FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - POLI TIMIŞOARA 0-0

Timişoara a pierdut orice şansă la locul 2 » Adio, Champions League!

Articol de - Publicat marti, 18 mai 2010 00:00

Timişorenii au ratat aseară şansa să joace pentru a doua oară consecutiv în preliminariile Ligii, în timp ce gorjenii mai speră încă la salvare.
Vezi aici cele mai tari faze din Pandurii - Poli Timişoara! (video)

Să le ceri atacanţilor de la Pandurii să marcheze e ca şi cum i-ai provoca la un concurs dintre cele în care oameni obişnuiţi îşi ţin mîinile în acvarii cu şerpi. Adică e chinul suprem! Asta a fost provocarea de care a avut parte formaţia cu cel mai slab atac din România, 18 goluri în 33 de meciuri. Victoria i-ar fi crescut un pic şansele de salvare, dar ca să cîştigi e obligatoriu să înscrii!

Ceea ce e greu de tot pentru Orac, chiar şi dintr-o poziţie centrală excelentă (38). Mijlocaşul a ratat, iar speranţele fanilor au mai scăzut încă puţin, fiindcă ştiau şi ei că ocaziile de gol ale alb-albaştrilor sînt rare şi preţioase. Timişoara, deşi mai avea doar teoretic şanse pentru locul al doilea, şi-a chinuit adversarul şi l-a privit alunecînd uşor spre Liga a II-a. Bănăţenii rămîn cu frustrarea de a fi ratat şi anul acesta trofeele posibile, adversarii lor mai pot doar să se roage să aibă noroc ca să mai joace încă un an în prima ligă.

Speriaţi de timişoreni
Gorjenii au mobilizat forţe de ordine-record pentru jocul cu Poli Timişoara. A existat un precedent care i-a făcut să fie circumspecţi: ultima oară cînd au fost la Tîrgu Jiu, bănăţenii au făcut prăpăd! A fost finala Cupei României de anul trecut, contra lui CFR Cluj. Poli a pierdut, 0-3, iar suporterii au produs mai multe incidente în tribune şi la un moment dat chiar au pătruns pe gazon. Cei 30 de violeţi prezenţi la meciul de aseară au fost paşnici.

Poli junior
Sabău a trecut 4 jucători de la echipa a doua pe foaia de meci, din cauza absenţelor: Popa, Zaluschi, Fuchs, Popovici au fost rezerve. Au lipsit: Contra, Alexa (suspendaţi), Mansour, Mera (accidentaţi), Dede, Parks, Bonfim. Ultimii trei au fost excluşi din lot la sfîrşitul săptămînii trecute, fiind acuzaţi că au petrecut împreună într-un bar din oraş.

Doar o miză: retrogradarea
Egalul dintre Pandurii şi Timişoara a limpezit şi lupta pentru locul al doilea, adjudecat de Unirea Urziceni. Bătălia se dă în continuare pentru evitarea retrogradării, unde trei echipe speră să prindă locul 14, ultimul ce asigură prezenţa şi la anul în Liga I: U Craiova, Poli Iaşi şi Pandurii. Sînt posibile următoarele scenarii:
- Craiova o bate în ultima etapă pe Oţelul şi se salvează;
- Ştiinţa face egal. Poli Iaşi rămîne în Liga I dacă o bate pe Unirea Urziceni, iar Pandurii nu cîştigă la Alba Iulia, fiindcă moldovenii stau mai bine la meciurile directe cu Craiova. Dacă gorjenii înving, ajung la egalitate cu Universitatea şi cu Iaşi, situaţie în care echipa lui Mititelu se salvează, avînd avantaj într-un clasament în trei;
- Universitatea pierde cu Oţelul. Oricare dintre Iaşi şi Pandurii se salvează dacă bate, iar cealaltă nu reuşeşte să cîştige. Cu victorii din partea ambelor, moldovenii profită de avantajul "directelor". Dacă ultimele două fac egal, pică amîndouă şi rămîne Craiova în Liga I.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
lucian1674
lucian1674  •  19 Mai 2010, 19:44

Ceea ce nu pricepe Iancu, este ca vocalizele lui fac rau echipei. A creea gratuit tensiuni care sa justifice faptul ca Timisoara nu a obtinut un rezultat mai bun, este o mare greseala. Timisoara este un oras superb, cu o echipa destul de buna. Dar are nevoie de o strategie serioasa, nu de Iancu. El e pe cale sa devina un Becali al Timisoarei.

 •  18 Mai 2010, 14:05

hai universitatea craiova !!! jos cu marian iancu!!!

 •  18 Mai 2010, 14:03

m..e poli !!!hai craiova !!!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează