FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Toni Conceicao: „Simt că puteam să iau campionatul!” » Aflat în Cluj, lusitanul n-a fost invitat la petrecerea de titlu

Toni Conceicao a fost un antrenor iubit de jucători // FOTO: Raed Krishan
Toni Conceicao a fost un antrenor iubit de jucători // FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 14 mai 2019 15:57

Toni Conceicao (57 de ani), antrenorul care a adunat cele mai multe puncte în acest sezon cu CFR Cluj, 47, dar a fost demis în februarie, păstrează o urmă de regret: „Conducerea a decis să ne despărţim, dar sunt fericit pentru echipă şi pentru suporteri”. 

  Dan Petrescu nu a uitat de predecesorii săi la cârma echipei în acest sezon. „Meritul este al jucătorilor, dar şi al celor care au condus echipa înaintea mea. Trofeul ăsta trebuie împărțit cu aceşti antrenori care au fost aici. Edi Iordănescu a condus-o vreo două meciuri, Conceicao marea majoritate, Alin Minteuan a avut şi el cinci meciuri. Eu am fost un fel de atacant care trebuia să finalizez ce au început ei”, a spus tehnicianul campioanei.

A revenit apoi spunând că „ Toni Conceicao are cel mai mare merit, el a condus echipa mult timp. Ar trebui să îi trimitem medalia de campion”.

„Îi mulţumesc lui Dan, e simpatic, dar nu aştept nimic!”

Conceicao a fost la Cluj săptămâna trecută, dar nu a fost invitat şi nici nu a rămas la meciul cu CSU Craiova şi la sărbătorirea titlului, performanţă la care a avut o contribuţie majoră.

„Da, am fost acolo joi şi vineri, dar pentru alte probleme. Nu avea rost să mai rămân, eu nu mai sunt antrenorul echipei. În plus, trebuia să mă întorc acasă. Am urmărit meciul cu Craiova la televizor, am văzut şi bucuria jucătorilor de după partidă. Sunt mândru că am contribuit şi eu la acest titlu!

Dan Petrescu a fost simpatic şi îi mulţumesc pentru ce a spus despre mine. Am un mare respect pentru el. Nu aştept nimic, nici medalia de campion, dar sunt fericit oricum pentru echipă, pentru suporteri!”.

Nu şi-a primit banii

Surse din lumea fotbalului susţin că motivul vizitei la Cluj a lui Antonio Conceicao este strict financiar. El a venit să regleze problema restanţelor financiare pe care CFR mai are să i le achite. Antrenorul, demis în februarie 2019, mai avea contract până în vara lui 2020, dar în urma înţelegerii dintre părţi, ar mai avea de încasat aproximativ 120.000 de euro.

Deocamdată nu și-a primit banii. Cum relaţiile între conducere şi tehnician nu mai sunt cordiale, portughezul nici nu a dorit să rămână la meciul cu Craiova, cel în urma căruia echipa a cucerit un nou titlu.

Conceicao a adăugat: „Eu am conştiinţa împăcată, am făcut tot ce am putut mai bine pentru club, pentru echipă. Nu este vina lui Petrescu că am fost îndepărtat. Conducerea a decis aşa şi nu mai vreau să discut despre asta. Eu simt că dacă rămâneam aş fi putut să câştig campionatul. Pentru că la CFR este o echipă extrem de valoroasă.

Am avut un început de an mai greu, dar băieţii şi-ar fi revenit, pentru că formează cea mai puternică echipă din campionat. Dar asta a fost hotărârea conducerii şi nu-mi rămâne decât să merg pe drumul meu. Vreo şase dintre jucători mi-au trimis mesaje de felicitare, la fel şi foarte mulţi suporteri. Înseamnă că am lăsat ceva în urma mea şi asta e cea mai mare satisfacţie!. Le doresc baftă în continuare!”.

47dintre cele 54 de puncte cu care CFR a încheiat sezonul regulat au fost obţinute în mandatul de 23 de etape al lui Conceicao: 13 victorii, 8 remize şi două înfrângeri

Vezi și: EXCLUSIV George Țucudean anunță hegemonia totală a CFR-ului: „Cine să ne oprească la anul?”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează