FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Transformare spectaculoasă pentru Moruțan » Cum a trecut de la „mașină de pește” la cel mai bun pasator în doar un an

Olimpiu Moruțan +28   FOTO
Olimpiu Moruțan

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 ianuarie 2021 10:14 / Actualizat duminica, 03 ianuarie 2021 12:40

FCSB este pe cale să dea o lovitură financiară, după ce un club din Emiratele Arabe Unite este gata să ofere 10,5 milioane de euro pe Olimpiu Moruțan.

Mijlocașul ofensiv de 21 de ani este un jucător de bază în formația antrenată din Toni Petrea, iar anul 2020 a reprezentat o transformare uriașă în cariera acestuia. Poate deveni cel mai scump jucător vândut vreodată de un club din România.

Transformarea lui Olimpiu Moruțan

Anul 2020 începea extrem de prost pentru fotbalistul adus în 2018 de la FC Botoșani. După 0-1 cu CFR Cluj, Gigi Becali l-a găsit pe Moruțan ca fiind principalul vinovat pentru înfrângere și l-a criticat din cauza mașinii pe care și-o cumpărase, un BMW i8, de 100.000 de euro.

Moruţan tremura pe teren. I-am spus şi impresarului lui Moruţan: băi, își cumpără maşină de 100.000?! Tu, Moruțan, ai mașină de 100.000?! Din cauza asta n-a jucat nimic. Dacă el are maşină de 100.000 crezi că îi mai stă gândul la fotbal? Ce eşti tu, mă Moruțane, peşte? Și-a luat Seria 8 BMW. Aici e caracterul lor! E treaba lor ce fac cu banii, numai că se răsfrânge în meci
 – Gigi Becali

După acele declarații, Moruțan a terminat slab sezonul 2019-2020, oferind doar două pase de gol în cele 15 partide pe care le-a mai jucat.

Însă, internaționalul de tineret s-a transformat în acest sezon, devenind unul dintre cei mai buni jucători de la FCSBMoruțan e titular de drept în formația lui Toni Petrea și a fost integralist în ultimele 9 partide, purtând chiar și banderola de căpitan.

Moruțan, cel mai bun pasator din Liga 1

În cele 14 meciuri jucate în acest sezon de Liga 1, Moruțan a oferit 8 pase de gol pentru colegii săi, fiind cel mai bun la acest capitol. În plus, mijlocașul are și 3 goluri pentru FCSB.

E cel mai bun dribleur, n-o face cu efort ca Stanciu sau Hagi jr., Moruțan te prostește. Plus că e altruist, asta e nativ. Parcă n-ar vrea să se vândă. Bravo lui! Poate fi cel mai scump transfer din România
- Valeriu Iftime, patron FC Botoșani

Potrivit indicilor InStat, Moruțan este al treilea cel mai în formă jucător din Liga 1, fiind depășit doar de Dennis Man și Florinel Coman.

294e indicele InStat al lui Moruțan. Man are 327 și Coman 309

VIDEO Cornel Șfaițer, povestea aducerii lui Moruțan la Botoșani » Cum l-a ascuns de Hagi, FCSB și Dinamo

Citește mai multe știri despre FCSB: 

EXCLUSIV. Ofertă de 10,5 milioane de euro pentru starul lui FCSB! Reacție oficială: „Nu-mi vine să cred! Salariul e fabulos!”

FCSB nu păstrează toți banii din transferul lui Moruțan! Cât și de ce trebuie să plătească Gigi Becali

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  03 Ianuarie 2021, 21:47

Sa mai ziceti ca nea gigi nu are ochi, bulan si talent de antrenor.... Totul i se datoreaza! Secretul? Simplu... Vizitele la muntele Athos... Acol la mijlocul urcusului incepe sa aiba vedenii... Morutan al mai tare pasator... Man 35 de meleoane... Pustiul Popescu, mai tare ca messi... samd... deja are ata de multe vedenii ca nu le poate insaila pe micul ecran si atunci a cerut un tiebreak... Sa bea si el un ceai... Ce naiba?

johnwick
johnwick  •  03 Ianuarie 2021, 19:23
Postat de remarque pe 03 Ianuarie 2021, 14:22

daca poate dovedi ceva, trebuie sa o faca in meciuri tari. Nu in meciurile cu vasalii. Deci nu cred ca in clipa de fata avem altceva decat zvonuri. Daca Morutan va face meciuri bune in playoff, daca va lua campionatul si se va califica in Europa, atunci are sanse. Dar nu la 10 milioane de EUR.

că nu-i la impresarii la care ești vasal? ia zi-le să bage altă manea anul ăsta

elgabri
elgabri  •  03 Ianuarie 2021, 16:32

Tot cu minte de pestisor ramane ca la etaj nu are nimic

Vezi toate comentariile (8)
Comentează