FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Transfer rapid: Adi Popa! » Steaua s-a înţeles ieri cu Concordia pentru transferul mijlocaşului dreapta

Popa nu se va mai lupta cu Tănase pentru minge, ci pentru un post de titular +1   FOTO
Popa nu se va mai lupta cu Tănase pentru minge, ci pentru un post de titular

Articol de - Publicat miercuri, 15 august 2012 00:00 / Actualizat marti, 14 august 2012 22:37

Becali l-a pierdut ieri pe Curelea, însă l-a luat pe unul dintre cei mai iuţi fotbalişti din Liga 1, autorul unei "duble" în meciul cîştigat de Chiajna, 2-1 cu FC Braşov.

Steaua aleargă după numele grele din Liga 1, gen Adrian Cristea, Sînmărtean, Curelea şi Varga, însă ieri a bifat un alt transfer. E vorba despre Adrian Popa, mijlocaşul dreapta de 23 de ani al Concordiei. Gigi Becali şi primarul din Chiajna au negociat intens în ultimele zile şi ieri au ajuns la un acord pentru trecerea lui Popa în Ghencea.

Pentru Popa a insistat foarte mult Reghecampf, cel care l-a avut ca elev pe acesta în returul sezonului trecut, la formaţia ilfoveană. Reghe a fost extrem de mulţumit de Popa, pe care l-a folosit în toate meciurile cu excepţia unuia singur, atunci cînd mijlocaşul a fost suspendat.

Chiar dacă Steaua îl are pe partea dreaptă pe Chipciu, pînă la urmă, Gigi Becali a acceptat să-i facă pe plac antrenorului şi a dat undă verde negocierilor finale, care ieri au fost finalizate.

Năstăsie la Cluj
Transferul a fost uşurat şi de faptul că Anamaria Prodan e impresarul jucătorului, astfel că imediat după ce a aflat de interesul Stelei, jucătorul şi-a dat acordul şi va semna şi el azi contractul cu roş-albaştrii.

Pentru că a devenit a treia variantă ca mijlocaş dreapta, Ionuţ Năstăsie (20 de ani) a fost împrumutat pînă vara viitoare la Universitatea Cluj.

"Dacă acest Adi Popa nu va ajunge titular la echipa naţională a României, să nu-mi ziceţi mie Dragomir! Are o viteză fantastică, e superfotbalist" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"N-am luat nici o motoretă, am luat o supermotocicletă Kawasaki! Popa m-a convins definitiv cu golul doi din meciul cu Braşovul, de luni: preluare cu dreptul, şut în plasă cu stîngul! Tare de tot!" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Sînmărtean e genial, dar nu mă pot apropia de el! Eu n-am cum să-i dau 500.000 de euro salariu, cum a zis Porumboiu că ar dori" (Gigi Becali, patron Steaua)

"Pe Adi îl cunosc foarte bine, sînt convins că ne va ajuta, am mare încredere în el. Avem foarte multe meciuri, pe trei fronturi, şi avem nevoie de un lot cît mai numeros şi mai valoros" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Cine nu acceptă concurenţa e liber să plece! La Steaua nu există senatori de drept, la Steaua există doar oameni care vor să muncească şi să cîştige trofee" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Despre Adrian Cristea nu vreau să vorbesc în acest moment pentru că nu este jucătorul nostru. Mi l-aş dori, e un fotbalist cu calităţi extraordinare, însă e devreme să spun pe ce post l-aş vedea la Steaua" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Adi Popa are o viteză mult peste media campionatului, e tehnic, se pliază pe stilul Stelei. Îi doresc să nu se piardă cu firea, Ghencea e altceva decît Chiajna, cu tot respectul pentru fosta lui echipă" (Ilie Dumitrescu, fost jucător şi antrenor Steaua)

"Popa poate juca şi în spatele vîrfului împins, nu e neapărat în bandă. Va fi o concurenţă formidabilă la Steaua, uşor-uşor devenim o forţă europeană!" (Gigi Becali, patron Steaua)

7 achiziţii a făcut Steaua în această vară: Georgievski, Pintilii, Rocha, D. Bratu, Dumitraş, Filip şi Ad. Popa

400 de mii de euro, plus TVA, o va costa pe Steaua transferul lui Adrian Popa

43 de meciuri a jucat Adi Popa în Liga 1, unde a debutat în februarie 2009, într-un meci Farul - Gloria Buzău 2-0. El are la activ 5 goluri marcate

8 pase de gol a reuşit Popa în campionatul trecut. Cel mai bun stelist la acest capitol a fost Brandan, cu 7 pase decisive

(Click pe imagine)

513209-adrian-popa-caseta.jpg

Adrian Popa: "Steaua e cea mai tare!"

Popa va face azi primul antrenament alături de roş-albaştri şi spune că nu-l sperie concurenţa cu Chipciu sau Tănase.

- Felicitări, Adi, pentru transfer! Cum te simţi ca proaspăt stelist?
- Cum să mă simt altfel decît extraordinar?! Mai ales că sînt suporter al Stelei încă de mic, şi să ştii că nu o spun doar aşa, că am semnat cu formaţia din Ghencea.

- Cînd începi antrenamentele la noul loc de muncă?
- Miercuri dimineaţă, abia aştept!

- O să ai o concurenţă teribilă, pe dreapta te baţi cu Chipciu, pe stînga cu Tănase...
- Nu-i nici o problemă pentru mine. O să mă pregătesc bine, o să trag cu dinţii pentru un loc de titular, iar domnul Reghecampf, care mă cunoaşte bine, va alege. Sînt convins că voi avea şansa mea. Iar faptul că la Steaua sînt atîţia jucători buni nu face decît să mă mulţumească, ne va fi mai uşor să luăm titlul. Steaua are cel mai bun lot şi trebuie să se bată pentru orice trofeu pus în joc!

"Golul cu Rapid? Cel mai drag"

- În urmă cu o lună semnaseşi cu Vasluiul, apoi transferul acolo a căzut din motive medicale. Ai vreo problemă de acest gen?!
- Niciodată n-am avut! M-a surprins şi pe mine neplăcut că oamenii de la Vaslui au ieşit în presă cu astfel de motive puerile. Afacerea nu s-a făcut din alte cauze, nu că am picat eu testele medicale! Toată tevatura creată mi-a afectat imaginea, m-a pus puţin la pămînt şi din punct de vedere psihic, însă acum nu mă mai interesează nimic. Am semnat cu Steaua şi asta e tot ce contează.

- Le promiţi ceva fanilor stelişti?
- Un singur lucru: că voi face absolut tot ce pot pentru a cîştiga campionatul! Cu cît mai multe goluri din partea mea, dacă se poate la fel de frumoase precum cel cu Rapidul, din campionatul trecut. Acela e un gol cu totul special pentru mine. A fost primul în Liga 1 şi împotriva unei mari rivale a Stelei! Abia aştept derby-ul cu giuleştenii din noua postură, poate-i păcălesc din nou! :)

"Popa e un jucător bun, acum să vedem şi cum se acomodează la Steaua. În privinţa lui Adrian Cristea, aştept să bată palma cele două cluburi, apoi discutăm şi cu băiatul" (Victor Becali, impresar Adrian Cristea)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Porumboiu l-a luat, apoi l-a refuzat
Adrian Popa a fost foarte aproape de un transfer la FC Vaslui, la începutul verii. Cele două cluburi ajunseseră la un acord, chiar şi Anamaria Prodan îl dădea ca sigur pe Popa în Moldova, însă Adrian Porumboiu s-a răzgîndit şi l-a ales pe Antal, după care a renunţat la ideea de a-l înregimenta şi pe mijlocaşul Chiajnei.

Îl interzisese din cauza înălţimii
Reghecampf l-a dorit pe Popa la Steaua încă de cînd a fost şi el instalat, însă atunci s-a opus chiar Becali. "Ce să fac eu cu piticania aia la echipă?! Nu mai iau jucători mai scunzi ca mine niciodată. Dacă nu are minimum 1,75 metri, cît am şi eu, la revedere!", a spus atunci Gigi. Adi Popa are 1,70 metri şi va fi cel mai scund fotbalist din lotul roş-albaştrilor.

MM îl refuza acum 3 săptămîni
La finalul lunii iulie, cineva îi semnala lui Mihai Stoica, pe pagina sa de facebook, faptul că Adrian Popa e un fotbalist care ar trebui adus în Ghencea. MM i-a dat replica acelui fan, apelînd la o ironie: "Nu ne triplăm posturile, acolo îi avem pe Chipciu şi pe Năstăsie".

A jucat şi ca mijlocaş central
Postul său de bază e cel de mijlocaş dreapta, însă în sezonul trecut a fost folosit şi ca mijlocaş central în 3 meciuri. Rămîne antologică faza pe care a reuşit-o în minutul 88 al meciului cu Rapid, cînd după o cursă de aproape 80 de metri a marcat singurul gol şi i-a administrat trupei lui Răzvan Lucescu prima înfrîngere din retur.

Ziua decisivă pentru Cristea
Conform declaraţiilor lui Gigi Becali, astăzi ar trebui să se rezolve şi enigma Adrian Cristea. "Eu am vorbit cu Florian Walter, iar Victori Becali cu jucătorul. Eu cred că avem şanse mari să-l luăm, Adrian i-a zis lui Victor că Steaua e o provocare pentru el. Cum şi Rednic abia aşteaptă să scape de el... O singură condiţie îi voi pune: fără băutură şi fără nopţi pierdute prin cluburi! Că de femei nu poţi să-l ţii departe", a explicat patronul stelist la emisiunea Contraatac, de la GSP TV.

CV - Adrian Popa
- va împlini 24 de ani chiar mîine
- evoluează ca mijlocaş dreapta
- are 1,70 metri înălţime şi 70 de kilograme
- a început fotbalul la Poli Timişoara, după care a trecut pe la Buftea şi Gloria Buzău
- în 2009-2010 a evoluat pentru U Cluj, iar în vara lui 2010 a fost achiziţionat de Chiajna

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (18)
nicco
nicco  •  15 August 2012, 21:12

1,70 m inaltime si 70 de kg? Pai cam atat aveam si eu pe la 40 de ani! Performanta de la el, in fotbal? Sperante desarte....da' cine le are? G.Becali? Azi spune ceva si maine o sa-l faca albie de porci!

nicco
nicco  •  15 August 2012, 21:09
Postat de irriducibil pe 15 August 2012, 11:34

Popa, asta, chiar e fotbalist...

Sigur ca chiar e fotbalist, doar a marcat 5 goluri in 45 de meciuri in liga 1 si a pierdut ceva timp dand 8 pase de gol in campionatul trecut! Cat de fraier trebuie sa fie cineva ca sa-l cumpere si sa-l mai si plateasca? Omul va fi recunoscator si mai silitor la Steaua si, probabil ca va marca 10 goluri in 45 de meciuri in liga 1, da' pase de gol mai multe nu cred ca poate la atatea goluri marcate...

1745flo
1745flo  •  15 August 2012, 20:33
Postat de irriducibil pe 15 August 2012, 11:34

Popa, asta, chiar e fotbalist...

poate, da una e chiajna, alta e gigi!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează