FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFERURI

Torres la Liverpool!

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 iunie 2007 00:00

Rafa Benitez are un superjucator: Fernando Torres, copilul teribil al lui Atletico Madrid, care costa 36 de milioane de euro

Liverpool a dat lovitura. Dupa o saptamina de negocieri, clubul insular s-a inteles cu Atletico pentru Fernando Torres, 82 de goluri in 212 meciuri in tricoul alb-rosu. Va plati 36 de milioane, transfer-record pe "Anfield", dar cu 4 milioane mai putin decit clauza de reziliere a contractului jucatorului. si asa redusa de madrileni, de la 90 la 40 de milioane.

Rafa Benitez, managerul lui Liverpool, era ingrijorat: "Noi nu luam pe nimeni. Tratam cu un fotbalist, o luna, doua, sase si tot il pierdem. Vreau sa vad un acord incheiat". In sfirsit, are un nume mare. Patronii lui, americanii Gillett si Hicks, n-au fost zgirciti. Poate fi multumit.

"Daca va fi sa plec din Spania, mi-ar placea sa joc in Anglia", spunea atacantul in virsta de 23 de ani, caruia i s-a pregatit la Liverpool un salariu anual de 5 milioane de euro, dublu fata de cel actual. Suporterii lui Atletico au protestat impotriva vinzarii sale, insa Miguel Angel Gil, principalul actionar al gruparii iberice, a afirmat: "Nimeni nu e de neinlocuit. Nici macar Torres".

Garcia pleaca
Atletico ii va lua si un jucator lui Liverpool, pe Luis Garcia, dar aceasta tranzactie e independenta de transferul lui Fernando Torres. Liverpool ar fi vrut sa-l vinda pe Djibril Cisse, adus in 2004 la 20 de milioane, dar madrilenii l-au dorit pe Luis Garcia. Cumparat cu 10 milioane in 2004 de la Barca, mijlocasul de 29 de ani s-a accidentat grav in ianuarie, suferind o ruptura de ligamente incrucisate la genunchiul drept si pierzind restul sezonului. "Cormoranii" vor primi 6 milioane pentru el.

Forlan luat
Din afacerea Fernando Torres, Atletico iese foarte bine. Il are deja acontat pe Forlan, 28 de ani, atacantul lui Villarreal. Uruguayanul avea o clauza de 23 de milioane, dar suma de transfer va fi, estimeaza presa iberica, in jur de 18 milioane. Iar Forlan nu va fi singurul achizitionat. Urmeaza mijlocasul argentinian Riquelme (29 de ani), tot de la Villarreal, pentru 8 milioane. si portughezul Ricardo Quaresma (23 de ani), extraordinara aripa a lui FC Porto, care va costa 20 de milioane de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează