FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA A FĂCUT IERI AL CINCILEA TRANSFER AL VERII

Tătăruşanu ‘09

Articol de - Publicat marti, 27 mai 2008 00:00

Portarul de 22 de ani şi 1,94 metri a fost cumpărat ieri cu 1,5 milioane de euro, dar va rămîne să joace la Bistriţa încă un an.

După 4 jucători de cîmp, Stea­­­­ua a adus şi un portar. Ciprian Tătă­ruşanu este al 5-lea transfer al verii. Portarul bis­triţean a parafat ieri cu roş-al­baştrii un contract valabil pînă în 2013, însă el nu va face parte din lotul lui Lăcătuş în sezonul următor.

“A semnat acum cu noi, dar va rămîne să joace la Gloria pînă în vara lui 2009, după care va face saltul la Steaua, a explicat Gigi Becali. De ce va ajunge Tătăruşanu în Ghencea abia peste un an? Pentru că Lăcătuş are acum 3 portari în lot, Zapata, Cernea şi Vâtcă, iar columbianul e de neclintit din primul “11”.

Urmaşul lui Zapata
Strategia lui Becali e clară în pri­vin­ţa postului de portar. După ce Zapata va fi vîndut, cel care îi va lua locul de titular va fi Tătăruşanu, nu Cernea sau Vâtcă. Primul e considerat prea bătrîn, avînd 32 de ani, iar Vâtcă n-a reuşit să se impună în sezonul trecut, deşi pe el s-au plătit 500.000 de euro.

Simion la schimb
Negocierile finale dintre Steaua şi Gloria s-au purtat ieri, între Gigi Becali şi Ioan Ovidiu Sabău, la reşedinţa din Bucureşti a patro­nului roş-albaş­trilor. În schimbul lui Tătăruşanu, vicecam­pionii vor plăti 1,5 milioane, plus TVA, şi îl vor ceda pe atacantul Valentin Simion, de la Gloria Buzău. Sabău l-a dorit şi pe Bicfalvi, dar s-a opus Costel Bucur, patronul celor din Crîng.

4,2 milioane de euro a investit Steaua în transferuri în ultimele 3 săptămîni

50.000 de euro a plătit Bistriţa pentru a-l cumpăra anul trecut pe Tătăruşanu

Acum un an era în “C”
Saltul pe care l-a făcut Tătăruşanu este unul impresionant. În urmă cu un an evolua în Liga a III-a, la Juventus Bucureşti, club la care s-a şi format ca portar. A fost remarcat de oficialii Gloriei Bistriţa, care l-au cumpărat după ce Dinamo l-a refuzat!

“Tătăruşanu va ajunge cel mai mare portar al României. A fost şi dorinţa mea expresă de a-l aduce la Steaua, dar m-a şi sfătuit cineva să-l cumpăr”
Gigi Becali patron Steaua

“Încerc să fur meserie de la toţi marii portari, însă idolul meu este brazilianul Dida”
Ciprian Tătăruşanu portar

“Nu mă tem de concurenţă”
Tătăruşanu a vorbit despre viitoarea sa echipă la 5 minute după ce a semnat contractul. “Sînt onorat de faptul că am ajuns la Steaua, cel mai galonat club din fotbalul româ­nesc. Sper ca, din momentul în care voi veni să joc în Ghencea, să de­mon­strez faptul că merit să evoluez la această echipă. Deşi va fi concu­renţă foarte mare, nu mă tem, de­oa­­rece şi la Bistriţa, şi la echipa na­ţională de tineret am plecat din postura de al doilea portar şi am reuşit să devin titular”, a declarat Tătăruşanu.

Portari romani titulari la Steaua în ultimii 25 de ani
Perioada Nume
1981-1983 Vasile Iordache
1984-1986 Helmuth Duckadam
1986-1988 Dumitru Stîngaciu
1988-1990 Silviu Lung
1990-1995 Dumitru Stîngaciu
1995-1997 Bogdan Stelea
1997-1999 Zoltan Ritli
1999-2003 Martin Tudor

Cum îl notează Săndoi
Antrenorul echipei naţionale de ti­neret, unde Tătăruşanu a fost titu­larul postului de portar în ultimii doi ani, i-a făcut o descriere proas­pă­tului goalkeeper al Stelei. “Are un fizic impresionant, iese mereu pe centrări şi astfel dă siguranţă echi­pei. În acest moment, el este la a­celaşi nivel cu Zapata. Avînd doar 22 de ani, are mari posibilităţi de a creşte”, a spus Emil Săndoi. Teh­nicianul i-a dat apoi portarului note la cîţiva parametri de performanţă:
Reflex 9
Ieşiri pe centrări 10
Priză 9
Joc de picior 9
Dueluri “1 la 1” 9
Curaj 10

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (10)
 •  27 Mai 2008, 20:18

Cei mai buni, la STEAUA !

 •  27 Mai 2008, 14:06

pacat, mare pacat, ca patronul stelei se hazardeaza atunci cand vine vorba de transferuri. in ultimii ani, la steaua, s-a adoptat o politica bulevardiera, fara rezultate notabile. daca aceasta politica se continua, o sa treaca multi, multi ani pana vom striga iar "du-te,dica, du-te!". sper ca zapata, daca o sa plece la o alta grupare, sa nu adopte modul thereau! cine stie realitatea, stie la ce fac referire.

 •  27 Mai 2008, 13:14

in sfarsit , un transfer foarte reusit ! tatarusanu este deja peste zapata , care a facut multe faulturi in creu , si trebuie titularizat cat mai repede posibil . este viitorul portar al nationalei , urmat de pantilimon . bravo becali !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează