FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - SPORTUL, DUMINICĂ, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO ŞI M.GSP.RO

Tatu e noul Dayro Moreno de la Steaua

Golul nu se lipeşte de Tatu în 2012 +5   FOTO
Golul nu se lipeşte de Tatu în 2012

Articol de GSP - Publicat joi, 05 aprilie 2012 00:00 / Actualizat joi, 05 aprilie 2012 11:43

Brazilianul Tatu are aceeaşi problemă pe care a avut-o şi Dayro Moreno atunci cînd juca la Steaua: nu cunoaşte limba română. Columbianul a stat timp de doi ani în Ghencea, şi, deşi a costat 2 milioane de dolari a plecat pe uşa din dos de la Steaua.

Cu ce se aseamănă însă brazilianul Tatu cu fostul atacant al roş-albaştrilor? Amîndoi nu au învăţat deloc româneşte pe parcursul şederii lor în România. Dayro, deşi a jucat doi ani în ţara noastră nu se înţelegea deloc cu colegii, el vorbind doar spaniola. În româneşte nu se putea exprima şi el nu cunoştea altă limbă străină. El se înţelegea cu cei din staff şi cu colegii cu ajutorul conaţionalului său, Zapata. Acesta vorbea perfect româneşte şi era translator pentru Dayro.

În prezent, în aceeaşi situaţie ca şi Dayro se află Tatu. Antrenorul Mihai Stoichiţă a dezvăluit că limba este cea care-l stopează pe brazilian să înscrie. "El e o enigmă pentru noi. Nu vorbeşte româneşte, ne înţelegem cu el în spaniolă. La antrenamente are realizări deosebite, nu şi la meciuri!", a declarat tehnicianul stelist.

Cum Tatu nu vorbeşte engleza, el stă mai mereu în preajma lui Geraldo Alves, omul care îi spune tot ce se petrece în jurul său.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
flobad
flobad  •  09 Aprilie 2012, 10:42
Postat de evolvermix pe 05 Aprilie 2012, 12:38

Dayro era super jucator, dar din moment ce tu esti atacant iar lumea te joaca nr 10 la mijlocul terenului cum sa te adaptezi la Steaua.. Tatu la fel, a fost jucat mijlocaj dreapta sau varf cand el e al 2`lea varf, cum naibii sa dea goluri? Dam vina pe jucatori cand Gigi face echipa. Sa-l joace fundas dreapta pe Tatu, sa vedem daca face ceva.. serios acum.. Tatu chiar joaca ok, combina, fuge, se demarca, face si faza de aparare foarte bine, recupereaza mingi. Golul lu` Chipciu din ultimul meci a fost dupa o recuperare a lu` Tatu in fata careului advers.

tatu cred ca joaca bine si fundas dreapta

flobad
flobad  •  09 Aprilie 2012, 10:40

nici Tatu,nici Dayro nu au fost folsiti unde trebuie.....acest lucru spune mult despre antrenorii romanii.......Bergodi a avut rezultate cu Ninu,Onicas,A.Ionescu etc. ....de ce oare ?

86steaua
86steaua  •  05 Aprilie 2012, 18:09

Nici fratii costea nu stiu romana,dar nu cred ca asta-i motivu' pentru care joaca prost.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează