB au venit în număr mare la meciurile roș-albaștrilor pe teren propriu, Foto: Imago Images
Explic. foto: Fanii FCSB au venit în număr mare la meciurile roș-albaștrilor pe teren propriu, Foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat marti, 27 septembrie 2022 10:42 / Actualizat marti, 27 septembrie 2022 13:12

Până la startul actualului sezon, FCSB anunțase că vrea să joace și pe stadionul „Arcul de Triumf”. Afluența mare de public i-a schimbat planurile: nu mai vede o soluție să evolueze pe o arenă care are o capacitate maximă mult mai mică decât media fanilor din acest sezon.

Nu doar Gigi Becali decide la FCSB. Uneori, chiar și suporterii fac strategia clubului. Chiar dacă involuntar, fanii roș-albaștrilor au schimbat o dorință pe care șefii echipei au avut-o pe parcursul sezonului precedent, dar și înainte de debutul actualului campionat. Aceea de a disputa anumite meciuri din Liga 1 pe stadionul Arcul de Triumf. 

FCSB chiar solicitase în trecut, în mod oficial, arena pentru a evolua acolo în campionat, dar de fiecare dată s-a lovit de același răspuns din partea Ministerului Sportului și anume că nu există suport juridic pentru ca stadionul să fie închiriat, fiindcă nu s-a terminat circuitul de avizare interministerial.

„Ar fi o nebunie totală să facem asta! Nu vreau să mai văd acel circ” » Reacție categorică despre viitorul lui Iordănescu
ROMÂNIA - BOSNIA 4-1
„Ar fi o nebunie totală să facem asta! Nu vreau să mai văd acel circ” » Reacție categorică despre viitorul lui Iordănescu

Suporterii îi blochează lui FCSB Arcul de Triumf

Acum însă, FCSB nu mai e foarte interesată de această arenă, iar motivul îl constituie afluența mare de public din perioada iulie - septembrie. Exclusiv la jocurile din Liga 1, cele care ar fi putut intra în discuție pentru a fi găzduite de Arcul de Triumf, media e una excelentă: a depășit 13.000 de spectatori

Ceea ce înseamnă un nivel cu peste 50% mai mare decât capacitatea maximă a stadionului, care e de numai 8.200 de locuri. În acest sezon, FCSB a susținut pe teren propriu, în Liga 1, 5 etape și în absolut toate a avut o asistență care trece de ceea ce ar încăpea pe Arcul de Triumf.

Meciurile FCSB-ului din Liga 1 în acest sezon

ADVERSARSPECTATORI
U Cluj 1-119.237
FCU Craiova 1-115.167
Chindia 3-211.108
Hermannstadt 1-110.872
Voluntari 1-18.715

MEDIE: 13.020

Prezența din tribune se anunță și mai mare pentru FCSB

Prezența din tribune se anunță și mai mare de aici înainte, FCSB având două argumente în această privință. 

21.200 de spectatorie media reușită de FCSB în acest sezon, pe teren propriu, în toate competițiile; în afara celor 5 jocuri de Liga 1, a mai disputat acasă 4 confruntări în Conference League

Primul: până acum, poate cu excepția meciului cu FCU Craiova, niciunul dintre cele jucate acasă n-a avut parte de un afiș grozav, adversarele fiind din rândul echipelor fără pretenții. Până la finalul lui 2022, FCSB va fi vizitată, printre altele, de CFR, Rapid, UTA, confruntări la care asistența poate ajunge chiar și la 30.000 de fani, mai ales în cazul derby-ului cu formația lui Mutu și Săpunaru. 

Al doilea: echipa a atras multă lume pe stadion în ciuda rezultatelor extrem de proaste. Echipa e la retrogradare, are o singură victorie în 9 meciuri, însă cu toate acestea, fanii i-au fost alături, iar șefii anticipează că dacă se va urca în clasament și se va reveni în lupta pentru titlu, atunci tribunele vor fi și mai populate decât până acum.

„Bagă-l, mă, să joace!” » Un fotbalist adus în vară de FCSB e cerut în echipa lui Nicolae Dică
FCSB
„Bagă-l, mă, să joace!” » Un fotbalist adus în vară de FCSB e cerut în echipa lui Nicolae Dică

FCSB ar vrea pe Ghencea

Renunțarea la Arcul de Triumf nu înseamnă automat și renunțarea la arena din Ghencea, acolo unde FCSB își dorește să intre și să joace. Până acum n-a făcut-o fiindcă proprietarul, Ministerul Apărării, a găsit de fiecare dată argumente pentru a nu da curs favorabil cererilor vicecampioanei României. 

Capacitatea pe „Steaua” (31,254 de locuri) e însă de aproape 4 ori mai mare decât pe Arc, astfel că ar satisface la nivel de audiență chiar și derby-urile din Liga 1. Stadionul Steaua a fost inaugurat de aproape un an și jumătate, perioadă în care acolo au evoluat doar echipele de fotbal și de rugby ale Clubului Sportiv al Armatei Steaua, dar și echipa națională de fotbal a României. 

Aceasta din urmă a renunțat la Ghencea după amicalul cu Grecia, în care anumiți jucători, dar și conducerea FRF au fost contestați violent de fanii Stelei, ca un răspuns la faptul că echipei MApN-ului nu i s-a dat dreptul de a promova pe prima scenă.

FCSB, record de spectatori în ultimul deceniu

SezonMedie spectatori acasă*
2013-201416.800
2014-201511.200
2015-20169.800
2016-201712.500
2017-201814.800
2018-20199.250
2019-20206.200
2020-2021pandemie
2021-2022pandemie
2022-202321.200

* în toate competițiile

FCSB a încasat aproape 1,5 milioane euro de la fani

După mulți ani, FCSB a revenit și la o rețetă financiară importantă de pe urma comercializării tichetelor la jocurile de acasă. Până acum, totalul încasărilor se apropie de 1,5 milioane de euro

Recordul a fost la partida cu Anderlecht, din grupele Conference League, când cei 30.000 de spectatori au produs un venit de circa 600.000 de euro pentru club. Cea mai mare asistență a fost la meciul cu Viking, din play-off, 40.000 de fani, însă încasările au fost mai mici, de circa 350.000 E, pentru că prețurile au fost mult mai mici.

Meciurile atractive ale FCSB-ului, acasă, în 2022

AdversarData
Silkeborg13 octombrie
UTA16 octombrie
West Ham3 noiembrie
Rapid6 noiembrie
CFR Cluj15 decembrie

VIDEO. Atmosfera creată de Peluza Nord la FCSB - Hermannstadt

Citește mai multe știri din Liga 1:

Cum a ajuns fiul lui Alexandru Tudor la FCSB

CFR Cluj, victorie zdrobitoare împotriva unei echipe de Liga a 3-a

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (50)
boris15
boris15  •  28 Septembrie 2022, 19:26
Postat de planetfun pe 27 Septembrie 2022, 18:40

Plateste-ti ma amenzile, dupa sa vorbesti tu de altii !

Cu "ma" să vorbești cu tac'tu! N-am luat niciodată vreo amendă dar, dacă se va întâmpla vreodată voi plăti, stai liniștit! Până atunci visează în continuare la fc fcsb pe Ghencea!

ultras_alb_inchis
ultras_alb_inchis  •  28 Septembrie 2022, 14:16
Postat de adriann_ pe 28 Septembrie 2022, 12:35

Sarmane postac, NU INTERESEAZA PE NIMENI CA UN PUSCARIAS condamnat cu executare pentru infractiuni economice PRETINDE CA AR FI AVUT "INTELEGERI VERBALE" DE SUTE DE MII DE EURO:)) Nu intelegi ma statutul social al ciobanului tau? :)) E unu' care a furat de la stat, a fost prins si a facut puscarie pentru asta. Acum datora bani la stat si A FOST NEVOIE SA FIE EXECUTAT SILIT. Canta la alta masa, aici s-a terminat maruntisul.

Prostacel mititel, Becali a facut inchisoare pentru dosarul cu schimbul de terenuri cu MApN, pe nedrept, asa cum a decis CEDO mai tarziu. Si pentru dosarul Valiza, unde a intentionat sa premieze jucatorii de la U Cluj pentru a-si apara CORECT sansele cu CFR, o practica des folosita de majoritatea oamenilor din fotbal de la acel timp. Esti mult prea prost! Sincer, mi-e mila de tine.

adriann_
adriann_  •  28 Septembrie 2022, 12:35
Postat de ultras_alb_inchis pe 28 Septembrie 2022, 10:44

Postacel mititel, tu intelegi ca Becali a avut o intelegere cu Firea? Sa plateasca pentru inlocuirea gazonului, si sa nu mai plateasca pentru chiria stadionului? Asa au avut loc toate intelegerile cu fostul primar. De aia a mers pana la capat, pentru ca exista intelegerea verbala, dar fara acte a pierdut. Nu e vorba de neplata chiriei pentru ca nu avea chef. Esti incredibil de prost! https://www.gsp.ro/fotbal/liga-1/becali-dezvaluie-ca-a-platit-pentru-schimbarea-gazonului-de-pe-arena-nationala-eu-si-federatia-am-dat-bani-518959.html

Sarmane postac, NU INTERESEAZA PE NIMENI CA UN PUSCARIAS condamnat cu executare pentru infractiuni economice PRETINDE CA AR FI AVUT "INTELEGERI VERBALE" DE SUTE DE MII DE EURO:)) Nu intelegi ma statutul social al ciobanului tau? :)) E unu' care a furat de la stat, a fost prins si a facut puscarie pentru asta. Acum datora bani la stat si A FOST NEVOIE SA FIE EXECUTAT SILIT. Canta la alta masa, aici s-a terminat maruntisul.

Vezi toate comentariile (50)
Comentează