FOTBAL  »  Superliga  »  UTA ARAD

Tur de forţă

Articol de - Publicat miercuri, 06 februarie 2008 00:00

Arădenii au jucat ieri două amicale, 4-0 cu Brăneşti şi 0-2 cu Metalurg Kuzbas, în ultimul fiind dezavantajaţi de un arbitru, care mirosea a alcool

Cu preşedintele Nicolae Bara în inspecţie, antrenorul lui UTA Arad, Marin Barbu, şi-a prezentat trupele în două partide amicale.
Primul meci, cu Victoria Brăneşti, o echipă din liga a III-a, a fost la discreţie, rezervele "Bătrînei Doamne" cîştigînd cu 4-0. A fost doar 1-0 la pauză, după un gol marcat de Guriţă, care a mai ratat 4 ocazii clare şi a fost lăsat la odihnă în partea secundă. Ultimele 3 puncte fiind izbutite pe final de Edson (76), L. Todea (81), Melinte (85).

A doua partidă, cu ruşii de la Metalurg Kuzbas (Rusia, liga a II-a), a fost tranşată de arbitru, care a dictat un penalty imaginar, după ce un atacant rus s-a prăbuşit, fără să fie jenat, în careu. Al doilea gol, ruşii l-au marcat dintr-o lovitură liberă, contestată de arădeni. "Nu înţeleg ce-a avut arbitrul. Băieţii mi-au zis că mirosea a băutură. O fi vreun tîmpit sau vreun frustrat, nu ştiu ce să zic de el! Dar nici băieţii nu s-au mişcat prea grozav", a răbufnit Bara, care şi-a amintit de arbitrajele din campionat. În primele 6 etape, UTA a contestat 5 brigăzi.


UTA - Victoria Brăneşti (III) 4-0
Au marcat: Guriţă (8), Edson (76), L. Todea (81), Melinte (85)
UTA: Huţan - Mihuţ, Pascariu, Bumbac, Gornic - Polgar, Fl. Dan, L. Todea, Melinte - Furdean, Guriţă. Antrenor: Marin Barbu. Au mai jucat: D. Tudor, Edson, Hora, M. Ilie.

UTA - Metalurg Kuzbas (II, Rusia) 0-2
UTA: Mîrne - Bălan, Chiţa, Marincău, Simao - Hora, C. Todea, Mărginean, Hidişan - Bălţoi, M. Ilie. Antrenor: Marin Barbu. Au mai jucat: Edson, Guriţă.

Nemulţumit
Preşedintele Bara a taxat jocul echipei în partida pierdută cu Metalurg Kuzbas. "Chiar dacă jucătorii mi-au spus că arbitrul mirosea a alcool, nu trebuie să ne ascundem în spatele acestui lucru. A fost un meci mai puţin reuşit, atît ca scor, cît şi ca joc, nu unul cu totul şi cu totul ratat. Echipa a jucat, a atacat, a încercat şi-a reuşit unele combinaţii. Şi-a creat cîteva ocazii bune", a caracterizat Bara jocul echipei.

A ajuns Oli
Mijlocaşul Pedro Oliveira (26 de ani) a ajuns ieri în Antalya şi s-a alăturat noii sale echipe. Jucătorul s-a înţeles cu UTA pentru ultima parte a returului, urmînd ca, din vară, să-şi caute o echipă în străinătate. Salariul lui Oliveira, aproximativ 11.000 de euro pe lună, va fi achitat de UTA, care l-a luat sub formă de împrumut de la CFR Cluj. Altfel, UTA a anunţat preţurile abonamentelor pentru meciurile din sezonul de primăvară: 50 lei (vechii abonaţi) şi 70 lei (peluze), 125 lei şi 150 lei (tribuna a II -a), 225 lei şi 250 lei (tribuna I).

Alţi trei în vizor
Accidentarea lui Roszel, care va reveni în ţară împreună cu Bara, în cursul zilei de azi, îi determină pe arădeni să caute soluţii pentru partea stîngă. S-a vorbit despre posibila sosire a lui Deac, Freddy şi Minteaun (toţi CFR Cluj), însă preşedintele Bara a susţinut că e prematur să avanseze nume. "Răbdare. O vom rezolva şi pe asta", a spus Bara, care va avea o discuţie cu oficialii feroviari pe 11 februarie.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close