FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Tot mai aproape de casă » FCSB vrea să fie iar Steaua: Argăseală a negociat cu reprezentanții CSA

Steaua e aproape să se întoarcă în Ghencea, acolo de unde a plecat pe 3 iulie 2015, cînd Clubul Sportiv al Armatei i-a cerut să elibereze baza de pregătire
Steaua e aproape să se întoarcă în Ghencea, acolo de unde a plecat pe 3 iulie 2015, cînd Clubul Sportiv al Armatei i-a cerut să elibereze baza de pregătire

Articol de - Publicat joi, 10 septembrie 2015 00:00

Argăseală s-a întîlnit ieri cu reprezentanții CSA Steaua pentru a discuta revenirea echipei în Ghencea și folosirea siglei. La final, ambele părți au anunțat că tratativele au fost un succes și că în zilele viitoare se va semna un acord în acest sens.

Așa cum Gazeta a anunțat în numărul de ieri, roș-albaștrii vor să se întoarcă acasă, pe stadionul din sectorul 6 al Capitalei. Plecarea din Ghencea nu a fost benefică nici clubului patronat de Becali, care a ajuns să joace meciurile pe Arena Națională cu doar cîteva mii de fani în tribune, dar nici Armatei, care se vede nevoită să îngrijească o bază de pregătire ce nu produce nimic. În aceste condiții, cele două părți s-au întîlnit ieri dimineață.

Valeriu Argăseală a discutat aproape două ore cu George Boroi, președintele CSA Steaua. La finalul tratativelor, amîndoi s-au declarat mulțumiți, spunînd că există posibilitatea ca formația lui Becali să se întoarcă în Ghencea, dar și să poată folosi sigla inițială, pe care roș-albaștrii au pierdut-o în decembrie 2014.

"În cadrul întîlnirii, au fost reluate discuțiile privind o viitoare colaborare între cele două cluburi, avînd ca teme principale: reglementarea problematicii legate de folosirea mărcii și revenirea echipei de fotbal în complexul Ghencea. Cele două părți au convenit că viitoarea colaborare se va face în conformitate cu prevederile legale în vigoare și cu Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție din 3 decembrie 2014. În perioada imediat următoare vor fi stabiliți termenii concreți ai colaborării", se arată într-un comunicat al CS al Armatei.

În ceea ce privește închirierea bazei de pregătire, lucrurile sînt simple, CSA dorește aceiași termeni ca și înainte. Adică echipa de fotbal să achite 24.400 de euro pentru fiecare meci disputat pe stadionul Ghencea, urmînd să impună și un număr minim de partide pe care să le dispute într-un sezon pe arena respectivă.

Prețul este similar cu cel pe care steliștii îl plătesc pe Arena Națională, însă aici ar beneficia și de terenurile de antrenament, fără a mai fi nevoiți să închirieze baza de la Mogoșoaia.

Sigla, procent sau o sumă anuală

Referitor la siglă, cele două părți nu au avut prea mult de discutat. Sigla nu este încă evaluată și în aceste condiții nu se poate stabili un preț pentru ea. Totuși, CSA nu dorește să o cedeze definitiv, dorind doar să o închirieze.

Pentru acest lucru, conducătorii Clubului Sportiv al Armatei au două variante. Fie vor un procent din toate încasările echipei de fotbal, inclusiv din drepturile TV sau din transferuri, fie vor fixa un preț fix pe care "militarii" să-l achite sezonal. Referitor la siglă, negocierile vor continua după ce aceasta va fi evaluată de o firmă de specialitate.

"A fost o primă rundă de negocieri, la invitația Armatei, sperăm să găsim o soluție cît mai repede și echipa să revină în Ghencea. E posibil să ajungem la un consens în următoarele două sau trei zile"
Valeriu Argăseală, președinte Steaua

"Pînă la o solutie definitivă legată de marcă, încercăm să găsim o soluție legală de colaborare și de folosire a bazei din Ghencea"
Valeriu Argăseală, președinte Steaua

"E normal să se găsească soluții legale, toată lumea vrea să fie liniște. Nu e o telenovelă ce se întîmplă. Există o decizie obținută în instanță și trebuie respectată. Și noi, și FC Steaua dorim să batem palma"
George Boroi, președinte CSA Steaua

173 de zileau trecut de la ultimul meci pe care Steaua l-a disputat în Ghencea. S-a întîmplat pe 22 martie 2015, cînd roș-albaștrii au bătut-o pe Viitorul cu 4-1

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează