FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

"Tot CFR"

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 ianuarie 2008 00:00

Andone e convins că echipa sa a făcut cele mai tari transferuri din iarnă, aducînd doi jucători de Liga Campionilor: Dorsin şi Hirschfeld

- Domnule Andone, care ar fi concluziile după primul cantonament?
- Sînt mulţumit cum s-a muncit. Nu sînt satisfăcut de rezultatele din amicale, dar, mai ales, de faptul că n-am înscris. Avem totuşi al doilea atac din Liga I. Anul trecut, în vară, am înscris foarte multe goluri. Ne lipseşte Didy, care a fost golgeterul stagiului de pregătire din Austria. Dar nu cred că CFR-ul stă într-un singur jucător. De asta sîntem aici, să căutăm soluţii. Căutăm al doilea vîrf şi să-l readucem în formă pe Fabbiani.

- Ce se întîmplă cu "Căpcăunul"?
- Este ieşit din formă, mai ales la amicale. Acum, e prea mult spus ieşit din formă. E un început de pregătire în care s-a acumulat probabil şi oboseală. Aşa s-a întîmplat şi anul trecut. El intră mai greu în ritmul unui campionat. N-am ce să-i reproşez, poate doar atitudinea din meciul al doilea, că n-a intrat la bătaie, să-şi facă antrenamentul. Dar poate şi eu m-aş fi ferit la un meci ca acela, ca să nu-mi rupă vreunul piciorul. S-a jucat foarte dur, mai ales în prima repriză cu Kiev.

- Lotul pentru următorul stagiu, cel din Cipru, va suferi modificări?
- O să fie aproape sigur lotul care a făcut deplasarea în Antalya, plus doi - trei dintre jucătorii ivorieni. O să pierdem doi jucători, fiindcă Deac va pleca la lotul de tineret şi va ajunge la Larnaca numai pe 6 februarie. Şi Dorsin este convocat la "naţionala" Suediei, care va juca la Istanbul, cu Turcia.

"Peralta e un număr 10"

- Aţi cristalizat formula din atac? Aţi încercat mai multe variante.
- Încă nu, pot apărea surprize. După părerea mea, pot să joace în atac Diego Ruiz cu Semedo sau Diego Ruiz cu Dubarbier. Încă n-am o formulă fixă. Am încercat şi cu Trică, şi cu Semedo pe postul de al doilea vîrf. O să încerc şi cu Dubarbier, în următorul meci. Peralta nu este vîrf, asta-i clar. E numărul 10. După numai 5 zile de pregătire, el a intrat cu Arsenal cu două pase de gol şi o ocazie. Jucător cu experienţă, a trecut prin Europa, a intrat bine în ritm după 30 de zile de pauză.

- Unde îl vedeţi jucînd?
- Pe părţile laterale mai puţin, ci doar în centru. Dacă joci 4-4-2 clasic, să joace lîngă un mijlocaş central defensiv. Sau poate să evolueze în 4-2-3-1 în spatele vîrfului central. Sau mai poate juca în 4-4-2 cu mijlocaşii centrali aşezaţi în romb, să fie capătul de sus al rombului, în spatele celor două vîrfuri. Dar, în primul rînd, trebuie să fie pregătit.

"Nu-i cunosc pe străinii Stelei"

- Ce retur de campionat anticipaţi?
- Foarte greu. Nu luăm în calcul distanţa de 5 puncte. Noi plecăm de la 0 şi dacă terminăm la egalitate cu o altă echipă returul, înseamnă că sîntem campioni. Important va fi începutul de campionat. Aici trebuie să fim atenţi, din cauza faptului că noi anul trecut nu am avut un start foarte bun. Acum avem Craiova şi Buzăul acasă, Steaua şi Poli Iaşi în deplasare. Va fi foarte greu. În primul rînd, cel mai important meci pentru noi este cel cu Craiova. Universitatea e o echipă bună.

- Contracandidatele s-au întărit. Steaua a transferat sud-americani, Rapid l-a luat pe Pancu...
- Da, s-au întărit. Steaua s-a axat pe jucători străini. Cred că vor fi jucători de calitate. Jucînd în "naţionalele" ţărilor lor sau la echipe mari, sînt convins că vor putea ajuta Steaua. Nu i-am văzut pe teren niciodată, dar sînt sigur că au fost urmăriţi. Nimeni nu ia la întîmplare jucători.

- Torje la Dinamo.
- E un transfer bun, ca şi cel al lui Mansour. Sînt jucători tineri, Dinamo are o altă politică. Ei s-au axat pe jucători români.

- Contestatarii CFR-ului spun că străinii de aici sînt de mîna a doua, dar cu ei aţi dominat turul. Ce le-aţi răspunde?
- Eu nu vreau să comentez răutăţile unora. Locul din clasament şi jocul etalat sînt argumentele noastre. Poţi fi pe primul loc, să conduci campionatul la un moment dat. Şi Vasluiul a fost lider. Dar cînd jocul ne-a dus acolo şi nu întîmplarea, nu mai e nimic de comentat. Fiecare poate spune ce vrea. Eu ştiu ce am în mînă.

- Care vi se pare cel mai reuşit transfer din iarnă în Liga I?
- Cînd aduci doi jucători de grupele Ligii Campionilor, mă refer la Hirschfeld şi Dorsin, cred că CFR a avut cea mai bună campanie.

Rezultatele CFR-ului în Antalya
0-0 cu Energie Cottbus (locul 17 în Germania I)
0-2 cu Arsenal Kiev (locul 10 în Ucraina I)


"Hirschfeld e un portar cu reflexe, cu experienţă, care ţine apărarea în priză, vorbeşte tot timpul cu fundaşii. Sînt convins că ne va ajuta în acest retur"

"Dorsin are joc de cap interesant, picior stîng bun, dă siguranţă apărării. Ştie jocul, a lucrat mult tactic, se vede după cum se aşază în teren"

"Dubarbier are calităţi foarte bune, dar nu şi experienţă. Viteza e principala lui calitate. Nu e fricos deloc, ceea ce e foarte bine"

"Pe Ruiz l-am adus ca să aibă şi Fabbiani concurenţă pe măsură. Are un joc extraordinar de cap, însă e mai puţin tehnic. Prevăd că va da 7-8 goluri în 2008"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează