FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Tade e ironic: "Avem nevoie de Messi, Di Maria, Ronaldo, publicul de pe «Bernabeu» şi bugetul lui PSG!"

Tade are cea mai mică medie a notelor GSP din lotul campioanei: 5,10
Tade are cea mai mică medie a notelor GSP din lotul campioanei: 5,10

Articol de - Publicat marti, 27 octombrie 2015 00:00

Tade se simte sub presiune şi răspunde ironic la întrebarea "De ce ar avea nevoie Steaua ca să fie o echipă mai ofensivă?"

Atacantul de 29 de ani vorbeşte deschis despre perioada proastă prin care trece, despre criticile aduse de Gigi Becali şi de cei din fotbal, dar crede că la finalul sezonului tot Steaua va fi campioană.

- Gregory, aţi obţinut un egal norocos cu Pandurii!
- Egal norocos? Nu aş spune asta, cred că meritam să revenim, chiar dacă Pandurii a jucat mult mai bine decît noi. Am practicat şi noi un fotbal bun, nu am lăsat jocul de izbelişte, nu ne-am plîns de milă, dar cred că meritam să marcăm mai mult. E bine că am cîştigat un punct din acest duel.

- Cum e să revii după o accidentare care te-a ţinut destul timp în afara lotului?
- În primul rînd cred că e un lucru bun că am revenit pe teren. Mi-am ajutat echipa, chiar dacă am avut o contribuţie minoră, dar cred că e suficient. Trebuie să demonstrez că pot fi din nou titular şi că pot fi o soluţie pentru antrenor şi cei din staff.

"Iubesc să joc sub presiune"

- Eşti afectat de declaraţiile pe care Gigi Becali le-a făcut despre tine?
- Mereu se vorbeşte la televizor că Tade este sub presiune, că Tade nu poate face faţă, că Tade a fost un transfer eşuat! Văd aceste lucruri, chiar dacă de obicei nu urmăresc emisiunile de la televizor. Dar aceste lucruri despre mine le-am văzut! Patronul spune ceea ce vrea, are dreptul.

- Şi ţi-e greu să suporţi presiunea?
- Cînd eram la CFR era presiune, în Scoţia era presiune. Sincer să fiu, iubesc acest lucru! Nu sînt îngrijorat că nu am reuşit să marchez mai mult, nu sînt un tip care se pierde sub presiune. Chiar dacă sînt rezervă, cînd intru pe teren dau totul ca să ajut echipa. Nu sînt nefericit la Steaua!

- Dar e clar că-ţi lipseşte golul.
- E adevărat, dar va veni şi el cît de curînd. Am mai marcat goluri înainte, asta e meseria mea. Fac asta de mulţi ani şi lumea trebuie să ştie că nu am venit la Steaua ca să ies golgeter. Deja am reuşit asta la CFR! Îmi voi ajuta echipa cum pot eu mai bine, chiar dacă voi înscrie mai puţine goluri.

"Noi sîntem adevăraţii campioni"

- Toată lumea spune că acum Steaua nu arată ca o echipă campioană.
- Pentru că sîntem o echipă nouă, cu jucători noi. Dar care toată lumea spune? Joacă şi ei fotbal?

- Poate nu joacă, dar au jucat sau sînt oameni de fotbal!
- Să spună ce vor atunci!

- Cum crezi că va arăta Steaua după pauza de iarnă?
- Nu ştiu! Eu vorbesc în numele meu şi spun că dacă cineva îmi urmăreşte jocul, vede că nu fac meciuri proaste sau că am avut un început prost de sezon. E clar că am avut cîteva perioade mai slabe.

- Mai poate cîştiga Steaua un nou titlu de campioană?
- De ce nu? Am venit la Steaua să cîştigăm trofee. Mai mult, vrem să triumfăm în toate competiţiile în care sîntem implicaţi. Cînd joci la Steaua aşteptările sînt mari. Sîntem o echipă bună, dar şi cu Pandurii am reuşit să revenim de la 1-0. Am reuşit să egalăm şi să nu pierdem. Am dovedit că sîntem adevăraţii campioni.

"Voi fi emoţionat la meciul cu CFR"

- Se vorbeşte de un interes al Stelei pentru Ciprian Marica.
- Nu sînt eu manager şi nici preşedinte sau director sportiv. Dacă este nevoie de jucători, vom aduce jucători noi la echipă.

- Dar ce ar trebui în ofensivă ca Steaua să devină o echipă care să înscrie mai multe goluri?
- Avem nevoie de Messi, de Di Maria, de Ronaldo. Avem nevoie de Lavezzi, avem nevoie de un public precum cel de pe Santiago Bernabeu. Avem nevoie de o mulţime de lucruri... Poate că avem nevoie şi de bugetul lui Paris Saint-Germain!

- Simţi şi tu lipsa fanilor?
- Sigur că da! Ne-am dori să avem mai mulţi suporteri alături de noi, să avem parte de încurajările lor. Ne-au susţinut cît au putut, vom vedea pe viitor.

- Urmează meciul cu CFR Cluj. O să fie unul special pentru tine?
- Da, sigur că da, mai ales că este fosta mea echipă. Chiar dacă voi fi puţin emoţionat să îmi revăd foştii colegi, eu voi arăta că sînt profesionist. Am venit la Steaua să cîştig trofee şi vreau să-mi ajut echipa. Toţi jucătorii sîntem aici pentru acelaşi scop: să luăm campionatul, Cupa României şi Cupa Ligii.

"În mod normal, Steaua este favorită la meciul din Cupa României, aşa cum este cam peste tot. Nu ştiu acum multe despre Baia Mare, dar vom cunoaşte totul pînă la ora meciului"
Gregory Tade

1.700.000 €este cota de piaţă a atacantului francez, conform siteului de specialitate transfermarkt.de, cea mai mare din întreaga sa carieră de profesionist

N-a marcat gol din acţiune la Steaua!

Competiţie Minute Meciuri Goluri  
Liga 1 570 11 1 *din penalty
Champions League 349 4 1 *din penalty
Europa League 135 2 0  
Cupa României 79 1 0  
TOTAL 1.133 18 2 *din penalty

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
sexilian
sexilian  •  27 Octombrie 2015, 10:28

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1035504319811062
Romeo Daniel  •  27 Octombrie 2015, 10:11

Asta intelegeti voi ziaristii lui PESTE ??? Ca este ironic ? :-))

1585505888380775
Bavaria Land  •  27 Octombrie 2015, 10:09

Dupa ce ca e tufa de Venetia mai e si ironic...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează