FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

Transferuri la foc automat » Prima divizie n-are pauză de Sărbători: patru mutări realizate pe final de an

Fulop joacă la Botoșani din iulie 2012, când a fost adus gratis de la Avântul Reghin
Fulop joacă la Botoșani din iulie 2012, când a fost adus gratis de la Avântul Reghin

Articol de - Publicat vineri, 30 decembrie 2016 00:00

Prima divizie n-are pauză de Sărbători: Fulop a fost vândut în Ungaria, Crețu în Slovenia, iar Bud și Bucurică vor întări CSU Craiova.

Mercato în Liga 1 dă în clocot, în ciuda gerului de afară. Jucătorii nu se interesează doar de meniul serii de Revelion, ci și de contracte mai consistente în 2017. În afara "veteranilor" aflați în vizorul granzilor la zi din Divizia A, mai sunt și alți fotbaliști care și-au schimbat domiciliul sau urmează curând să o facă.

Golgeterul campionatului, Azdren Llullaku, a părăsit România pentru Kazahstan, semnând cu Astana pentru 40.000 de euro pe lună. Dar și al doilea puncher al L1, Cristian Bud, 11 goluri, poate părăsi actuala echipă. Universitatea Craiova îl vrea pe atacantul de 31 de ani pentru a se întări în lupta la titlu.

Discuțiile finale se vor purta după Revelion, gruparea din Bănie urmând să investească în câteva achiziții banii rezultați din vânzarea lui Bogdan Vătăjelu la Sparta Praga. În alb-albastru este foarte aproape de a ajunge și Bogdan Bucurică, 31 de ani, fundaș stânga.

Istvan = 80.000 €

Al 5-lea golgeter al sezonului, Istvan Fulop, este cu bagajele la ușă, șefii lui FC Botoșani bătând palma cu cei de la Diósgyőri VTK (locul 9 din 12 în Ungaria), acolo unde se va lupta în primă fază pentru evitarea retrogradării. "Din ce știe eu, cluburile sunt înțelese, mai e nevoie de acordul meu", a comentat atacantul de 26 de ani pentru Monitorul de Botoșani.

Moldovenii se vor alege cu numai 80.000 de euro pentru jucătorul ce intră în ultimele 6 luni de contract. Fulop a mai fost monitorizat de grupări din Polonia, din Coreea de Sud și din Turcia. Fulop va câștiga 8.000 de euro pe lună în primul an de contract la Diósgyőri VTK, apoi 9.000 € și, respectiv, 10.000 euro pe lună în al treilea sezon.

Coleg cu Wobay

Alexandru Crețu e și el la o semnătură distanță de Olimpia Ljubljana, transferul mijlocașului ieșean aducând în conturile Politehnicii suma de 100.000 de euro. Jucătorul de 24 de ani își dorește foarte mult experiența unui contract în străinătate, iar în Slovenia l-ar reîntâlni pe Julius Wobay, fost la U Craiova.

Olimpia este a doua în clasament, se luptă la titlu cu NK Maribor. Moldovenii ar fi dorit o sumă mult mai mare în schimbul lui Crețu, însă jucătorul intră în primele zile ale lui ianuarie în ultimele 6 luni de contract, astfel că trebuie să se mulțumească acum cu cât oferă slovenii.

30de goluri în 78 de meciuri are Bud pentru CFR, fiind cel mai prolific fotbalist al "feroviarilor" de la revenirea clubului în prima divizie, în 2004

7goluri în 12 partide a reușit Fulop pentru botoșăneni. Ultimele 6 partide le-a pierdut din cauza unor probleme medicale

1pasă decisivă a avut Crețu pentru Poli Iași în 13 meciuri ale sezonului

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
749913671784643
Razvan Marcel  •  30 Decembrie 2016, 23:25

Cred ca la Botosani ,gandesc cu fundul cum sa il dai pe Fulop pe 80 mii,un apartament .Inseamna ca suntem amatori.

912153788849149
Costea Ioan  •  30 Decembrie 2016, 20:58

daca-l cheama Sfaiter CE POTI SA MAI ASTEPTI LA UNUL CU NUMELE ASTA ! A facut-o snitel!

brandremist
brandremist  •  30 Decembrie 2016, 19:24

L-au dat pe Fulop pt doar 80k???? Cred că și-n Liga noastră găseau oferte mai bune, la cât de căutați sunt atacanții!! Șvaițer, ești un tontălău!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează