FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Suporterii FCSB încep războiul cu Talpan! Asociația „Salvați Steaua”, cerere către MApN » Ce solicită fanii

Suporterii FCSB s-au organizat în Asociația „Salvați Steaua”
Suporterii FCSB s-au organizat în Asociația „Salvați Steaua”

Articol de - Publicat joi, 16 iulie 2020 22:27 / Actualizat joi, 16 iulie 2020 22:50

Asociația „Salvați Steaua”, formată din suporteri ai lui FCSB, a trimis o solicitare de comunicare a unor „informații de interes public” către Ministerul Apărării Naționale.

Potrivit paginii de Facebook „Asociația Salvați Steaua”, suporterii caută să afle „adevărul despre actele ascunse publicului”, cu privire la istoria clubului.

Suporterii cer ca următoarele aspecte să fie lămurite:

  1. „Modalitatea prin care Asociația Centrală a Armatei (ASCA sau AS Armata) a dobândit personalitate juridică în anul 1947, ca urmare a „Ordinului de Înființare a Clubului Armatei Române”, emis de Generalul Mihail Lascăr”;
     
  2. „Dacă Asociația Sportivă Centrală a Armatei (înființată în 7 iunie 1947), Clubul Sportiv al Armatei (1948), Casa Centrală a Armatei (1950) și Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” (1961) sunt denumiri diferite ale aceleaiași persoane juridice? În caz afirmativ, vă rugăm să ne comunicaţi deciziile/ordinele/actele juridice prin care s-a schimbat denumirea acestei persoane juridice în anii 1948, 1950 şi 1961. În caz negativ, vă rugăm să ne comunicaţi dacă una dintre denumirile enumerate deasupra aparţine unei persoane juridice noi şi actul de înfiinţare a acesteia, alături de deciziile/ordinele/actele juridice prin care s-a decis continuarea activităţii sportive de către noua persoana juridică”;
     
  3. „Decizia/ordinul/actul juridic prin care, în aprilie 1998, secția de fotbal a Clubului Sportiv al Armatei, precum și continuitatea sportivă și tradițiile glorioase ale acestei secții au fost transferate către Asociația Fotbal Club Steaua București”;
     
  4. „Regulamentele de organizare a Clubului Sportiv al Armatei din aprilie 1998 până în prezent”;
     
  5. „Decizia de „înfiinţare a unei secţii de fotbal” edictată/emisă de Clubul Sportiv al Armatei, potrivit Monitorului Oficial nr. 533 din 21 aprilie 2017, precum şi actele juridice care au fundamentat şi au creat condiţiile specifice propice ale acestui demers de înfiinţare a unei secţii de fotbal”.

Ilie Stan și Ion Viorel, membri ai Asociației „Salvați Steaua”

Tot astăzi, suporterii lui FCSB au anunțat faptul că Ilie Stan (52 de ani) și Ion Viorel (52), ambii trecuți pe la Steaua în carierele lor de fotbaliști, s-au alăturat Asociației „Salvați Steaua” din postura de membri de onoare.

Ilie Stan a evoluat în 176 de meciuri pentru Steaua, în timp ce Ion Viorel a strâns 73 de partide.

Match Preview FCSB - CFR Cluj, derby-ul etapei în Liga 1

Citește mai multe știri despre FCSB:

Un fost jucător al Stelei dă de pământ cu „secunzii” lui Gigi Becali: „O jignire pentru profesia de antrenor! Și lui Reghe i-a făcut schimbări”

Gigi Becali, vinovat pentru ratarea transferului lui Dennis Man » Ce au spus oficialii lui Norwich în presa din Anglia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (132)
jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  17 Iulie 2020, 17:59

Ai dreptate, si palmaresul de dupa 2003 tot de CSA Talpan apartine. Nu a dat Talpan doua goluri cu Valencia si nu tot el a ajuns pana in semifinala in 2006?

lupu68
lupu68  •  17 Iulie 2020, 16:44

Mesajul de mai jos era pentru eminenta (mult prea) cenusie care isi spune catalynn, desigur.

lupu68
lupu68  •  17 Iulie 2020, 16:38

Ho! Ho! Ho! Dragul Mosului, cum sarisi tu iute sa-ti aperi sinistra si odioasa clona! Ti-e frica de o biata cerere de informare publica? De ce, tata, lipseste ceva din alea multe dosare de care vorbesti? Fii pe pace, nu mor caii cand vor cainii! Poate vom fi eliminati din Cupa. Poate nu mai ajungem in Europa. Poate nu jucam oe Ghencea. Astea, da, poti sa le comentezi. Dar despre STEAUA, ma indoiesc ca ai vreun cat de mic drept moral, din moment ce sustii o clona, o oribilitate, un defect regretabil, o aberatie a istoriei ros-albastre. Ti-o spune unul care o cunoaste aproape pe dinafara si care si-a dedicat o buna parte din viata studierii acesteia in cele mai mici detalii. Steaua e numai una! Si din cate vad, nu ai nicio treaba cu ea, decat sa te dai in stamba sistematic pe acest forum. Te anunt ca, indiferent ce ai putea spune, niciun om serios nu te-ar putea baga in seama, fiindca asa-zisa sectie de fotbal a CSA este o facatura fara noima. Mai naturale si mai aproape de realitate decat asa-zisa Steaua CSA (la fotbal) erau Steaua Stirom la polo, Steaua Eximbank la baschet, Steaua MFA (Mizil) la handbal. Pe toate acestea le-am sustinut si am fost la nenumarate meciuri ale lor, inclusiv la Chiajna. Dar cu "Steaua CSA", afla de la mine, stimabile, ca idolul vostru Talpan nu poate pacali decat cel mult o mana de ignoranti. In rest, hai Steaua!

Vezi toate comentariile (132)
Comentează
Close