FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Tănase, Hagi şi Cristea la un loc » Portretul mijlocaşului dorit de Steaua în 2014!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 01 ianuarie 2014 13:01

Steaua încearcă să îşi întărească ofensiva în perioada de transferuri din această iarnă, iar cel mai important nume apărut pe lista lui Laurenţiu Reghecampf este Ianis Zicu.

Mijlocaşul a rămas liber de contract începînd de astăzi, iar "roş-albaştrii" încearcă să-l convingă să revină în România pentru a-i ajuta să cîştige titlul 25. În plus, Zicu e considerat un mare atu şi pentru grupele UEFA Champions League, unde ar urma să evolueze în premieră.

Citeşte şi: Steaua îl vrea pe preferatul lui MM

Fostul golgeter al Ligii 1 se pliază perfect pe sistemul 4-2-3-1, folosit de Laurenţiu Reghecampf la Steaua: "Dacă antrenorul alege această variantă, prefer să joc în zona dreaptă, pentru că am mingea pe stîngul. Pot juca în toate cele trei poziţii de la mijloc", se descria Ianis înainte de plecarea din România. Comparat în dese rînduri cu Gică Hagi, despre Zicu se spunea că e atît de tehnic încît poate dribla pe oricine chiar şi în lift! Comparaţia cu "Regele" l-a măgulit: "A fost singurul român care a făcut diferenţa din talent. Noi, restul, sîntem jucători normali şi trebuie să muncim".

Muncitor ca Tănase, capricios ca "Prinţul"
Lui Zicu nu prea îi place banca de rezerve. Acesta a izbucnit în momentul în care Dario Bonetti nu l-a titularizat pe vremea cînd juca la Dinamo şi era atacat pentru evoluţiile mai puţin reuşite: "Ce, sîntem în parc să stăm pe bancă? Mie nu mi-a zis nimeni că o să fiu rezervă de acum înainte!". Totuşi, mijlocaşul de 30 de ani s-a maturizat în ultimii ani, mai ales în perioada petrecută la Poli Timişoara, marcînd 18 goluri în sezonul 2010/2011, cînd a şi fost golgeterul Ligii 1.

Programul său era cheia succesului. Rugat de Andrei Vochin să intervină în direct în cadrul unei emisiuni pentru a vorbi despre evoluţiile sale, mijlocaşul a refuzat. Motivul? Între orele 4 şi 5 după-amiaza, Ianis Zicu avea program de somn! "Mi-am făcut un program strict de cînd am venit la Poli. Exact între 4 şi 5 mă odihnesc, apoi plec la antrenament. Scuză-mă, dar nu m-am abătut de la acest program, mă ajută să mă pot pregăti mai bine", explica atunci mijlocaşul. O combinaţie între efortul depus de Cristi Tănase pentru a acoperi urcările lui Latovlevici şi lejeritatea "Prinţului" Cristea, care ar putea s-o părăsească pe Steaua în această iarnă.

Probleme cu kilogramele şi cu suporterii
Transferul la Steaua ar putea redeschide un conflict mai vechi dintre galeria "roş-albaştrilor" şi jucător. Ianis Zicu a evoluat în România pentru trei rivale ale campioanei României, Dinamo, Rapid şi Poli Timişoara, iar primirea sa în Ghencea ar putea să nu fie una cu braţele deschise. Adrian Cristea e în continuare înjurat de suporterii "militarilor" din cauza trecutului dinamovist. Se poate însă şi invers. Deşi se declarase un mare fan al "cîinilor", Paul Pîrvulescu a fost acceptat imediat de fani după transferul de la Gaz Metan. Zicu se aseamănă foarte mult şi cu Rusescu. Poate juca în spatele vîrfului, marchează foarte mult şi are aceleaşi probleme cu kilogramele ca şi "Pufulete": "Sînt mai rău ca femeile", spunea mijlocaşul în urmă cu cîţiva ani.

1 milion de euro este cota lui Ianis Zicu, conform transfermarkt.de

Ianis Zicu
- 30 de ani
- născut în Constanţa
- 1,79m înălţime
- mijlocaş ofensiv
- a evolut pentru Dinamo, Poiana Cîmpina, Farul, Inter Milano, AC Parma, Rapid, Poli Timişoara, ŢSKA Sofia, Pohang Steelers şi Gangwon
- 12 selecţii şi un gol la naţionala României
- golgeterul Ligii 1 în 2011 cu 18 reuşite
- a marcat 63 de goluri în 192 de meciuri disputate în Liga 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  02 Ianuarie 2014, 15:05
Postat de calinescupoliiasi pe 02 Ianuarie 2014, 15:03

eu daca as fi Meme Stoica, managerul stelei, l-as lasa pe zicu in pace si m-as duce intr-o misiune sinucigasa la Giurgiu, as fugi in bratele lui Nicolae si as detona o grenada pregatita in prealabil, apoi as lasa instructiuni urmasului meu pe postul de manager general sa-l ia pe Budescu pe bani putini in haosul creat. asa as face si as impusca 3 iepuri dintr-un foc. de fapt un iepure, un gras corupt si smantanos si un da-din-gura inutil care incaseaza un salariu de manager deampulea

evident, instructiunile sa-l ia pe budescu nu le-as lasa "apoi" (adica dupa misiunea sinucigasa) cum am scris in comentul ala :D

calinescupoliiasi
calinescupoliiasi  •  02 Ianuarie 2014, 15:03

eu daca as fi Meme Stoica, managerul stelei, l-as lasa pe zicu in pace si m-as duce intr-o misiune sinucigasa la Giurgiu, as fugi in bratele lui Nicolae si as detona o grenada pregatita in prealabil, apoi as lasa instructiuni urmasului meu pe postul de manager general sa-l ia pe Budescu pe bani putini in haosul creat. asa as face si as impusca 3 iepuri dintr-un foc. de fapt un iepure, un gras corupt si smantanos si un da-din-gura inutil care incaseaza un salariu de manager deampulea

talpaiadului
talpaiadului  •  02 Ianuarie 2014, 04:29

Pai el zice ca-i place pe dreapta, pai la Steaua pe dreapta nu se poate, ca acolo e galacticul Popa, motoreta fara cap, febletea lui Reghe. Poate sa fie si combinatie Tanase-Cristea-Mama Omida, pe dreapta nu se poate.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează