FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL - STEAUA, AZI, ORA 19:30, ÎN DIRECT PE DOLCE1, DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Supravieţuiesc toţi » Motivul pentru care Costel Gâlcă nu va face modificări în primul 11 al Stelei

Chiar dacă s-au făcut de rîs la Tg. Jiu, jucătorii vor primi o nouă șansă de la Gâlcă
Chiar dacă s-au făcut de rîs la Tg. Jiu, jucătorii vor primi o nouă șansă de la Gâlcă

Articol de - Publicat miercuri, 18 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 17 martie 2015 21:50

Echipa nu merge, dar distribuţia se păstrează. Gâlcă nu face modificări, în ciuda prestaţiilor slabe înregistrate recent, pentru că nu are soluţii viabile.

Rezultatele proaste nu produc schimbări în echipă. Steaua se găseşte în această situaţie paradoxală din cauza lipsei de soluţii din lot. Gâlcă va folosi şi la Piatra Neamţ aceeaşi formaţie care a bifat scorurile negative din ultima vreme. Unica modificare ar putea fi trecerea pe bancă a lui Adi Popa, înlocuit cu Rusescu sau cu Gabi Iancu.

Tînărul atacant adus de la Viitorul s-a comportat bine la Tîrgu Jiu, a fost printre puţinii roş-albaştri cu o prestaţie decentă. Iancu a marcat din lovitură liberă şi a fost, în general, mai inspirat decît tripleta Popa-Chipciu-Tănase, pe care Gâlcă a utilizat-o în majoritatea timpului în spatele vîrfului. Pe restul poziţiilor sînt, în general, "senatori de drept", ajutaţi şi de lipsa ameninţărilor de pe bancă.

Apărarea care a încasat trei goluri la Tîrgu Jiu e de neclintit. Papp, Tamaş şi Varela sînt titulari indiscutabili, iar Guilherme concurează doar cu Toşca. Deşi a jucat dezastruos de cînd a semnat cu Steaua, brazilianul e ajutat de faptul că Latovlevici a devenit indezirabil.

Iasmin doar se antrenează cu echipa, nu a mai fost folosit din cauza situaţiei contractuale şi a faptului că nu îi este pe plac lui Gâlcă. Lato va pleca după 30 iunie, cînd îi expiră contractul. Gâlcă trebuie să-şi salveze postul azi şi în lunile următoare cu acelaşi grup care i-a şubrezit poziţia de la începutul acestui an.

"E performanţă că ia titlul!"
Dinu Gheorghe crede că rezultatele lui Gâlcă sînt bune, de fapt, şi că antrenorul ar trebui apreciat: "La cîţi jucători au plecat de la Steaua din momentul în care a fost instalat Gâlcă, e o performanţă că ia titlul! Au dispărut şapte titulari din echipa pe care o avea Reghecampf, aşa că nici nu e corect să compari parcursul lor!".

Tătăruşanu, Gardoş, Chiricheş, Szukala, Pintilii, Sînmărtean şi Keşeru sînt cei mai importanţi jucători care evoluau la Steaua înainte să fie învestit Gâlcă şi care au dispărut între timp, transferaţi la cluburi din străinătate.

Era mai bun ca jucător
Gâlcă a suferit deja un şoc cu Ceahlăul, 0-1 în tur în Ghencea, cea mai mare surpriză din acest sezon. Pe vremea cînd juca se descurca mai bine contra nemţenilor. Costel a participat şi a marcat în cea mai clară victorie a roş-albaştrilor din istoria disputelor cu nemţenii. Pe 14 octombrie 1995, "militarii" au cîştigat în Ghencea cu 6-2, goluri Adrian Ilie, două, Gâlcă, Narcis Răducan, Sabin Ilie, Jean Vlădoiu, respectiv Pantazi şi Mihai Ionescu.

655457-ceahlaul-steaua.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează