FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CSMS IAŞI, DUMINICĂ, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO ŞI M.GSP.RO

Topul Forbes atacă Dinamo » Trei milionari vor să investească în formaţia din Ştefan cel Mare

Articol de - Publicat vineri, 27 iulie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 27 iulie 2012 02:00

Diverşi oameni de afaceri, precum Bobby Păunescu, Dan Adamescu şi Ionuţ Negoiţă, sondează piaţa pentru a deveni acţionari ai grupării după plecarea lui Cristi Borcea


Cristi Borcea a părăsit grupul conducătorilor de la Dinamo, au rămas Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu, care spun că nu au luat şi nu iau în considerare, pe moment, cooptarea unui al treilea acţionar. Dar sînt deja oameni de afaceri ce sondează piaţa, interesîndu-se de posibilitatea de a veni şi de a investi la club.

Printre ei sînt trei, businessmen puternici din ţară, oameni avuţi şi influenţi, atît în afaceri, cît şi pe linie politică: Bobby Păunescu (37 de ani), Ionuţ Negoiţă (37 de ani) şi Dan Adamescu (63 de ani). Primul a mai avut afaceri cu şefii din Ştefan cel Mare şi este recunoscut, în cercul său de prieten, ca dinamovist. Mai mult, mogulul media a asistat, din public, la conferinţa de adio a lui Cristi Borcea, ţinută luni după-amiază. A fost atent, în tăcere, la cele 93 de minute de discuţii, după care s-a retras. Negoiţă este un mai vechi sponsor al clubului, pe lîngă parteneriatele oficiale cu Dinamo, mai avînd şi iniţiative individuale, în sensul că oferă prime echipei în preajma anumitor meciuri. Adamescu este un alt om de afaceri gen "low profile", unii îl numesc "miliardarul fără chip", iar de curînd s-a vehiculat ideea că ar putea să preia Oţelul Galaţi.


Cine este Adamescu:
- Ocupă locul 4 în topul Forbes 500 Miliardari 2011, avînd o avere estimată la 950 de milioane de euro.
- Are afaceri în construcţii, energie, imobiliare, media, asigurări, industria hotelieră etc.
- Deţine, printre altele, Unirea Shopping Center, Astra Asigurări şi Flamingo. El mai are acţiuni la hotelurile Pullman, Intercontinental şi Rex.

Cine este Păunescu
- Este cel mai bogat român sub 40 de ani şi se clasează pe poziţia 15 în clasamentul Forbes 2011, avînd o avere estimată la 200-220 de milioane de euro.
- Numele lui se leagă de industria media, energie şi imobiliare. E proprietarul ziarelor Evenimentul zilei, Capital, Curierul Naţional, Gazeta de Sud şi B1 TV.
- Totodată, Bobby este şi regizor, şi scenograf, a înfiinţat în martie o casă de producţie în SUA, Solar Pictures.

Cine este Negoiţă
- Împreună cu fratele său, Robert, primarul sectorul 3 din Capitală, are o avere estimată la aproape 70 de milioane de euro, conform Forbes 2011, ocupînd locul 69 în acest clasament.
- Cei doi fraţi conduc afaceri în domeniul imobiliar, hotelier, media şi cel al tipografiilor. Sînt proprietarii grupului de firme Rin.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (146)
ciocaneanu
ciocaneanu  •  08 August 2012, 12:04

Ne-a ferit D-zeu cel bun de flagelul behaitor. L-am avut si noi pe Turcu dar experienta nu se va repeta, pe cind altii s-au pricopsit cu ciobanul din Pipera pe vecie. Sa scuip in sin, Doamne fi laudat!

the_rite
the_rite  •  27 Iulie 2012, 12:33
Postat de starchild pe 27 Iulie 2012, 11:03

Foarte acrii ... mereu am fost invidios pe dinamovisti ... trofee mai multe, fani mai mutli, prestigiu mai mare, bugete mai mari ...:))

Da bai, absolvent de BAC la Palat... Strugurii sunt acri...(i)....!! Ce-nseamna d-le fuduleala de neam prost!

starchild
starchild  •  27 Iulie 2012, 11:03
Postat de wollt.. pe 27 Iulie 2012, 10:46

acrii strugurii ? cum era melodia aia ? "jiji sus pe "maibach" ?

Foarte acrii ... mereu am fost invidios pe dinamovisti ... trofee mai multe, fani mai mutli, prestigiu mai mare, bugete mai mari ...:))

Vezi toate comentariile (146)
Comentează