FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA CAMPIONILOR / DINAMO - LAZIO 1-3 / STIREA 132

Trei Doamne,si toate trei!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 august 2007 00:00

Pina la pauza Dinamo a trait cu iluzia Ligii, apoi a cazut. Primul examen al serii l-a dat publicul si l-a luat cu nota maxima. 50.000 de oameni au parut unul singur, o dihanie sentimentala si iubitoare, urlind din 50.000 de piepturi, in asteptarea Ligii adevarate, cea de dincolo de preliminarii.

Al doilea examen a fost al lui Rednic. Nu si-a permis improvizatii, de tip Ropotan stoper, ci a mers in linie clasica, adica Nastase fundas central. Apoi, doi inchizatori, "China" si "Ropo", pregatiti parca pentru maratonul de la Osaka. Apoi, tot atletism. Sprinterul Bratu, un fel de Valeri Borzov, adica ultimul "sutist" apartinind rasei albe, inainte de a incepe dominatia neagra. si marea surpriza, Claugol pe banca!

Impinsi de tribuna, campionii Romaniei au inceput mai sus decit asteptarile celor care vedeau o defensiva eterna. Oprita (10) a trimis cu capul, tot stadionul vedea mingea in poarta, dar ca din pamint s-a ivit capitanul Zauri, care a scos. Ballotta a respins sutul lui Danciulescu si Dinamo stapinea lucrurile. Conturul rotund al unei prime reprize bune l-a dat faza din minutul 28. Blay a trimis un lung de linie, Bratu a plecat ca mai sus amintitul Borzov, incercind sa-l prinda, Stendardo a facut intindere, iar sutul din fuleu nu i-a dat nici o sansa bunicului Ballotta. Au urmat minute in care Lazio nu se regasea, iar urnele de la Monte Carlo pareau mai aproape ca oricind.

Dupa pauza, doar publicul a ramas acelasi. Echipa nu. Parea c-a ramas la cabine, desi fizic era pe teren. "Pepene" Nastase a lasat imprudent un picior in fata lui Del Nero, macaronarul a simtit, a cazut, iar Mejuto Gonzalez a dat penalty. Lobont n-a mai reusit minunea de pe "Olimpico" si de asta data Rocchi l-a invins.

Debandada abia se instalase. A gresit apoi Blay si, dupa o actiune a lui Rocchi, Pandev a facut 2-1. A marcat iarasi Rocchi si in 20 de minute Dinamo a stricat tot ce cladise intr-un meci intreg la Roma si o repriza de speranta la Bucuresti. Rednic a turnat forte ofensive in teren, Claudiu si Chiacu, dar la pauza cine stie ce li s-o fi turnat dinamovistilor pe git? Ceva ciudat, care a diluat toate iluziile.

Carabinierii, la club!
Ambasada italiana a intrat in alerta dupa ce 5 suporteri laziali au fost batuti in jurul orei 14:00 la stadionul "Lia Manoliu" de fanii dinamovisti. La sediul clubului alb-rosu si-au facut aparitia politisti din Cizma care s-au interesat de soarta fanilor. Acestia s-au linistit abia dupa ce au fost informati ca suporterii respectivi nu au avut nevoie de spitalizare.

Moti a ratacit drumul
Accidentat, fundasul dinamovist Cosmin Moti a venit insotit de prietena cu gindul de a lua loc la "oficiala". Stoperul a ratacit timp de 10 minute in jurul stadionului din complexul "Lia Manoliu" in cautarea sectorului respectiv si a fost indrumat in cele din urma de jandarmi si de ziaristi. "Sint obisnuit sa vin aici ca jucator nu ca spectator", s-a scuzat Moti.

Fulare inedite

Conducerea dinamovista a tinut sa marcheze importanta partidei cu Lazio. Astfel, la pretul de 25 RON, fanii campioanei isi puteau procura inaintea partidei fulare inscriptionate pe jumatate cu insemnele alb-rosii, iar pe cealalta cu cele ale lui Lazio.

Intariri din vecini
In galeria italiana au fost prezenti aseara si aproximativ 10 suporteri sositi din Bulgaria. Cu toate acestea, numarul celor care i-au incurajat pe Pandev si compania a fost de numai 50 de suflete.

La suprapret!
Cu aproximativ doua ore inainte de meci, fanii care inca mai doreau sa-si achizitioneze bilete o mai puteau face doar de la bisnitarii din jurul stadionului. Acestia cereau insa preturi duble pentru tichete, un bilet la peluza ajungind sa coste 20 RON, iar la tribuna a II-a 40 RON. Cereri mari erau insa pentru tribuna I, iar pretul pe masura: 80 RON!

Suporter de lux

Diana Munteanu Niculescu, sotia atacantului dinamovist, s-a pierdut in tribuna alb-rosie, cu o palarie a suporterilor "ciinilor" pe cap.


Inspiratia lui Rednic
Principala surpriza tactica facuta de Mircea Rednic in primul "11" dinamovist a fost titularizarea lui Florin Bratu in dauna lui Claudiu Niculescu. Mizind pe explozia lui Bratone, "Puriul" a dat dovada de multa inspiratie, in minutul 27 al meciului atacantul reusind sa marcheze primul sau gol de la revenirea in stefan cel Mare. Totodata, prin titularizarea lui Ropotan linga Margaritescu, Rednic a dorit sa "betoneze" axul central al echipei.

Lobont capitan
In absenta lui Claudiu Niculescu dintre titularii lui Dinamo, banderola a fost purtata de Bogdan Lobont. De la revenirea sa in stefan cel Mare, ianuarie 2007, este pentru a doua oara cind Lobby a fost desemnat capitan al "ciinilor". Precedenta ocazie, meciul cu CFR Cluj (1-0), din finalul campionatului trecut. si atunci Niculescu a lipsit, fiind suspendat.

Vineri e tragerea
Pierzind calificarea in grupele Ligii Campionilor, Dinamo va juca in turul 1 al Cupei UEFA. Tragerea la sorti pentru aceasta faza a competitiei va avea loc vineri, de la 14:00, ora Romaniei. Formatia antrenata de Mircea Rednic va fi cap de serie si va evita adversari ca Bayern Munchen, Tottenham sau Villarreal.

MEDIA
Produsa de romani

Televizarea meciului Dinamo - Lazio pentru Rai Uno si celelalte posturi din strainatate a fost facuta de firma romaneasca Studio Video Art, cu care postul italian a semnat un contract. Acestia au realizat transmisia independent de Antena 1, cu un car TV si 12 camere, Rai Uno ocupindu-se doar de studioul de la stadionul "Lia Manoliu" si de interviurile de la finalul partidei.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează