FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - SPORTUL 4-1

Tibi Bălan a adus fantezie Stelei » Florin Costea e marea dezamăgire

Articol de - Publicat duminica, 09 octombrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 25 iulie 2013 00:37

Ilie Stan i-a dat patru goluri formaţiei cu care Levy făcuse 0-0 acum două săptămîni, dar meciul i-a arătat că unele problemele persistă

Click aici pentru cele mai tari imagini ale partidei!

Ilie Stan i-a dat patru goluri formaţiei cu care Levy făcuse 0-0 acum două săptămîni, dar meciul i-a arătat că unele problemele persistă

Click aici pentru cele mai tari imagini ale partidei!


Steaua n-a jucat fantastic contra Sportului, dar a cîştigat la scor mare, 4-1, cu gol primit în ultima secundă a meciului. Rezultatul amicalului jucat la Strejnic e important, fiindcă poate fi comparat cu un 0-0 în Regie înregistrat la sfîrşitul lunii septembrie, un egal care a anunţat sfîrşitul mandatului lui Ronny Levy. Ilie Stan s-a descurcat mai bine ca israelianul împotriva Sportului, dar mai important pentru noul antrenor e că antrenamentele pe care le-a făcut la Braşov şi la Săcele, plus amicalul de sîmbătă, i-au oferit deja cîteva concluzii despre momentul prin care trece Steaua.

1. Florin Costea se chinuie, Bălan e Sînmărtean al Stelei. Olteanul a arătat contra "studenţilor" aşa cum se prezentase şi în partida cu Sănătatea Cluj, adică deplorabil. De data asta a avut ceva mai multe iniţiative, însă nu i-a ieşit nici măcar un dribling! Cînd a scăpat singur cu portarul, pe un contraatac, a finalizat dezastruos, cu latul, în braţele lui Andrei Popescu. Ilie Stan a tras de el de pe margine, ţipînd nonstop. Mijlocaş stînga, Costea a fost certat mai ales pentru că nu cobora în faza de apărare aproape deloc. În pofida golului victoriei cu Oţelul, din etapa trecută, e clar că Florin nu e acum un om pe care Steaua să se bazeze. Aşa cum e, în schimb, Bălan. Nici Tibi nu stă perfect fizic, dar a marcat cu un lob spectaculos şi arată de cîte ori atinge mingea că e mai tehnic decît toţi cei din jurul lui.

2. Stanca e de nivelul lui Tătăruşanu. Portarul numărul doi al lui Ilie Stan are priză şi reflexe mai bune decît ale titularului, plus un joc de picior incredibil. Şi e la fel de concentrat precum Ciprian. N-are fizicul şi alonja lui "Tătă", dar faptul că goalkeeperul "naţionalei" va lipsi la Vaslui şi, probabil, şi contra Rapidului nu mai constituie un motiv de îngrijorare. Stanca s-a descurcat excelent şi cu Sportul, ca de fiecare dată cînd a fost folosit de cînd e în roşu şi albastru.

3. Iulian Roşu chiar e bun! Puştiul de 17 ani a fost printre remarcaţii amicalului, cu un gol marcat şi prezenţă constantă în atacurile Stelei. E tehnic, are un fizic OK şi n-a tremurat deloc, deşi nu mai jucase pentru prima echipă. "Roşeaţă", cum îl strigă Stan, a jucat mijlocaş dreapta, deşi la "naţionala" de juniori cu care a evoluat la CE era folosit în centru. Cum Steaua n-a luat o extremă în locul lui Nicoliţă, Roşu poate să devină o variantă pentru un loc de titular în perioada următoare.

4. În apărare e pericol mare. Cu Gardoş şi Iliev suspendaţi, cu Galamaz şi cu Geraldo accidentaţi, Ilie Stan a început jocul cu Sportul cu un cuplu de stoperi ciudat: Martinovici-Brandan. Cei doi vor fi titulari şi la Vaslui, în mod normal, dacă Galamaz nu va fi recuperat miraculos. Deci Steaua se va duce în Moldova pentru a juca împotriva formaţiei cu cei mai buni atacanţi din România cu o apărare în piuneze!


Steaua - Sportul 4-1
Au marcat: Tatu (17), Bicfalvi (47), T. Bălan (57), I. Roşu (70) / C. Nistor (90)
Steaua: R. Stanca (70 V. Cojocaru) - Mustaţă, Martinovici, Brandan (46 Iliev), V. Lupu - I. Roşu, Bicfalvi, T. Bălan, Fl. Costea (81 Năstăsie) - Tatu (46 Al. Stanciu), Rusescu (70 Grădinaru)
Antrenor: Ilie Stan
Sportul: A. Popescu (66 Ormenişan) - Farmache, D. Lung, Patriche, Cheţan - A. Lungu, St. Stancu (82 Truţă) - Tîrnăcop, Ferfelea, V. Lazăr (59 N. Vasile) - Curelea
Antrenor: Daniel Timofte
Cum s-au marcat golurile: 1-0 - Tatu (17) * "cap" plasat din careu, 2-0 - Bicfalvi (47) * a tras cu exteriorul de la 16 metri, mingea a luat o traiectorie ciudată şi s-a dus peste portar, 3-0 - T. Bălan (57) * lob din dreapta, în colţul lung al porţii, 4-0 - I. Roşu (70) - a finalizat perfect, pe lîngă Ormenişan, 4-1 - C. Nistor (90) * l-a bătut pe Cojocaru cu un şut tare, la colţul scurt


Infuzie cu juniori
Echipa pe care Ilie Stan a folosit-o ieri a conţinut atît de mulţi tineri cum Steaua n-a mai avut recent. Portarul Cojocaru (16 ani), mijlocaşul dreapta Grădinaru, play-makerul Roşu şi atacantul Alex Stanciu, fiecare de 17 ani, au fost folosiţi împotriva Sportului. Plus Mustaţă, Lupu şi Năstăsie, foşti la Steaua II, dar care au mai făcut parte din lotul lărgit şi în ediţiile trecute de campionat.

Liberi pînă marţi
Steliştii au scăpat de ce a fost mai greu. După o săptămînă la munte, încheiată cu amicalul cu Sportul, au primit liber pînă marţi, cînd revin la Mogoşoaia, unde se vor antrena pînă se pleacă la Vaslui. Partida din Moldova e programată duminică, de la ora 21:30, în direct pe DigiSport.

Mulţescu a fost bolnav
Sportul a fost condusă de pe margine de secundul Daniel Timofte. Fostul internaţional a asigurat interimatul din cauza unor probleme de sănătate ale "principalului" Gigi Mulţescu. El a suferit din cauza unor probleme cu rinichii şi n-a mai venit la Strejnic. Pe bancă s-a aflat însă Cătălin Mulţescu, fiul său, antrenorul portarilor.

Accidentaţii s-au antrenat
Steaua a lăsat mulţi jucători cu nume importante în spatele uneia dintre porţi, pentru un antrenament uşor, desfăşurat în acelaşi timp cu amicalul. Tătăruşanu, Emeghara, Geraldo, Răduţ, Galamaz şi Mihai Costea sînt în recuperare după diverse leziuni. Dintre ei, Galamaz e singurul care păstrează şanse să-şi revină înaintea jocului de la Vaslui.

Prepeliţă a fost la nuntă
Din echipa Stelei a lipsit Andrei Prepeliţă, pe lîngă fotbaliştii accidentaţi sau convocaţi la echipe naţionale. Prepe a avut cununia religioasă ieri şi de aceea a fost învoit. Ilie Stan oricum n-avea de gînd să-l folosească 90 de minute, dorind să-l menajeze după seria de meciuri şi antrenamente pe care Prepeliţă a terminat-o obosit. El s-a aflat în vacanţă în prima parte a sezonului.

"Băsescu readuce Steaua în Ghencea!"
Gigi Becali susţine că revenirea Stelei pe stadionul ei tradiţional e facilitată de preşedintele ţării: "Am înţeles că se implică şi Băsescu să rezolve problema şi să jucăm din nou în Ghencea". Ministerul Apărării, proprietarul stadionului, a arătat zilele trecute că arena se prezintă în condiţii bune şi a cerut printr-un comunicat ca Steaua să plătească o datorie de 600.000 de euro, pe care însă Becali a contestat-o în instanţă.

Îl ameninţă pe Dragomir!
Continuă ameninţările dintre Becali şi Dragomir. "Mitică să aibă grijă, că dacă m-aş apuca eu să vorbesc la DNA ar avea probleme!", a atacat Gigi. Preşedintele LPF spusese zilele trecute: "Pentru ceea ce face, Becali e mai urmărit de DNA decît sînt eu!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
erik_gbr
erik_gbr  •  09 Octombrie 2011, 21:44

Descopera Voievodate.ro, jocul de browser care te duce inapoi in timp. Intra intr-o breasla, cutreiera voievodatele romanesti, traieste aventura, rescrie istoria ! Cetatile Alba Iulia, Brasov, Sibiu, Sighisoara, Bistrita, Hunedoara si Cluj-Napoca te asteapta. Alte 14 cetati din Tara Romaneasca ://www.voievodate.ro/users.php?do=register:referrerid:2920

mj.is.the.best
mj.is.the.best  •  09 Octombrie 2011, 20:13

Becali te-ai pacalit din nou! O gramada de bani ai dat pe fratii Costea si sint varza amindoi. Nici in liga2 nu ar avea loc. Mai bine plateai datoria pt stadion si jucai acasa in loc sa dai banii pe aceste 2 panarame.

stelistu.da.aur_
stelistu.da.aur_  •  09 Octombrie 2011, 20:08

haidi steaua! mereu canpioni! sa lom canpionatu! dodel mai bun ca mesi!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează