FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

Tun financiar dat de Budescu: a câștigat azi 2 milioane de euro!

Constantin Budescu (33 de ani, mijlocaș ofensiv) a câștigat la TAS procesul cu Al-Shabab și trebuie să primească 2 milioane de euro.
Constantin Budescu (33 de ani, mijlocaș ofensiv) a câștigat la TAS procesul cu Al-Shabab și trebuie să primească 2 milioane de euro.

Articol de GSP - Publicat luni, 28 noiembrie 2022 21:38 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2022 21:40

Constantin Budescu (33 de ani, mijlocaș ofensiv) a câștigat la TAS procesul cu Al-Shabab și trebuie să primească 2 milioane de euro.

Budescu, în prezent la Petrolul, a rupt unilateral contractul cu Al-Shabab în 2019, clubul l-a dat în judecată și a avut, inițial, câștig de cauză la FIFA, românul fiind pus în 2021 de forul internațional să achite arabilor 725.000 de euro. 

Se face transferul? Impresarul fotbalistului de la FCSB a ajuns în Turcia
FCSB
Se face transferul? Impresarul fotbalistului de la FCSB a ajuns în Turcia

Tun financiar dat de Constantin Budescu

Budescu a atacat însă decizia FIFA la TAS, iar, conform PlaySport, azi a aflat că a câștigat procesul și, implicit, 2 milioane de euro!

CONTEXT:

  • Budescu a evoluat pentru Al-Shabab în stagiunea 2018-2019, după ce a fost cumpărat de la FCSB pentru 2,5 milioane de euro; 
  • Când s-a transferat în Arabia, Budescu a fost antrenat de Marius Șumudică, iar problemele au început să apară în al doilea an de contract, când pe banca tehnică a venit Jorge Almiron, care nu s-a mai bazat pe serviciile fotbalistului român, fiind constrâns și de limita de jucători străini legitimați (7) pe care federația o impunea cluburilor;
  • În vara anului 2019, Budescu a aflat că Al Baltan, noul președinte al clubului, a cerut ca Budi să se pregătească separat, decizie care l-a făcut pe mijlocaș să rezilieze unilateral înțelegerea cu arabii.

Constantin Budescu a câștigat procesul cu Al-Shabab: „E o decizie bună pentru mine”

În loc să ne așezăm la masa discuțiilor, să agreem o reziliere, ei m-au trimis să mă antrenez singur, pe peluza din fața hotelului, dar și alte răutați de genul acesta, doar să mă determine să rup contractul. Într-un final, nu am mai putut accepta situația și știți că m-am întors în țară.

Este o decizie bună pentru mine, vă dați seama. Știam că dreptatea este de partea mea. Dincolo de ce zice unul sau altul, eu am fost și rămân un profesionist. Așa am fost și la ei, au fost foarte încântați de evoluția mea. Asta până s-a schimbat conducerea și antrenorul. Au adus un alt număr 10 la echipă, căci aveau de făcut transferuri, vă dați seama. Fără să mă vadă cum joc. Mie îmi place fotbalul, vreau să joc, să marchez, să fac spectacol. Nu pot să stau pe margine”, a declarat Budescu, potrivit sursei citate. 

După experiența de la Al-Shabab, unde a fost coleg și cu Valerică Găman, Budescu s-a întors în România, la Astra.

8 goluriși 5 pase decisive a reușit Budescu pentru Al-Shabab (24 de meciuri)

Angelo Cocian: „Idolul copilăriei mele a fost Mutu. Acum îmi place fantezia lui Budescu”

Mai multe știri de actualitate:

Șucu vrea să revoluționeze Rapidul: „Plănuim să vindem peste 50 de licențe. Doar din bere am încasa 100.000 €”

Becali îi îngreunează transferul » Starul lui FCSB e chemat în străinătate, dar Gigi i-a stabilit un preț exorbitant

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
imgb
imgb  •  30 Noiembrie 2022, 10:39
Postat de rantboom pe 28 Noiembrie 2022, 21:53

cand vad asemenea decizii eu chiar nu inteleg cum jucatorii spanioli care au jucat la vitan barzesti si au castigat definitiv si irevocabil in aprilie 2021(deci inainte de insolventa) peste 1,5 milioane de euro nu si-au primit banii nici pana acum chit ca vitan barzesti mai exista. nu are logica. se intampla niste lucruri dubioase la tas incredibl.

@ rantboom....Esti de Guineess book !...ai scris o fraza cu doua puncte !...Cit mai e shpaga azi ca sa te treaca in clasa treia ?

Faroukbulsara
Faroukbulsara  •  30 Noiembrie 2022, 08:56

Va putea sa manance foarte multe sarmsle, ca si asa ii plac mai mult decat fotbalul. Ce dracu ca este profesionist, nu?

albu
albu  •  29 Noiembrie 2022, 17:01

Unu' ca asta care a pacalit toata viata fotbalul e' milionar si genii ca Dumitrache,Crisan, sau altii ,care au bucurat milioane de oameni, au murit in saracie. Stiu ca sunt alte timpuri dar tot nu mi se pare corect... P.S „Tati a murit sărac, dar n-a cerșit niciodată” Robert Crisan despre tatal sau. Trist

Vezi toate comentariile (22)
Comentează