FOTBAL  »  LIGA 1  »  CONFLICT

Surpriză! LPF atacă televiziunile: "Nu mai programați aiurea meciurile!" » Ce solicită șefii Ligii

Articol de GSP - Publicat marti, 13 noiembrie 2018 12:23

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ștefan, e nemulțumit de orele la care sunt programate meciurile din Liga 1. 

Reacția oficialului LPF vine după ce suporterii echipelor din prima ligă s-au plâns de programările făcute de televiziuni.

"Stabilirea programului meciurilor din Liga 1 trebui să se facă ținând cont, în primul rând, de suporterii care înfruntă vremea rea și vin la stadion. Nu este normal să se dispute lunea meciuri din Liga 1. De asemenea, nu este normal ca meciurile programate în acest anotimp în zilele de vineri, sâmbătă și duminică să înceapă atât de târziu, adică la ora 21:00 sau la 20:30.

Înainte de a fi un produs comercial și de televiziune, fotbalul trebuie să rămână al suporterilor care își susțin echipa favorită din tribunele stadioanelor. Fac un apel public față de televiziunile deținătoare de drepturi să țină cont și de dorința cluburilor și a suporterilor fotbalului românesc atunci când propun programul etapelor din Liga 1", a scris Justin Ștefan pe contul de Facebook.

 

"Până acum am răspuns doleanțelor televiziunilor, dar trebuie să încercam să-i protejăm pe jucători și pe spectatori. Vom avea curând și poziția cluburilor. Televiziunile au un rol important în stabilirea programului unei etape, dar ar trebui să țină cont și de cei care merg pe stadion, fie că sunt zece, o mie sau zece mii, precum și de bieții jucători. Este anormal ca ei să joace la 20:30 sau 21:00. Liga susține de ceva vreme coborârea orei de disputare, măcar la 19:00"
Justin Ștefan, secretar general LPF

 Meciurile din Liga 1 sunt transmise în acest moment de trei posturi TV: Digi, Telekom și Look.

Playtech: Ce se întâmplă cu fix 72 de ore înainte să mori. Primul semn care apare, oamenii de știință au făcut descoperirea


Comentarii (22)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  14 Noiembrie 2018, 17:55

Problema asta nu e recenta. numai ca acum s-a mediatizat. pai in anii trecuti , meciurile erau disputate Sambata sau Duminica. se jucau dupa amiaza.

alexbibirica1
alexbibirica1  •  14 Noiembrie 2018, 17:54

din pacate nu se tine cont de dorinta populatiei, a suporterilor. e inuman sa mergi la un meci disputat la Ovidiu , iarna , in Decembrie , meci care e programat la ora 21:00.

rocky2
rocky2  •  13 Noiembrie 2018, 23:55

De nenumarate ori am afirmat ca in sezonul rece programarea meciurilor dupa inserare e o tampenie fara margini! Pe vremuri incepand din Noiembrie se jucau toate meciurile de la ora 14 sau chiar 13, iar returul nu incepea mai devreme de luna Martie!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează