FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Tiparul demiterilor la CFR! » 3 antrenori au plătit cu postul pentru că lui Paszkany nu i-a plăcut jocul echipei

Vor aplica Paszkany şi Mureşan strategia pe care au aplicato şi în cazul lui Andone şi Cîrţu?
Vor aplica Paszkany şi Mureşan strategia pe care au aplicato şi în cazul lui Andone şi Cîrţu?

Articol de GSP - Publicat luni, 24 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 24 octombrie 2011 14:59

CFR Cluj e doar la trei puncte distanţă de liderul Dinamo, însă lusitanul Jorge Costa nu mai e sigur pe postul său. Asta pentru că şefii clubului nu agreează deloc jocul echipei, deşi au făcut investiţii masive în transferuri.

Nici jucătorii nu se mai simt în largul lor, contestînd deja metodele de antrenament. Cum poate să renunţe CFR la un antrenor care e pe locul 2 în clasament? Situaţia nu e deloc singulară la clubul clujean, unde deja trei antrenori au fost demişi

Andone a fost demis pe 30 august 2008, după remiza cu Poli Iaşi de pe teren propriu (0-0), în etapa a 6-a din sezonul 2008-2009. Şefii lui CFR i-au reproşat lipsa de rezultate în Liga 1, dar şi faptul că echipa nu joacă aşa cum şi-ar dori după cucerirea primului event din istorie. Cu toate că CFR abia îşi aflase adversarii din Liga Campionilor, Paszkany nu a mai ţinut cont de nimic şi l-a instalat pe italianul Maurizio Trombetta, fostul secund al lui Ando, în funcţia de principal.

Mai rău a păţit-o însă portughezul Conceicao, care a fost demis pe 12 noiembrie 2009, deşi echipa se afla pe primul loc, la egalitate de puncte cu Steaua şi Vaslui! Ce i s-a reproşat oficial? Eliminarea prematură din grupele Europa League şi lipsa unui joc convingător al echipei. În locul său, a fost numit italianul Andrea Mandorlini, care a plecat după un scenariu deja obişnuit.

Deşi a luat eventul cu CFR, Mandorlini a fost executat de conducere după un eşec în Giuleşti (0-2), cu doar trei zile înainte de primul joc oficial din Champions League! În locul său, pe bancă, a stat Sorin Cîrţu. "Dupa umilinţele cu Sportul şi Rapid aş da afară tot vestiarul şi aş aduce alţi jucători. Din păcate, cînd nu sunt rezultate şi jocul nu merge, se schimbă antrenorii", a explicat Paszkany.

"Am prins o zi slabă de tot cu Ceahlăul. Mie mi se întîmplă cam o dată pe campionat să simt nevoia să merg la vestiare. Trebuie să facem o analiză, să vedem ce s-a întîmplat şi să nu mai repetăm o evoluţie atît de slabă" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
seaman.seaman
seaman.seaman  •  24 Octombrie 2011, 22:04

Daniel Tudor,antrenorul cu portarii e de preferat lui Horia Cirlan,dar strict ca antrenor,e si el o dezamagire crunta.Costa ar avea nevoie linga el,fie de un secund precum Maurizzio Trombetta,fie un Director sau Consilier Tehnic de calibrul luyi Javier Iruleta,antrenorul care a creat fenomenul Deportivo la Coruna.Rolul ambilor ar fi acela de a-l invata despre tactica,de a organiza apararea si tot ceea ce tine de strategie.Iar un tip la virsta si prestigiul lui Javier Iruleta ar trebui sa-i cistige respectul si dorinta de perfectionare,invatare, unui tip orgolios precum Costa,iar un secund priceput,inteligent si dedicat fotbalului precum Maurizio Trombetta,toate aceste lucruri,plus prietenia.

seaman.seaman
seaman.seaman  •  24 Octombrie 2011, 21:58

De data asta ,articolul nu-i lipsit de logica si nici calomnios,asa cum sint facute majoritatea la adresa CFR-ului.Inteleg ca le e drag multora Jorge Costa,ca in sfirsit a venit cu o regula de bun simt fara de care nu poate exista fotbalul placut de privit si anume ca mingea trebuie pasata,iar echipa care face asta trebuie sa aiba si o posesie superioara adversarului,numai ca...E cel mai slab tactician dintre toti antrenorii perioadei moderne a CFR-ului.Si nici secunzii nu-s mai breji.Jemie Megalhaez e pt prima data in postura de secund,e mai mult prietenul lui Costa.Dican nu are nici personalitae ,nici potential de antrenor,e usor trimis ,,la plimbare'' de majoritatea jucatorilor,asa ca..

zadkiel
zadkiel  •  24 Octombrie 2011, 18:42
Postat de elsopotyi pe 24 Octombrie 2011, 18:28

MURESAN, PASKANYI AU DREPTATE..DACA DIN TOATE PARTILE SUNT ATACATE, ACUM SI CU NATIONALISMUL LUI GIGIG=VALIZA=BRICHETA, TREBUIE SA FACA ECHIPA, CA CFR NU UNMBLA CU VALIZA, BRICHETA, SI NATIONALISM.PACAT CA ASA NUMITI COMENTATORI SPORTIVI, SUNT FANI ECHIPELOR DIN BUCURESTI, NU SUNT COMENTATORI OBIECTIVI.

Se scrie corect Árpád Pászkány.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează