FOTBAL  »  Superliga  »  POVESTEA MIJLOCAŞULUI LUI POLI

Tunarul Borbely

Articol de GSP - Publicat marti, 26 februarie 2008 00:00

Balazs Borbely a povestit cum s-a apucat de fotbal, dar şi a dezvăluit că tata e cel mai mare critic al său. Balasz Borbely (28 de ani), mijlocaşul adus de la Artmedia Bratislava, a avut un debut spectaculos în Liga I, reuşind un gol formidabil şi o pasă de gol. A preluat, s-a orientat spre poartă, şi-a perforat-o printr-o torpilă ce-a izbit mai întîi bara!
Fotbalistul a explicat ieri cum a început să joace fotbal. "Am atins mingea pentru prima dată cînd aveam doar 6 ani. Eram încîntat. Cînd am fost la juniori, jucam în atac şi îmi plăcea mult să înscriu, dar apoi am trecut în defensivă şi apoi la mijloc", a povestit slovacul.
Borbely a explicat că, după fiecare etapă, aşteaptă cu emoţie telefonul tatălui său. "Este cel mai mare critic al meu. Se uită la fiecare meci, ţine minte fiecare greşeală şi discutăm mereu. A jucat şi el fotbal, chiar dacă nu la un nivel aşa înalt, şi înţelege bine fotbalul. Şi acum, după meciul cu Pandurii, m-a sunat imediat şi m-a felicitat. S-a bucurat că am început atît de bine. Săptămînile viitoare va veni în Romania cu sora mea, Alica (30 de ani) şi de abia aştept să le arăt oraşul", a relatat mijlocaşul.

Convins de Roşianu
Slovacul de origine maghiară a spus şi cum a ajuns la Poli. "Primul contact din partea lui Poli a fost în luna noiembrie. Domnul Uhrin a vorbit cu impresarul meu, Dalibor Latina, care este prieten bun cu el. Apoi Duşan m-a sunat şi mi-a spus că are nevoie de mine", şi-a amintit jucătorul. "Ce m-a convins? Discuţia pe care am avut-o apoi cu Emil Roşianu. Ne-am înţeles din start, a fost o conversaţie foarte bună. Am vorbit o zi cu prietenii, cu tatăl meu şi apoi le-am dat răspunsul. Nu îmi pare deloc rău", a continuat Borbely.

Iubeşte teatrul
Mijlocaşul a dezvăluit că are metode interesante de relaxare. Borbely a recunoscut că îi place să citească, dar şi să meargă la teatru. "Îmi place mult să citesc. Aleg cărţile cu suspans, indiferent de subiect. Îmi place mult şi să merg şi la cinema sau la teatru. Deocamdată nu am avut timp la Timişoara", a spus jucătorul. "Oraşul îmi place foarte mult şi mă simt chiar bine aici. M-am obişnuit rapid şi este un oraş care mi se potriveşte", a adăugat Borbely.

Ghinion în Germania
Mijlocaşul a recunoscut că transferul în Germania a fost cel mai important moment al carierei sale, dar a fost urmărit de ghinion. "Am stat un an şi jumătate în Germania şi probabil a fost cel mai important pas din cariera mea. Am fost însă mult timp accidentat. Asta este viaţa. Un fotbalist trebuie să aibă parte şi de noroc. Sper ca aici să nu mai am parte de necazuri", a spus Borbely.

Premieră
Pentru Borbely, golul fantastic, şut în vinclu de la 30 de metri, izbutit la Tîrgu Jiu, a fost o premieră. "Nu am mai avut o astfel de realizare. Am preluat mingea, nu m-a atacat nimeni, şi am şutat la poartă. Simplu!", a afirmat slovacul, care crede că Poli aşe şanse să ajungă în Liga Campionilor. "Avem şanse destul de reale. Trebuie să fim pregătiţi psihic şi fizic", a adăugat fotbalistul, care îşi doreşte să joace meci de meci cum a făcut-o cu Pandurii.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
 •  26 Februarie 2008, 10:50

frumos, se vede ca are caracter si e un fotbalist inteligent, de bun simt. ar trebui sa invete si romanii de la oameni ca el. sa fii modest si sa dai totul in teren e cea mai mare calitate!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează