FOTBAL  »  Superliga  »  TITLUL LE-A LUAT MINŢILE?!

În fotbalul românesc, oficialii se ameninţă cu puşcăria şi retrogradarea!

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 aprilie 2010 00:00

Dragomir dă de înţeles că Rapid va ceda meciul Stelei
Iancu îl somează pe Dragomir să judece, la Comisiile Ligii, Cazul Valiza pe baza rechizitoriului DNA, nu să aştepte, ca FRF, verdictul instanţelor
Copos acuză că Timişoara a complotat cu Dragomir împotriva Rapidului
Becali îl ameninţă pe Dragomir cu demiterea din fruntea Ligii, "pentru că şi-a pierdut minţile, iar ce face el acum pentru Poli e caz de puşcărie"
Dinamo spune că Dragomir e cinstit, dar că decizia pro-Timişoara este incorectă şi anunţă că e dispusă să meargă pe mîna Rapidului la TAS

Acestea sînt ingredientele finalului de campionat în Liga 1. Oamenii din fotbal, vorba lui Dinu Gheorghe, au ajuns să fie mai răi ca niciodată, milioanele de euro din Liga Campionilor părînd că le-au luat minţile: Ce se va întîmpla pînă la final?

Titlul are toate şansele să se decidă la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, la Comisia de Disciplină, la Curtea Constituţională şi la Adunarea Generală şi mai puţin pe terenurile din Liga 1.

Jocurile de culise din fotbalul dîmboviţean, dezvăluite de presă şi negate cu vehemenţă de oficiali la vrema respectivă, au ajuns acum unelte de presiune folosite chiar de cei din fotbal. Planurile şi comploturile nu sînt de neglijat şi sînt puse în scenă cu o atenţie demnă de o cauză mai bună.

Cazul Varga-Bălan pare o telenovelă fără sfîrşit.
După ce Comisia de Disciplină a decis că fotbaliştii nu au avut drept de joc în partida cu Timişoara, iar Rapid pierde meciul cu 0-3, totul a sărit în aer. De-abia a început "distracţia"! Rapidiştii au anunţat că vor face recurs şi că vor merge pînă la TAS dacă va fi nevoie. Gigi Becali s-a erijat în cel mai aprins avocat al giuleştenilor, întîlnindu-se chiar cu George Copos pentru a pune la cale planul de bătaie. Lucrurile nu s-au oprit aici. S-a format o adevărată coaliţie împotriva Timişoarei, din care fac parte majoritatea formaţiilor cărora cele trei puncte date bănăţenilor nu le convin deloc.

Patronul timişorenilor, Marian Iancu, trimite şi el săgeţi pline de venin, fără a da  însă complet cărţile pe faţă. "E problema rapidiştilor dacă apelează la TAS. Eu nu aş face-o", avertizează misterios Iancu. "E dreptul lor să fie cît mai mulţi, să se adune. Cu atît mai mare va fi satisfacţia la final, cînd vom cîştiga şi vom fi mîndri că nu ne-au putut influenţa, nu au putut să strîmbe adevărul", a afirmat Iancu despre alianţa care s-a format împotriva echipei sale.

Gigi Becali anunţă că va propune marţi, la Adunarea Generală a Ligii, să se ia în discuţie înlocuirea lui Dumitru Dragomir. Pentru demiterea preşedintelui e nevoie de 10 voturi din 18 posibile. Pînă acum, coaliţia anti-Mitică ar număra 5 grupări ( Steaua, Rapid, Dinamo, Vaslui şi Urziceni), dar şeful din Ghencea anunţă că, de fapt, ar exista susţinerea a 13 echipe din Liga 1!

Iancu nu a rămas nici el dator, contracarînd cu celebrul "caz valiza". "De ce nu s-a judecat « cazul valiza» din punct de vedere sportiv? La FC Argeş de ce s-a judecat doar pe rechizitoriu şi a fost retrogradată, iar la Steaua se aşteapă o sentinţă?! Vreau să se judece Valiza în România sau la Lausanne. Eu cer respectarea regulamentului, nu retrogradarea Stelei".

Dumitru Dragomir s-a ţinut departe de aceste ameninţări pînă ieri cînd a făcut o dezvăluire-şoc: "Lumea nu înţelege că acum urmează Rapid-Steaua şi punctele îi sînt necesare Stelei. Să lăsăm să se joace partida şi să vorbim după aceea. Ce să facă Rapidul cu trei puncte? Întrebaţi-mă după meciul Rapid-Steaua". Preşedintele LPF nu a vrut să dea mai multe detalii, dar din declaraţia sa se înţelege clar că Steaua şi Rapid o pun de-un blat, iar lucrurile au fost date peste cap de "cazul Varga-Bălan".

Care este adevărul? Campionatul românesc se dispută corect? Mai sînt echipe care cîştigă doar pe teren? Soarta titlului se hotărăşte în birouri sau pe gazon?  Tu, suporterul român, ce crezi?

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (51)
 •  14 Aprilie 2010, 22:40

pt ce sugereaza mitica, blat la steaua -rapid, daca mai da si un arbitru miticist si incita suporterii celor 2 echipe, mitica trebuie imediat suspendat si arestat pt incitare la violenta, denunt calomnios, calomnie.

 •  14 Aprilie 2010, 18:21

Pacat ca Steaua are patron un MASCARICI ridicat de presa. Multumesc lui Dumnezeu ca a pus bine Carpatii iar mascariciul este in afara arcului muntos. M-a simt mai protejat in Timisoara. Ionel 4

 •  13 Aprilie 2010, 19:29

iancu de timisoara este singurul "om de afaceri" care a adus nenorociri si venin in fotbalul romanesc!se foloseste de timisoara ca brand,dar nu e un adevarat investitor, stie toata lumea ca banii timisoare sunt de la Primarie!!iancu,care dupa cum se aude un fost detinut,a adus toate scandalurile fotbalului romanesc si rautati! el s-a mutat la Laussan si toate punctele le ia la TAS, pe teren nu are capacitate!!vai de mama lui care l-a facut asa "umflat" si tuciuriu!ce ipocriti

Vezi toate comentariile (51)
Comentează