FOTBAL  »  Superliga  »  INEDIT

TOP 10 ciudățenii ale sezonului » Ce premieră a bifat Mulțescu în carieră + cum n-a avut Viitorul jucător în top 10 al tinerilor!

Articol de , - Publicat duminica, 18 iunie 2017 09:00

Acest campionat a fost unul dintre cele mai spectaculoase din ultimii ani, iar competiția a fost condimentată cu diverse evenimente: unele amuzante, altele stranii, însă toate interesante, acestea întregind un tablou al Ligii 1 unde campioana se va decide la TAS.

Gazeta a strâns cele mai ciudate 10 evenimente din Liga 1 2016/2017.

1. Au fugit de trofee!

"Steaua nu se refuză" este una dintre cele mai cunoscute vorbe printre fotbaliștii din Liga 1, însă nu de fiecare dată alegerea ei este cea mai înțeleaptă decizie. Harlem Gnohere, Wilfred Moke și Florin Tănase au fost jucători care s-au transferat la FCSB la începutul sau în timpul sezonului precedent, iar fiecare a ratat câte un trofeu: Dinamo, de unde a venit Gnohere, a câștigat Cupa Ligii, Voluntari, fosta echipă a lui Moke, a câștigat Cupa, iar Viitorul, de unde s-a transferat Tănase, a câștigat campionatul. 

2. Țucudean și Morar, campioni și retrogradați!

George Țucudean și Vlad Morar au fost doi jucători care au impresionat în prima parte a sezonului, însă jucau pentru echipe care aveau șanse mici să se salveze de la retrogradare: Pandurii și ASA Tg. Mureș. Hagi a decis să îi aducă la Viitorul pe cei doi și aceștia au bifat o performanță rară: au jucat în același sezon atât pentru echipa campioană, cât și pentru echipe retrogradate: Pandurii și ASA Tg. Mureș. 

3. Hamed, dublă retrogradare!

Yasin Hamed, 17 ani, a fost achiziționat de CFR atât datorită valorii sale, dar și pentru vârsta foarte fragedă pe care o are. Cu toate acestea, la primul său sezon de Liga 1 a avut un mare ghinion. A "reușit" să evolueze pentru două echipe care au retrogradat: ASA Tg. Mureș și Pandurii Tg. Jiu. 

4. Golgeterii nu s-au schimbat din iarnă!

Clasamentul celor mai buni marcatori din iarnă îi situa pe primele două locuri pe Azdren Llullaku, cu 16 goluri, și Cristi Bud, cu 11 reușite. Chiar dacă din iarnă și până la finalul campionatului s-au disputat peste 15 etape, topul marcatorilor a rămas intact, cu Llullaku și Bud pe primele două poziții, cu același număr de goluri!

5. Mulțescu a terminat un campionat în premieră!

Gheorghe Mulțescu, 65 de ani, este recunoscut ca unul dintre cei mai nestatornici antrenori români, tehnicianul bifând 16 echipe în ultimii 14 ani. La începutul sezonului, cei de la CSU Craiova au decis să îl instaleze pe bancă pe Mulțescu, însă puțină lume se aștepta ca acesta să termine sezonul pe banca oltenilor. Și totuși Mulțescu a terminat sezonul pe banca echipei din Craiova, bifând pentru prima dată în carieră această "performanță". 

6. Golofca, golgeter după o palmă

Unul dintre momentele care au marcat acest sezon competițional a fost conflictul dintre antrenorul Leo Grozavu și Cătălin Golofca, de la FC Botoșani. Tehnicianul și-a plesnit elevul în timpul meciului de la Giurgiu, pierdut cu 0-3 de Botoșani, iar imaginile au născut un scandal monstru. Întâmplare sau nu, după acest eveniment, Golofca a devenit unul dintre cei mai buni jucători din campionat și a reușit să ajungă golgeterul play-out-ului.

7. Viitorul, fără jucător în TOP 10 al tinerilor

Gheorghe Hagi a reușit să câștige campionatul cu echipa cu cea mai mică medie de vârstă din campionat, iar strategia constănțenilor este, în primul rând, promovarea tinerilor din Academie. Cu toate acestea, surprinzător, niciun jucător care a bifat minute din lotul lui Hagi nu s-a încadrat în topul celor mai tineri jucători din Liga 1 care au evoluat în acest sezon. Iată lista celor mai tineri jucători utilizați: 1. Markovici (Craiova), 2. Screciu (Craiova), 3. Tornyai (ASA), 4. Hamed (Pandurii), 5. Bârzan (Craiova), 6. Cherteș (ASA), 7. Sântean (Timișoara), 8. Moruțan (Botoșani), 9. D. Vlad (Craiova), 10. Ad. Moldovan (Iași). 

8. Gaz - Botoșani, spaima spectacolului!

Gaz Metan și FC Botoșani nu au fost două echipe defensive în sezonul proaspăt încheiat, formațiile lui Grozavu și Pustai clasându-se undeva la mijlocul clasamentului în ceea ce privește golurile marcate. Cu toate acestea, cele două s-au întâlnit de 4 ori, de două ori în campionatul regulat și de două ori în play-out. Toate partidele s-au încheiat cu 0-0! 

9. FCSB a pierdut titlul cu ultima clasată

Trupa lui Gigi Becali ar fi câștigat campionatul dacă ar fi putut să obțină mai mult de două puncte din cele două întâlniri din campionat cu echipa cu cele mai puține puncte. FCSB a terminat de două ori la egalitate împotriva trupei din Tg. Mureș, de fiecare dată 1-1. 

10. Paradoxurile Dinamo și CSU

Dinamo, 16 străini, și CSU Craiova, 15 străini, au fost echipele care au utilizat cei mai mulți jucători de altă naționalitate, iar acesta este un lucru surprinzător câtă vreme echipa U19 a celor de la Dinamo a câștigat campionatul la această categorie de vârstă, în timp ce echipa Craiovei de U17 a ieșit campioană. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
368023036732853
Iuga Mircea  •  19 Iunie 2017, 06:42

Ati uitat de ACS POLI TIMISOARA ,care a luat startul cu -14 puncte si buget de liga a doua si s-a salvat de la retrogradare!!!!!!!!!!!!!!dar nu era pe placul gsp-istilor si i-ati omis din primii 10!!!!!!!!!!!

prazburg1948
prazburg1948  •  18 Iunie 2017, 20:08
Postat de whiteredarad pe 18 Iunie 2017, 11:54

Interesante chestii, insa una este chiar aiurea, cea cu clasamentul tinerilor. Cine drk ii pune acolo pe Barzan, Chertes, Santean si Moldovan (Iasi0 si este atata dce orb incat sa nu il vada pe Coman sau Nedelcu ( si mai sint cativa ,la Viitorul..)? E o "facatura" de neradmis, o prostie a autorului

Autorul i-a pus pe lista dupa varsta jucatorilor, Markovici fiind cel mai tanar.

whiteredarad
whiteredarad  •  18 Iunie 2017, 11:54

Interesante chestii, insa una este chiar aiurea, cea cu clasamentul tinerilor. Cine drk ii pune acolo pe Barzan, Chertes, Santean si Moldovan (Iasi0 si este atata dce orb incat sa nu il vada pe Coman sau Nedelcu ( si mai sint cativa ,la Viitorul..)? E o "facatura" de neradmis, o prostie a autorului

Vezi toate comentariile (3)
Comentează