FOTBAL  »  Superliga  »  POLI IAȘI

VIDEO Ce le-a cerut Tony da Silva jucătorilor săi, înainte de Poli Iași - FCU Craiova: „Jucați cu inima caldă și mintea rece!”

Tony da Silva (dreapta),  înainte de debutul pe banca lui Poli Iași, foto: Facebook
Tony da Silva (dreapta), înainte de debutul pe banca lui Poli Iași, foto: Facebook

Articol de - Publicat sambata, 06 aprilie 2024 17:01 / Actualizat sambata, 06 aprilie 2024 17:26

Noul antrenor principal al Politehnicii Iași, Anthony „Tony” da Silva, va debuta luni pe banca moldovenilor, la meciul contra FC U Craiova 1948, iar sâmbătă a susținut conferința de presă premergătoare partidei.

  • Poli Iași - FCU Craiova se va disputa luni, 8 aprilie, de la 17:30. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Orange Sport 1, Prima Sport 1 și Digi Sport 1.

Portughezul a precizat la ce a lucrat pentru a trezi echipa pe care o conduce: „În puține zile era greșit să schimb ceva fizic, tactic. Am încercat să dau câteva idei având în vedere caracteristicile jucătorilor. Cel mai important e să joace fotbal cu plăcere, cu curaj, cu zâmbetul pe buze. Le-am zis să joace cu inima caldă și mintea rece. Trebuie să transpirăm, să ne dăm sângele și la sfârșit sută la sută vom zâmbi.”

Ce a avut și ce a pierdut Becali » Fostul atacant de la FCSB, „dublă” în 5 minute la noua echipă
REUȘITE
Ce a avut și ce a pierdut Becali » Fostul atacant de la FCSB, „dublă” în 5 minute la noua echipă

VIDEO. Tony da Silva, înainte de Iași - FCU Craiova: „200 la sută va fi bine!”

Tehnicianul s-a arătat extrem de optimist că va redresa corabia ieșeană: „Am 200 la sută încredere că o să fie bine! Dacă nu aveam încredere, nu eram aici, eram acasă, cu familia. Dorm liniștit, zâmbim” a precizat Tony, care a precizat că jucătorii săi nu l-au carotat pe fostul antrenor, Leo Grozavu.

„Lipsa rezultatelor duce la schimbarea antrenorului. Nu dai afară 30 de jucători. Nu a ieșit, dar nu pentru că nu au vrut să ajute alt antrenor, nu pentru că nu au vrut să fie concentrați, să dea mai mult pe teren.

Am găsit bărbați, profesioniști, care vor să schimbe ceva, îi doare și pe ei că nu au fost rezultate. Am simțit că echipa are voința de a schimba lucrurile. O să fie greu, dar mergem cu încredere, cu voință. Ce nu e greu în viață?”

Tony s-a referit și la duelul cu oltenii: „Va fi un meci important pentru tot orașul, pentru jucători, staff. Va fi un meci de fotbal, nu un război. Eugen Trică e foarte bun prieten al meu. E ca mine, bătăios, muncitor. El știe mai bine decât mine cu mingea la picior, eu eram muncitor.

Îi doresc tot succesul din lume, dar luni vreau să câștig. Ar fi lipsă de respect din partea mea să vorbesc despre problemele Craiovei. Eu nu controlez ce se întâmplă acolo”, a precizat tehnicianul, la conferința de presă.

Bordeianu, înainte de meciul cu FCU Craiova: „S-a schimbat atmosfera la echipă!”

Prezent la conferință, experimentatul mijlocaș Mihai Bordeianu a spus că Tony a schimbat atmosfera la echipă: „Ne așteaptă un meci dificil, dar săptămâna asta ne-am pregătit bine și suntem încrezători că putem debloca situația. Fiind și primul meci acasă de după o lună și o săptămână sunt foarte încrezător că vom obține cele trei puncte.

Cred că vom avea o cu totul altă atitudine la meciul de luni față de ultimele partide. Săptămâna asta a fost foarte bine, a fost o altă stare de spirit în cadrul echipei, o altă atmosferă. O să fie bine, am încredere că lucrurile se vor schimba”.

Fotbalistul a mai precizat că „nu pot să dau explicații legate de ceea ce s-a întâmplat până acum. Lucrurile au trecut, important e ce vom face de acum înainte. Am sperat că învățăm din greșeli, dar lucrurile s-au repetat. Nu au fost probleme fizice. Să stăm acum să plângem, nu facem nimic. Nu trebuie să ne gândim la problemele Craiovei. Trebuie să ne uităm la pătrățica noastră”, a adăugat jucătorul, la conferința de presă.

Match Quiz FCSB - Universitatea Craiova

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Universitatea Craiova și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri:

Oltenii spun că nu joacă, dar Alexandru Mitriță a venit la București
FCSB - CSU CRAIOVA
Oltenii spun că nu joacă, dar Alexandru Mitriță a venit la București
Anomalia din programul etapei 4 din play-off » Când se joacă CFR Cluj - FCSB
PROGRAM
Anomalia din programul etapei 4 din play-off » Când se joacă CFR Cluj - FCSB

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
relu_u
relu_u  •  07 Aprilie 2024, 15:33

Hai ȘTIINȚA! Suntem alături de tine și la greu!

emilian_din_iasi
emilian_din_iasi  •  07 Aprilie 2024, 08:38

Sa speram ca le-ai ridicat moralul, Tony !!! ca altfel nu ai ce sa i inveti in etapele ramase...daca ne salvezi, sper sa ramai si din vara!! Sper din suflet, sa fii un antrenor care sa aiba succes la noi !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează