FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - FC BRAŞOV, MÎINE, 20:30, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO ŞI M.GSP.RO

Tănase a obosit. După 23 de meciuri! Cum explică antrenorii

Înainte de accidentare, Tănase
prinsese cea mai bună perioadă a
sa de cînd a venit în Ghencea
FOTO Alex Nicodim
Înainte de accidentare, Tănase prinsese cea mai bună perioadă a sa de cînd a venit în Ghencea FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 25 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 24 noiembrie 2011 21:30

Atît a jucat Dodel în această stagiune şi muşchiul i-a cedat deja, în timp ce Sînmărtean, care e cu 7 ani mai bătrîn, e perfect sănătos deşi a jucat la fel de mult


Tănase nu s-a antrenat nici ieri sub comanda lui Ilie Stan. S-a accidentat la coapsă în această săptămînă şi aşteaptă azi verdictul final al medicilor în privinţa gravităţii leziunii musculare. Indiferent însă de cum va suna acesta, el nu va fi pe teren cu FC Braşov mîine deoarece muşchiul e contractat într-un "spasm muscular", în termeni medicali. Cauza acestei noi accidentări a lui? "E normal pe undeva, a avut un sezon plin, a jucat foarte multe jocuri, muşchiul e încărcat şi obosit", au susţinut antrenorii săi.

Tănase mai fragil ca Sînmărtean
Cît a jucat Tănase în acest sezon? 23 de meciuri: 18 pentru Steaua şi 5 pentru echipa naţională. Gazeta a încercat să răspundăla întrebarea "e normal ca muşchiul să cedeze"? Tănase are 24 de ani, iar un alt fotbalist, Lucian Sînmărtean, care evoluează fix pe postul său şi e de la o echipă participantă, ca şi Steaua, în Europa League, nu acuză nici o problemă musculară. Cît a jucat Sînmărtean? 22 de meciuri, cu unul mai puţin ca Tănase, numai că playmakerul Vasluiului are cu 7 ani mai mult ca Dodel.

A 5-a leziune musculară în doi ani şi jumătate
Leziunea stelistului e în acelaşi loc în care a mai avut alte 3 accidentări musculare în primii doi ani de cînd a semnat cu Steaua. El a venit în iulie 2009 în Ghencea, avînd o ruptură musculară pe coapsă nerefăcută sută la sută. S-a rupt prima dată în august 2009, la un antrenament, apoi a recidivat în octombrie acelaşi an, iar în decembrie 2010 a făcut ruptură musculară la muşchiul femural stîng. Între timp mai "bifase" o ruptură şi la piciorul drept, mai precis la coapsă, absentînd şi atunci aproape o lună.

E primul între stelişti
Jucător - Meciuri oficiale (2011-2012)
Tănase 23
Bourceanu 21
Brandan 20
Latovlevici 20

8 luni a adunat Tănase la Steaua ca perioadă de absenţă cauzată exclusiv de problemele medicale, el venind în Ghencea în vara lui 2009

52 la sută din meciurile pe care Tănase le-a disputat pentru Steaua în acest sezon, adică 9 din 19, s-au jucat cu Dodel pe teren toate minutele

Messi şi Ronaldo sînt peste el :)
Atunci cînd vine vorba despre jucători mari de la cluburi mari din Europa, comparaţia îl dezavantajează şi mai tare pe Tănase. Messi, 24 de ani, la fel ca şi Tănase, are în actuala stagiune 27 de meciuri, pe 4 continente diferite: America, Europa, Asia şi Africa. Cristiano Ronaldo, 26 de ani, are 24 de jocuri pentru Real Madrid şi Portugalia. Ambii n-au acuzat nici o problemă musculară în a doua jumătate a lui 2011.

MM îl acuză pe Ilie Stan
Fostul manager al Stelei l-a găsit răspunzător atît de ultimele accidentări din lot, cît şi pentru eşecul cu Ceahlăul, pe Ilie Stan. "Le-a dat 4 zile libere înaintea meciului, aşa ceva nu există! Liber le dai, liber primeşti. Apoi, am auzit că Tatu a stat 9 zile în vacanţă, apoi s-a accidentat. Dacă l-au ţinut prea mult la căldură în Portugalia să nu se mire de ce s-a rupt", a comentat MM la GSP TV.

Anii '90: ritm identic, accidentări deloc, trofee multe
Una dintre cele mai glorioase perioade din istoria Stelei, măcar pe plan intern, este cea de la jumătatea anilor '90. "Atunci ritmul meciurilor nu era precum cel de azi" e unul dintre argumentele celor din Ghencea pentru faptul că atunci nu existau multe accidentări în lotul Stelei. O comparaţie între perioada 1994-1998 cu perioada precedenţilor 4 ani, adică 2007-2011, arată că Steaua a disputat fix acelaşi număr de meciuri oficiale, însă raportul trofeelor e net defavorabil ultimelor generaţii, 1-8, iar accidentările lipseau aproape cu desăvîrşire în anii '90!

Cum era în anii '90

Opt trofee după 185 de meciuri
Sezon - Meciuri oficiale - Trofee interne - Situaţia în Europa
1994-1995 44 2 Grupe Champions League
1995-1996 47 2 Grupe Champions League
1996-1997 47 2 Grupe Champions League
1997-1998 47 2 Turul 3 Cupa UEFA
Media de meciuri pe an: 46,25

2 antrenori a avut Steaua în perioada 1994-1998

Cum e acum

Un trofeu după 185 de meciuri
Sezon Meciuri oficiale Trofee interne Situaţia în Europa
2007-2008 46 0 Grupe Champions League
2008-2009 43 0 Grupe Champions League
2009-2010 48 0 Grupe Europa League
2010-2011 48 1 Grupe Europa League
Media de meciuri pe an: 46,25

12 antrenori a avut Steaua în perioada 2007-2011: Hagi, Pedrazzini, Lăcătuş, Dorinel Munteanu, Bergodi, Stoichiţă, Piţurcă, Edi Iordănescu, Cîrţu, Olăroiu, Levy şi Ilie Stan

Nikolici s-a antrenat cu mască
De ieri, la antrenamentele normale ale echipei a revenit şi Stefan Nikolici. Atacantului muntenegrean, care suferise săptămîna trecută o fractură de piramidă nazală la echipa naţională de tineret a ţării sale, i-a fost confecţionată o mască, pe care a purtat-o la şedinţa de pregătire de ieri. El va putea evolua inclusiv mîine seară împotriva Braşovului.

"N-aş da atacanţii Braşovului pe cei ai Stelei"
Fostul fotbalist al Stelei, dar şi al Braşovului, Alexandru Andraşi, a prefaţat duelul direct dintre cele două echipe. "Cei de la Steaua n-au forţă ofensivă. Sincer, nu i-aş da pe atacanţii Braşovului pentru cei ai Stelei. Vîrfurile roş-albaştrilor nu au un joc organizat, nu luptă pentru echipă, ci joacă doar individual", a spus Andraşi.

Braga vine după Chipciu
La meciul de mîine seară, dintre Steaua şi FC Braşov, în tribunele stadionului Arena Naţională se vor afla şi trimişi ai clubului Braga, echipă care îl monitorizează pe Chipciu şi pentru care va face o ofertă concretă la finalul turului. Alexandru Chipciu, care a împlinit în septembrie 22 de ani şi care se află şi în vizorul Stelei, a marcat 5 goluri şi a oferit o pasă decisivă în cele 14 meciuri disputate în tricoul "stegarilor".

Bilete ieftine cu FC Braşov
Steaua a pus de ieri în vînzare tichetele pentru partida cu FC Braşov, din etapa a 15-a a Ligii 1, meci care se va disputa mîine, de la 20:30. Cele mai ieftine bilete sînt cele de la peluze, 5 lei, în timp ce la tribuna a II-a costă 10 lei, iar la VIP între 15 şi 40 de lei. Casele de bilete de la Arena Naţională se deschid azi la ora 11:00.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
sibelius
sibelius  •  26 Noiembrie 2011, 12:07
Postat de vladutz13 pe 25 Noiembrie 2011, 05:08

Problema este fara discutie la doctor!!! paligora!!!. S-au schimbat zeci de antrenori, la fel de multi preparatori fizici... insa in fiecare an Steaua este recordmena accidentarilor, intotdeauna avem 5-10 oameni pe tusa. Este deja insuportabil!!!

A fost o perioada in care Paligora a lipsit, iar lucrurile nu au stat mai bine. El poate fi vinovat de recidive, dar nu pentru toate accidentarile. Tanase a venit rupt de la Pitesti, Matei de la Pandurii...

sibelius
sibelius  •  26 Noiembrie 2011, 11:31

Eh, tocmai cu Sinmartean, Messi si Ronaldo v-ati gasit sa-l comparati. Primul s-a accidentat la Nationala dupa mai putin de o repriza(probabil aia nu era accidentare) si ani de zile mai mult a fost accidentat decat pe teren. Sa-i compari pe Messi si Ronaldo cu Tanase e ca si cum l-ar compara cineva pe Remus Raureanu cu Ioan Chirila.

fcstarbucharest
fcstarbucharest  •  25 Noiembrie 2011, 22:08

asteapta 7 ani si sa vezi ca nu se mai accidenteaza :)))))

Vezi toate comentariile (17)
Comentează