FOTBAL  »  Superliga  »  POLI TIMIŞOARA

Timişoara promite o nouă revoluţie în fotbalul românesc » Iancu: "Cu Poli şi în Liga a 4-a!"

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat miercuri, 01 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 01 iunie 2011 07:17

Iancu a anunţat că nu se va retrage şi că va face plîngeri penale împotriva tuturor celor care au decis retrogradarea echipei

Cutremur în Liga 1! Ieri, la amiază, Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa au primit cel mai dur verdict din fotbalul românesc, fiind retrogradate la "masa verde". Vestea a căzut ca un trăsnet pe Bega. Marian Iancu ameninţă cu judecata, jucătorii sînt bulversaţi, Uhrin se gîndeşte la plecare, suporterii aşteaptă motivarea deciziei şi pregătesc ample proteste de stradă, iar autorităţile acuză complotul de la FRF.

"Facem plîngere penală împotriva tuturor care ne-au făcut acest abuz şi o să declanşăm un război juridic, pe care îl vom duce pînă la capăt! Vom cere expertiza tuturor cluburilor care au solicitat licenţa, nu mă interesează să fac rău nimănui, dar voi scoate la iveală tot adevărul", a avertizat Iancu, care nu-şi se va retrage sprijinul de la echipă.

Antrenorului Dusan Uhrin nu îi vine să creadă că Poli a fost retrogradată. "În acest moment, nu pot să comentez nimic şi trebuie să înţelegeţi asta. Eu am antrenat un lot care a terminat pe locul 2 şi care ar trebui să joace în preliminariile Champions League. Aşa ar trebui să se întîmple într-un fotbal normal".

"Un oraş ca Timişoara nu va avea echipă în prima ligă? E ceva devastator. Viitorul meu? Habar n-am, nici nu am cuvinte acum. N-am nici cea mai mică idee care va fi următorul pas pentru mine", a reacţionat şi fundaşul Marian Cisovsky.


45 de milioane de euro e suma investită de Marian Iancu din ianuarie 2005

3,8 milioane de euro însumează datoriile către terţi acumulate de Timişoara, Bistriţa şi Craiova

"Licenţele pentru liga a 2-a se vor acorda pînă pe 6 iunie, iar solicitanţii nu trebuie să facă dovada plăţilor către bugetul statului, ci doar pe cele către terţi şi jucători"
Viorel Duru, director al Departamentului de Licenţiere

"Aşteptăm decizia Comitetului Executiv. Pînă nu există o decizie finală, nu avem ce să comentăm. Abia atunci vom vedea dacă ne bucurăm sau nu"
Cristian Gheorghe, director sportiv Sportul

"După vestea asta, Tata Jean, la vîrsta pe care o are, poa' să dea în primire!"
Nicolae Manea, antrenor Bistriţa

"Unul dintre membrii comisiei sforăia cu capul pe masă cînd am depus dosarul. Vă promit că vom face o demonstraţie de forţă juridică pentru a scoate la iveală tot ce se întîmplă în fotbalul românesc"
Marian Iancu, patron Poli

"Sînt uluit după această decizie, posibilă doar într-o Românie cu reflexe totalitare"
Adrian Orza, viceprimar Timişoara

"E o mizerie. Nu am nici o îndoială că asistăm la o conspiraţie împotriva Timişoarei"
Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean

"Aşteptăm să vedem care este motivarea deciziei şi vrem să vedem toate actele. Vrem să aflăm cine este principalul vinovat pentru tot ce s-a întîmplat. Oricum, lucrurile nu vor rămîne aşa"
Mircea Munteanu, lider galerie Poli

"Nu se mai poate schimba absolut nimic. Am primit această decizie ca pe o lovitură de măciucă. Trebuie să ne întîlnim şi să vedem ce vom face de acum înainte. Ştie toată lumea cine este principalul vinovat, Marian Iancu!"
Paul Prodana, lider de galerie Poli

"Este o decizie-şoc. Din dorinţa lui Dragomir de a retrograda Craiova s-a creat un ricoşeu dezastruos. Din cauza noastră alţii n-au primit licenţa. Dragomir a vrut să se răzbune pe mine şi uite unde s-a ajuns!"
Adrian Mititelu, patron Craiova

"Nu ne putem bucura de răul altora. La Timişoara, totuşi, s-au investit bani, iar de Bistriţa mă leagă 22 de ani de muncă. Îmi pare rău! Am fi vrut să mergem în Europa pe meritul nostru"
Ioan Horoba, director general Gaz Metan

"Jucătorii de la Timişoara nu au nici o vină. Problema lui Poli nu a fost acolo, în iarbă. E crunt să termini pe locul 2, apoi să afli că, după toată munca, ai fost retrogradat"
Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui

"Păcat de munca de un an a băieţilor şi a tuturor celor care s-au zbătut să cîştige campionatul. Dacă ar fi corectă licenţierea, nu cred că am mai avea fotbal în România!"
Cosmin Contra, ex-antrenor Poli


De ce n-au luat licenţă cele 3 cluburi
- Timişoara: datorii către mai multe cluburi, către angajaţi şi către bugetul de stat
- Bistriţa: datorii către angajaţi şi către bugetul de stat
- Craiova: schimbarea denumirii societăţii care finanţează clubul de fotbal; lipsa unui stadion omologat; datorii către angajaţi şi către bugetul de stat

N-au retrogradat niciodată!
Gloria Bistriţa a promovat în 1990 în prima divizie din România şi de atunci nu a picat în "B" niciodată! Cea mai mare performanţă a clubului s-a înregistrat în 1994, cînd ardelenii au cîştigat Cupa României. În campionat, cea mai bună clasare a fost locul 3, în sezonul 2002 - 2003.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (69)
policefun
policefun  •  02 Iunie 2011, 09:47
Postat de policar pe 02 Iunie 2011, 00:45

Poti sa fi si analfabet si daca iti citeste cineva licenta din 25.05.11, realizezi ca IANCU NU ARE NICI O VINA, Prodana (dar pe el il inteleg, acum e important dar si total depasit, ar tebui sa pui mana sa citesti si dupa sa deschizi gura) dar declaratia lui Luchin m-au lasat fara cuvinte, oameni fara caracter... Felicitari d-lui Orza, acum autoritatile locale sustinand echipa sustin orasul, revenim la sloganul DREPTATE PENTRU POLI!!!!

Si aek si fulgerul bragadiru si rocar si... care e poli in ecuatia asta?

policar
policar  •  02 Iunie 2011, 00:45

Poti sa fi si analfabet si daca iti citeste cineva licenta din 25.05.11, realizezi ca IANCU NU ARE NICI O VINA, Prodana (dar pe el il inteleg, acum e important dar si total depasit, ar tebui sa pui mana sa citesti si dupa sa deschizi gura) dar declaratia lui Luchin m-au lasat fara cuvinte, oameni fara caracter... Felicitari d-lui Orza, acum autoritatile locale sustinand echipa sustin orasul, revenim la sloganul DREPTATE PENTRU POLI!!!!

liliacu
liliacu  •  01 Iunie 2011, 22:23

lasatine ba vrajeala asta cu o noua revolutie sunteti penibili locul vostru e in liga a treia,apropo daca la cealalta revolutie nu iesea bucurestiu in strada sa rastoarne regimu acum orasu vostru era pamant arabil asa ca lasatio mai moale revolutia

Vezi toate comentariile (69)
Comentează