FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Traian Marc a dezvăluit cele două obiective ale lui Dinamo: ”Luptăm pentru podium în 2015 şi Cupa Ligii”

Marc a fost adus în vară în Ștefan cel Mare, după ce Dinamo l-a mai vrut în alte două rînduri pe jucător
Marc a fost adus în vară în Ștefan cel Mare, după ce Dinamo l-a mai vrut în alte două rînduri pe jucător

Articol de - Publicat luni, 15 decembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 14 decembrie 2014 22:19

Traian Marc a mărturisit că Dinamo se bate în retur pentru primele 3 locuri şi vrea să cîştige Cupa Ligii.

"Împăratul" din meciul cu Petrolul (0-0) a mai salvat cîteva goluri ca şi făcute în ruşinea cu Astra (1-6), iar sîmbătă seară a fost providenţial cu U Cluj (3-2 după penalty-uri), în timpul regulamentar şi la loviturile de departajare.

Traian Marc, 31 de ani, a făcut iar minuni, blocînd trei situaţii mari de gol ale ardelenilor, după care a parat două penalty-uri, în faţa lui Stojanovici şi Skvorc.

Ajuns acasă, la Braşov, goal-keeperul despre care Danciu-gol a spus că "am avut în el un Helmuth Duckadam" a povestit ce-l motivează pentru 2015.

- Traian, ai fost iar erou pentru Dinamo. Cum te simţi?
- Nu vreau să pară şablon, dar chiar e foarte important că am cîştigat meciul! Era vital să mergem în semifinalele Cupei Ligii. Ca imagine, ca prestigiu, ca tonus pentru noi.

"Comentariile răutăcioase nu le bag în seamă"

- Au fost momente cînd oamenii de fotbal te-au criticat. Te-a motivat?
- Chiar nu mi-a păsat ce s-a spus sau s-a scris despre mine. Contează cine o face. Or, eu mă simt apreciat la Dinamo, de colegi, de antrenori, de şefi, de suporteri, altceva nu simt. Nu am băgat în seamă ce s-a zis, au fost comentarii răutăcioase, probabil nu cît să dea în mine, ci-n club.

- Ce urmează pentru echipă în 2015?
- În primăvară, vrem să refacem terenul pierdut în campionat. Trebuie să urcăm în clasament, nu ne onorează poziţia de acum. Este o obligaţie să ajungem şi să încheiem sezonul pe podium.

"Trebuie să rezişti mereu presiunii"

- Vă motivează? Poate unii dintre jucători se gîndesc că, oricum, Dinamo nu poate juca în Europa din cauza insolvenţei.
- Cînd eşti la un club de nivelul lui Dinamo, nu contează insolvenţă, neinsolvenţă, trebuie să lupţi să fii cel mai bun, cu multă seriozitate şi devotament. Un loc în primele 3 din România este realizabil. Iar lotul nostru are valoare, nu mă interesează ce spun unii sau alţii. Trebuie să rezistăm mereu presiunii. Ceea ce nu te doboară te face mai puternic, da? Am rezistat cu U Cluj, am învins, vrem trofeul Cupei Ligii.

- Visaţi o finală cu Steaua?
- Nu mă interesează cu cine jucăm, tot ceea ce contează este să învingi. Doar numele celui ce cîştigă este ţinut minte.

"O menţiune specială pentru Cristi Bobar, care m-a motivat prin a spune la o emisiune la Look TV că sînt cel mai bun portar din Liga 1 la jocul de picior şi are încredere în mine. Recunosc, vorbele din suflet mă motivează" (Traian Marc, portar Dinamo)

"Ţintim trofeul. I-am zis lui Traian Marc că ne va scoate în acest meci, ştiam că are o capacitate extraordinară de a se concentra la penalty-uri. E foarte bun în situaţii limită" (Vali Lazăr, mijlocaş Dinamo)

"Traian a făcut un meci mare, l-am felicitat toţi, e un model pentru noi, cei tineri. Mi-aş dori un Derby de România în finală, iar noi să cucerim trofeul" ( Patrick Petre, mijlocaş Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

"Vă vreau urlînd!"
Danciu-gol a spus că Matei poate fi luat ca etalon pentru viitor, Cosmin fiind extrem de implicat în meci, urlînd de cîteva ori la colegi. "Aşa vreau să-l văd pe fiecare dintre jucătorii lui Dinamo. Am încercat să le redau moralul băieţilor după eşecul de la Giurgiu. Îmi doresc fotbalişti cu atitudine la fiecare meci", a comentat antrenorul.

Danciu-gol, propus tot ca antrenor
Ultimul meci ca antrenor al lui Dănciulescu, fix la o lună de cînd fusese instalat în fruntea staff-ului tehnic. Era uşurat la finele partidei. "Mai am mult pînă voi fi antrenor. Nu ştiu ce va fi, lăsaţi-ne să ne bucurăm un pic de această calificare, apoi se vor clarifica si restul problemelor. Sărbători fericite!", a comentat "Corbul". Vali Lazăr a propus conducerii ca Danciu să continue în funcţie: "Sperăm să meargă mai departe cu noi. A arătat că se pricepe în această meserie. Poate va ajunge la un acord cu şefii şi va continua cu echipa".

Inbox
- Bilinski a fost schimbat în minutul 82, după o evoluţie ştearsă, dar Dănciulescu l-a apărat după meci: "A încercat, a avut şi oportunităţi de a marca, dar a avut neşansă. A ajutat mult".
- Lemnaru, căpitanul Clujului, ex-atacant Dinamo: "Rezultat injust, dar felicităm adversarii pentru calificare. U Cluj a dominat meciul de la un capăt la altul".
- Patrick Petre a acuzat suprafaţa de joc: "A fost un teren slab, moale, ne-a pus mari probleme. Era presiune după eşecul de la Giurgiu, dar am salvat o parte a sezonului".
- Cosmin Contra nu i-a uitat pe dinamovişti: "M-a surprins eşecul acela de la Giurgiu, mi-a părut rău de Ionel Dănciulescu, ştiu cît suflet pune pentru fotbal, dar trebuie să înţeleagă că fotbalul are şi momente, neplăcute, de acest gen".

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (9)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Decembrie 2014, 00:33
Postat de caminero pe 15 Decembrie 2014, 10:00

Dacă ăia care susţin Realul strigă "Hala Madrid!", noi, după penaltyurile cu Clujul, am putea striga la rîndul nostru "Hala Traian!" :D :D :D :D Personal, aş vrea să-l văd şi pe Kovacs ăla cum apără ...

..)) e mai lent in reactii decat Traian Marc.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Decembrie 2014, 00:33

FORZA DINAMO !

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Decembrie 2014, 00:32
Postat de terminatorul3 pe 15 Decembrie 2014, 11:13

Opimis baiatul : ))))) Sau visator !

nu e problema ta, jet.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează